vineri, 31 octombrie 2014

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 772 vizite Social
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

LA POLICLINICA CFR din Constanța pacienții sunt consultați în frig. CET a tăiat căldura din cauza DATORIILOR
De Andreea Filip 30 octombrie 2014

Pacienții de la Policlinica Spitalului CFR din Constanța sunt consultați în frig. Încasările unității sanitare nu fac față datoriilor acumulate așa că facturile au rămas neplătite, iar după mai multe somații, CET a tăiat căldura.

Cu aproape două luni înainte de Crăciun, primii brazi au apărut în piețe
De Irina Radu 30 octombrie 2014

Mai sunt aproape două luni până la Crăciun, dar brazii au început să apară în piețe. La Târgu Jiu se vând deja cu succes pomii care sunt în ghivece.

Femeia filmată beată a rămas fără copii. Micuții au fost luați, astăzi, de Protecția Copilului
De Alina Gâju 30 octombrie 2014

Mama din Vaslui, surprinsă în timp ce cădea prin șanțuri cu baiețelul de numai doi ani în brațe, a rămas fără șapte din cei zece copii ai săi. Micuții au fost luați în această dimineată de Protecția Copilului.

Mamaia, alături de cele mai importante destinații din lume, la Târgul de Turism WTM London 2014!
De Silvia Pascale 30 octombrie 2014

Stațiunea Mamaia va fi promovată la cel mai mare târg internațional de turism, care își va deschide porțile, săptămâna viitoare, la Londra. Cei mai influenți oameni ai turismul din toată lumea vor afla, prin spectacol, despre strălucirea carnavalului din Mamaia, despre distracția din cluburi, dar și despre farmecul prezentărilor de modă de aici.

Trupa COCO, la Asta-i ViaȚa!

Trupa COCO a fost înființată în luna mai anul acesta. După 10 ani petrecuți în Compact, basistul Adrian Coco Tinca a hotărât să părăsească formația și să pună bazele unui nou proiect muzical.

Răsplată impresionantă. Tânăra sărmană din Buzău, care în primăvară a găsit un portofel cu 1000 de lei și l-a dus la poliție, va primi o casă cadou
De Alina Gâju 29 octombrie 2014

Tânăra sărmană din Buzău, care în primăvară ne-a dat tuturor o lecție de omenie după ce a înapoiat un portofel cu 1.000 de lei, găsit pe stradă, va avea un acoperiș decent deasupra capului.

"Zece oameni de Valoare pentru Constanța" - propunerea ta contează!

Progresul lumii în care trăim depinde de voința fiecaruia dintre noi. Fii tu cel care nominalizează personalitățile marcante ale orașului de la malul mării, cele care au contribuit la dezvoltarea Constanței.

Alocații de 6 ori mai mari pentru copiii aflați în plasament familial
De Antonia Maer 29 octombrie 2014

Guvernul a crescut de 6 ori alocațiile pentru copiii aflați în plasamente familiale. Dacă până acum, pentru aceștia se aloca suma de 97 de lei, de la 1 noiembrie vor primi 600 de lei lunar pentru hrana zilnică, îmbrăcăminte, încălțăminte și alte cheltuieli.

9 drumuri din județul Constanța, reabilitate de Consiliul Județean cu bani de la Guvernul Ponta
De Victor Radu 29 octombrie 2014

Patru drumuri județene și 5 comunale din județul Constanța vor fi refăcute cu bani de la Guvernul Ponta. Executivul a trimis Consiliului Județean peste 10 milioane de lei pentru acest proiect.

POȘTA ROMÂNĂ a intrat în rândul brokerilor de asigurări. În următoarele 12 luni vrea să devină cel mai mare jucător de pe piața de profil
De Bogdan Muzgoci 29 octombrie 2014

Poșta Română a intrat de astăzi în rândul brokerilor de asigurări. Noul departament al companiei își propune să devină în 2015 cel mai mare jucător de pe piața de profil cu încasări din comisioane estimate la 2,5 milioane de lei anual.

CĂMINUL CULTURAL din satul constănțean Poiana a intrat într-un amplu proces de reabilitare
De Elenis Vlahbei 29 octombrie 2014

În multe dintre satele românești activitățile culturale lipsesc cu desăvârșire. Și asta pentru că aici nu există biblioteci și nici săli de spectacole. Dar lucrurile se pot schimba atunci când există inițiativă. O spune primarul din Ovidiu, George Scupra, care a început de astăzi o lucrare de modernizare a centrului cultural din satul Poiana.

