joi, 2 octombrie 2014

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 769 vizite Social
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Ziua Scafandrilor, celebrată la Constanța printr-un mod original: dintr-un elicopter au fost aruncate buchete de flori în portul turistic Tomis
De Cristi Popovici 1 octombrie 2014

Acțiunea a fost organizată de soția celui care a fost Gheorghe Oancea, fondadorul Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, plecat din această lume anul trecut, în urma unui infarct.

Studenții nigerieni au sărbătorit Ziua Independenței Nigeriei dăruind
De Madalina Pavel 1 octombrie 2014

Își croiesc un drum în viață cu ajutorul profesorilor universitari din România, iar acum vor și ei să întindă o mână de ajutor. Vorbim despre studenții nigerieni de la Universitatea Maritimă din Constanța care au donat astăzi rechizite pentru micuții de la Centrul de primire a copilului în regim de urgență. Totul pentru a marca Ziua Independenței Nigeriei.

România a trecut, într-o singură zi, prin două anotimpuri. La mare a fost vreme de plajă, la munte s-a instalat iarna
De Silvia Pascale 1 octombrie 2014

În prima zi a lunii octombrie, România a trecut prin două anotimpuri total opuse. La mare, a fost vară în toată regula cu 25 de grade Celsius la soare și oameni care s-au bronzat pe plajă, în timp ce în Harghita, vremea rece i-a convins pe reprezentanții RADET să dea drumul la căldură. De mâine însă, frigul se va instala în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că temperaturile vor scădea brusc, chiar și cu 10 grade Celsius.

Vrei să lucrezi LEGAL în STATELE UNITE? Acum poți aplica pentru Loteria Vizelor. Află AICI ce trebuie să faci
De Robert Cioancă 1 octombrie 2014

Statele Unite au lansat, astăzi, programul Loteria Vizelor pentru anul 2016. Potrivit Ambasadei SUA din București, înscrierile se fac până pe 3 noiembrie.

Spectacol CARITABIL pentru reconstrucția Secției de Terapie Intensivă Nou-născuți din cadrul Spitalului Județean

Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski“ va găzdui un spectacol inedit de dans sportiv, prezentat de școala Master Dance din Constanța, în cadrul proiectului caritabil „Dăruiește primul zâmbet“.

Cât vor plăti șoferii TAXA AUTO de anul viitor. Cum se va calcula TIMBRUL DE MEDIU în 2015

Timbrul de mediu valabil în 2015 se va calcula in functie de noi criterii, în conformitate cu cele stabilite de Banca Central Europeană.

Numărul turiștilor cazați la pensiunile și hotelurile din România a crescut în primele opt luni ale anului. Află care sunt datele furnizate de INS!
De Silvia Pascale 1 octombrie 2014

Vești bune pentru turismul românesc. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică numărul turiștilor cazați la pensiunile și hotelurile din România, a crescut, în primele opt luni ale anului, cu 5,7 procente față de aceeași perioadă din 2013.

La Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean mustul se prepară direct în fața clientului. Gustul este unic
De Oana Iancu 30 septembrie 2014

Miroase a must proaspăt la Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean de la Pavilionul Expozițional. A trecut vremea culesului, așa că producătorii, veniți din toate zonele țării, au adus la târg licoarea dulce-acrișoară. Interesant este că mustul poate fi preparat și direct în fața clientului.

Reparații „la vedere”. Șoferii care nu sunt lăsați să asiste la reparația mașinii în service-uri pot refuza plata lucrării
De Cristi Popovici 29 septembrie 2014

Din această lună, șoferii care nu sunt lăsați să asiste la reparația mașinii în service-uri, pot refuza plata lucrării. Sunt acoperiți de o nouă lege care îi obligă pe patroni să îi permită clientului să vadă tot ce se lucrează la mașina lui. Fie prin geamul încăperii, fie prin intermediul unui sistem de supraveghere video. Măsura a fost pusă în aplicare din cauza numărului mare de plângeri la adresa mecanicilor care îi furau pe șoferi la manoperă sau la piese.

CORIGENȚI LA ÎNTREȚINERE. Profesor și educatoare, SECHESTRAȚI în căminul în care locuiesc din cauza DATORIILOR IMENSE!
De Andreea Filip 29 septembrie 2014

Un profesor și o educatoare care locuiesc în căminul unui liceu din Constanța s-au trezit încuiați în clădire. Directoarea unității de învățământ care administrează căminul spune că o instanță i-a dat dascălului ordin de executare silită a bărbatului, dar că acesta nu vrea să plece. Educatoarea a renunțat la proces, dar nu și la cameră.

