duminică, 25 august 2019

Expoziție inedită în Cuba

O expoziție de fotografie și pictură, ce-l reprezintă pe fostul lider cubanez Fidel Castro, a fost deschisă la Havana. Denumit ”În Fața Istoriei” vernisajul cuprinde 20 de instantanee ale lui Castro, realizate chiar de fiul său Alex, și 20 de tablouri alb-negru pictate de artistul italian Franco Azzinari. 

Fotografiile realizate de Alex Castro, fiul fostului lider cubanez, îl prezintă pe El Comandante în diferite momente ale vieții. Alex a declarat că a încercat să-l surprindă pe tatăl său ca om, și nu ca pe cineva apropiat.

În cadrul expoziției deschise la Havana  sunt prezentate și 20 de portrete alb-negru realizate de pictorul italian, Franco Azzari. Acesta a declarat, mândru,  că a fost o onoare pentru el să poată picta o personalitate istorică.

Deschisă până la  sfârșitul lunii viitoare, expoziția va avea o zi specială pe 13 august  când Castro va sărbători împlinirea a 86 de ani. Criticat timp de jumătate de secol de Washington din cauză că a instaurat regimul comunist și acuzat de organizațiile neguvernamentale că a restrâns drepturile și libertățile cubanezilor, Fidel Castro a cedat puterea fratelui său Raul, la sfârșitul lui iulie 2006, din cauza unor grave probleme de sănătate. 

Comenteaza aceasta stire