CADOU DE LUX. Simona Halep a primit un bolid de peste 100.000 de euro, care atinge 300 km/h!
De Alina Gâju 28 octombrie 2014

Cadou fabulos pentru constănțeanca Simona Halep. Tenismena numărul 3 a lumii a primit o mașină ce valorează peste 100.000 de euro pentru săptămâna magică de la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde a depășit așteptările celor mai optimiști dintre fani.

FACEBOOK vs. REALITATE. Ce se întâmplă când ceri prietenia necunoscuților pe stradă?
De Cristi Popovici 28 octombrie 2014

Facebook – o simplă pagină de internet până acum 5 ani, a devenit un mod de viață și pentru români. Tinerii, în special sunt dependenți de rețeaua de socializare. Ce se întâmplă însă dacă mutăm acțiunea din mediul virtual în realitate? Am încercat să răspundem la această întrebare printr-un experiment care ne demonstrează cât de falsă este lumea internetului.

Un bărbat a suferit un atac de panică la simularea unui INCENDIU în incinta Oil Terminal
De Elenis Vlahbei 28 octombrie 2014

Un bărbat care a luat parte la simularea unui incendiu în incinta Oil Terminal a avut nevoie de îngrijiri medicale. Și nu a fost parte din exercițiu, ci un fapt cât se poate de real. Omul a făcut un atac de panică, iar medicii participanți la acțiune au sărit imediat să-i acorde primul ajutor.

Aglomerație la vulcanizări! Șoferii își schimbă anvelopele de vară cu cele de iarnă după ce vremea s-a răcit rapid în ultimele zile
De Andreea Filip 28 octombrie 2014

Vremea care s-a răcit brusc în ultimele zile a făcut ca tot mai mulți șoferi să își schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă mai devreme ca anul trecut. Astăzi a fost coadă de zeci de mașini la vulcanizările din Constanța, iar la magazinele de profil vânzările au crescut simțitor.

Turism de aventură în Dobrogea. Începe un turneu de ciclism și off road
De Elenis Vlahbei 28 octombrie 2014

Vremea rea îi îndeamnă pe mulți să rămână în casă, alături de un ceai cald. Nu este și cazul pasionaților de aventură. De mâine, ei vor porni pe drumurile accidentate din Dobrogea sau vor merge cu bicicleta pe trasee turistice din Constanța.

OAMENI DE VALOARE, ediția a V-a. EXCELENȚA este premiată la Constanța

Cine sunt Oamenii de Valoare ai Constanței? Sunt oamenii care își pun în practică visurile, oamenii care ne uimesc cu talentul lor, cu energia lor, așezată în slujba unor cauze care schimba vieți în mai bine.

Gata cu ospătarii neîndemânatici! Elevii Liceului „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna fac practică în Turism

Gata cu ospătarii neîndemânatici, cu personalul din turism slab pregătit. E vremea specialiștilor.

Cele mai tari petreceri de Halloween pe litoral. Află ce EVENIMENTE nu trebuie să ratezi!
De Livia Petrescu 28 octombrie 2014

Toate cluburile și cafenelele din Constanța au pregătit pentru acest weekend petreceri de Halloween. Vezi mai jos unde poți petrece sfârșitul de săptămână.

Ploi, polei și vânt în Dobrogea, iar în Muntenia și Oltenia se întorc ninsorile
De Alex Costea 28 octombrie 2014

Vremea de iarnă nu se lasă dusă cu una cu două, chiar dacă suntem abia la sfârșitul lunii octombrie. Meteorologii au emis o nouă atenționare, valabilă până la ora 14.00, pentru Muntenia și estul Olteniei.

Credincioșii au îndurat frigul pentru a se închina la racla cu moaștele Sfinților Dimitrie cel Nou și Constatin Brâncoveanu
De Alina Gâju 27 octombrie 2014

Mii de credincioși au înfruntat, pentru a patra zi consecutiv frigul și s-au rugat la moaștele sfinților Dimitrie cel Nou și Constatin Brâncoveanu. Liturghia de pe Dealul Mitropoliei din Capitală a fost oficiată de patriarhul Daniel și patriarhul Teofill al Ierusalimului. La slujbă a participat și premierul Victor Ponta.