Fructul tinereții veșnice, la „Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean”
De Oana Iancu 29 septembrie 2014

Explozie de culoare și parfum la Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean. Crizanteme, lămâi ori portocali sunt doar câteva dintre plantele ce se găsesc pe platoul din fața Pavilionului Expozițional. Ba chiar, în acest an, producătorii au adus și plante de goji.

REVOLTĂTOR. Un medic din Pitești le-a transmis părinților unui bebeluș bolnav că NU ARE CHEF SĂ-L CONSULTE
De Elenis Vlahbei 29 septembrie 2014

Caz revoltător la Pitești! Un bebeluș cu febră mare a fost plimbat de la un spital la altul. Părinții spun că, în final, au ajuns să-l trateze acasă, pentru că medicul specialist la care au fost trimiși le-a transmis că nu are chef de ei.

Atenție, SE OPREȘTE APA CALDĂ în Constanța!
De Oana Iancu 29 septembrie 2014

Atenție, constănțeni! În această seară de la ora 22 și 30 de minute și până mâine dimineață, la ora 9.00, se oprește apa caldă în tot orașul.

PROTEZE MAMARE GRATUITE! Află cum poți obține un astfel de dispozitiv special. Atenție, stocul este limitat!
De Madalina Pavel 29 septembrie 2014

Cancer, un diagnostic de temut care din păcate face tot mai multe victime în țara noastră. Anual, 6.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de sân iar cele mai multe dintre ele ajung la operație. Iar mastectomia lasă urme adânci atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, a murit
De Cristina Pancrat 29 septembrie 2014

Cel mai longeviv mitropolit al Ortodoxiei din întreaga lume, Mitropolitul Banatului, a trecut în neființă azi-noapte. Sute de credincioși au venit cerniți la căpătâiul său, la Catedrala din Timișoara, au aprins lumânări și s-au rugat. În timpul vieții, numele Înalt Prea Sfințitului Nicolae Corneanu a fost legat de mai multe scandaluri, însă după Revoluție, Mitropolitul Banatului a fost primul reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române care a recunoscut că a colaborat cu fosta Securitate.

„Praf și fum”: campanie antidrog organizată la Constanța
De Roxana Murat 29 septembrie 2014

Alege viața! Este mesajul pe care l-a transmis actorul Radu Pietreanu, seara trecută, de pe scena unui club din Constanța. Împreună cu reprezentanții Asociației Tomis Antidrog, membrii trupei Vacanța Muzicală au adus în prim-plan problemele care apar o dată cu dependența de droguri.

Tricolor uriaș pe faleza cazinoului din Constanța
De Oana Iancu 28 septembrie 2014

Un tricolor de 100 de metri a fost întins în această seară, pe Faleza Cazinoului din Constanța de membri unei organizații nonguvernamentale care susțin unirea Republicii Moldova cu România.

Premiu record la Loto. Jucătorii visează cu ochii deschiși la câștig
De Alina Gâju 28 septembrie 2014

Nu există român care să nu viseze, chiar și dacă nu joacă, la marele premiu Loto 6 din 49. Ideea că peste noapte ar putea fi mai bogați cu aproape 7 milioane de euro, le-a purtat astăzi pașii constănțenilor către agențiile loto.

La “Sărbătorea Recoltei și a Vinului Dobrogean” gospodinele au venit în căutarea celor mai bune legume
De Alina Gâju 28 septembrie 2014

Este perioada în care toate gospodinele încep să pregătească proviziile pentru iarnă și așa se face că picioarele nu le-au stat cât a fost ziua de mare în căutarea celor mai bune legume. Și au avut de unde alege.

Boala limbii albastre face ravagii în gospodăriile din Mehedinți
De Madalina Pavel 28 septembrie 2014

Boala limbii albastre face pagube însemnate în rândul fermierilor din județul Mehedinți. Ciobanii privesc neputincioși cum animalele mor pe capete.

Petrecere la Sărbătoarea recoltei de la Pavilionul Expozițional. Un pensionar dansează cu pechinezul în brațe, alături de zeci de oameni
De Silvia Pascale 27 septembrie 2014

Au gustat din mustul dulce al strugurilor bobonați, au cumpărat de la tarabe tot ce le-a poftit inima, apoi s-au prins într-o horă cum numai la români mai poți vedea. Așa au petrecut constănțenii în cea de-a doua zi a Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean” de la Pavilionul Expozițional Constanța.