duminică, 21 iulie 2019

Expoziție de MAȘINI CLASICE în cadrul salonului auto București. Cel mai SCUMP model costă 1.000.000 de euro

Piața auto a mașinilor clasice a căpătat în ultimii ani amploare și în România. Numărul colecționarilor a crescut, iar restauratorii sunt de părere că în 4 ani ne vom înscrie în rândul țărilor cu renume în acest domeniu cum ar fi Marea Britanie, Germania sau Austria. La Classic Car Expo din cadrul Salonului Auto București sunt prezente anul acesta 50 de modele ce pot fi cumpărate la prețuri ce pornesc de la 20 de mii de euro și ajung până la un milion de euro.

Românii pasionați de mașini clasice mai au timp până pe 2 noiembrie să admire cele mai frumoase modele la Salonul Auto de la București găzduit de Romaero Băneasa. Cei cu dare de mână pot să-și cumpere unul. 

Cea mai ieftină mașină de la salon costă câteva mii de euro, iar cea mai scumpă, un Mercedes SL 300 din 1958 valorează aproape un milion de euro. 

„O mașină clasică poate fi privită din 2 puncte de vedere, ca un obiect de artă, deci e absolut normal să crească în timp valoarea produsului respectiv. Poate fi considerată deci și investiție, dar poate fi și o pasiune“, a spus Bogdan Dumitrascu, expozant.

Pentru că până în 1990 astfel de mașini nu aveau cum să intre pe piața din România, cele mai multe dintre autoturismele care sunt restaurate ajung la noi după ce sunt cumpărate din state cu tradiție cum ar fi Marea Britanie, Germania sau Austria. Drumul de la un morman de fiare până la o bijuterie pe 4 roți implică investiții serioase și multe luni de muncă.

Această mașină pare o epavă dar costă 25 de mii de euro. Drumul de la ea până la această mașină costă 90 000 de euro, înseamnă o investiție de 25 000 de euro și mai bine de 6 luni de muncă.

„Nu sunt mașini ieftine, fără discuție. Epavele, ele însele sunt scumpe. Cu cât modelul respectiv a fost produs în mai puține exemplare cu atât epava unui astfel de model e mai scumpă“, a declarat Cătălin Ghigea restaurator.

Toate eforturile merită însă atunci când strălucirea mașinilor ia ochii privitorilor și îi face să viseze. Mulți dintre ei pleacă acasă gândindu-se să achiziționeze cândva un astfel de model.

Expoziția de mașini clasice a devenit o tradiție a Salonului Auto București și reunește an de an mii de vizitatori.

 

Comenteaza aceasta stire