marţi, 25 iunie 2019

Explozie puternică în apropierea unei uzine nucleare din Iran

Explozie puternică în apropierea unei uzine nucleare din Iran

O explozie puternică a fost auzită, ieri, în apropierea unei uzine nucleare de maximă importanță pentru controversatul program de îmbogățire a uraniului în Iran. Cauzele deflagrației rămân necunoscute, deși agențiile de presă iraniene s-au întrecut în speculații. Tot ieri, pe fondul tensiunilor provocate de programul nuclear al Iranului, ambasadorului Marii Britanii a fost expulzat.

Conform agenției de presă FARS, zgomotul unei explozii puternice a fost auzit, luni, în apropierea unei uzine nucleare aflate lângă orașul iranian Isfahan. Agenția a înlăturat, însă, ulterior articolul de pe site-ul său, după ce viceguvernatorul provinciei Isfahan a negat incidentul. Dar informațiile contradictorii au continuat să apară, dându-le mari emoții responsabililor cu securitatea din regiune. Agențiile de presă iraniene s-au întrecut în a lansa zvonuri  despre posibila cauză a deflagrației. Uzina nucleară de lângă Isfahan este una de maximă importanță pentru programul controversat al Iranului, care se află sub supravegherea Agenției Internaționale pentru Energie Nucleară. Din cauza acestui program, despre care oficialii iranieni spun că are doar scopuri civile, atenția lumii întregi este ațintită spre Teheran. Tensiunile între regimul Iranian și comunitatea internațională au escaladat în ultima vreme. În urma sancțiunilor adoptate de Londra împotriva Iranului,    ambasadorul Marii Britanii la Teheran a fost expulzat.

Și ambasadorul Ungariei a fost convocat, ieri, după ce Budapesta a refuzat să permită avionului ministrului iranian de Externe să intre în spațiul său aerian. Acesta se îndrepta spre o reuniune internațională consacrată armelor chimice, care a avut loc în Olanda. Budapesta a explicat că decizia a fost luată din motive tehnice.  

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.