duminică, 18 august 2019

Există și români de succes

Că există și români de succes, o știm cu toții. Puțini sunt însă cei care spun cum au făcut primul milion. Un român get-beget, care ar fi putut să reușească oriunde în lume, a vrut totuși să ridice o afacere în țara lui. A pus pe picioare o microfermă, a deschis un magazin și o cofetărie în Mangalia și ar vrea ca anul viitor să înceapă o afacere cu produse 100% naturale, din propria ogradă. Iar faptul că se află într-un scaun cu rotile nu l-a împiedicat niciodată să-și îndeplinească visele.

Nicu Darie a venit din Tulcea în Mangalia acum 13 ani. Un accident l-a condamnat atunci pentru totdeauna la o viață într-un scaun cu rotile. Suferința nu l-a descumpănit și nu l-a făcut să renunțe la visul său că într-o zi va avea propria fermă. Momentele grele prin care a trecut parcă i-au dat și mai multă putere. Acum conduce o mașină de teren, care are instalație manuală pentru accelerare și frânare.

Când a cumpărat pământul pe care mai târziu a ridicat ferma, nu exista acolo decât un grajd și o viță de vie bătrână. Atunci s-a hotărât să facă o fermă de capre, dar cum nu avea persoana potrivită care să se ocupe de animale, realizarea visului s-a amânat.

Organizarea fermei cade numai în sarcina lui. În fiecare dimineață, animalele sunt scoase la păscut și imediat începe curățenia în grajduri.

De curând a rezolvat și problema energiei electrice, printr-o turbină eoliană. Anul viitor și-a propus să deschidă un magazin cu produse naturale, preparate cu ouă și lapte din propria fermă. Și are planuri și mai mari: clienții săi pot veni să-și culeagă direct din livadă mere și caise. Până acum, afacerea lui Nicu Darie numără un magazin de cadouri și o cofetărie în Mangalia, cu produse pe care le aduce tocmai din Tulcea natală. Așadar, o concluzie putem trage singuri, cine spune că nu poate reuși în România, înseamnă că nu a încercat niciodată.

Comenteaza aceasta stire