sîmbătă, 24 august 2019

CRIZA BEBELUȘILOR DIN ARGEȘ. Experții internaționali în medicină vor verifica ipotezele lansate de medicii români

Incapabile să găsească sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeş, autorităţile de la Bucureşti îşi pun, acum, speranţele în experţii internaţionali. Aceştia vor verifica toate ipotezele lansate de medicii români. Ultima dintre ele este arată că bacteriile ucigaşe ar proveni din materiile fecale. Ministerul Sănătăţii a cerut ajutor abia după două săptămâni, timp în care zeci de copii s-au îmbolnăvit, iar trei au murit.

Doi experți internaționali de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, care vor ajuta la investigarea situației copiilor îmbolnăviți în Argeș, ajung joi în București, a anunțat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

Experții internaționali vor veni azi în jurul orei 15:30 pentru a ne oferi sprijin în ancheta în cazul îmbolnăvirilor”, a declarat Ministrul Sănătății la conferința de presă de la Institutul Național de Sănătate Publică.

La rândul său, medicul Mihaela Bălgrădean, șefa secției de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, a declarat că în momentul de față,

șapte copii se află internați în spital, dintre care patru sunt pe secția de nefrologie, doi mai primesc dializă peritoneală, acesta fiind tratamentul de bază al bolii. Ceilalți doi au ieșit de sub acest tratament, după câteva zile. Urmărim în continuare evaluarea funcției renale. Cu cât au nevoie de mai puține zile de tratament sub forma dializei peritoneale, cu atât posibilitatea de a recupera în totalitate funcția renală, după o astfel de catastrofă de boală, este mai mare”, a declarat Bălgrădean.

Un copil a fost externat joi din spitalul "Marie Curie", însă alți trei sunt internați pe secția de Terapie Intensivă.

La aceștia nu au apărut semne în plus de înrăutățire, toți primesc dializă peritoneală în continuare și ne așteptăm ca de la o zi la alta, funcția renală să se reia din ce în ce mai bine”, a mai spus Bălgrădean.

Comenteaza aceasta stire