joi, 1 septembrie 2016

Faleza din Medgidia va fi modernizată

loading...
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

loading...

Comenteaza aceasta stire

Invitație la rugăciune! Sâmbătă, la Mangalia, vor fi aduse moaștele Sfântului Dionisie
De Alina Gâju 31 august 2016

Invitație la rugăciune. Credincioșii din Mangalia și nu numai, sunt așteptați sâmbătă, de la ora 20.00, la o procesiune pe străzile orașului, închinată marii sărbători a Nașterii Maicii Domnului. Cu această ocazie, la Biserica Sfântul Mina, vor fi aduse moaștele Sfântului Dionisie. 70 de preoți vor purta pe umeri racla sfântă.

CONSTANȚA. Zeci de mii de copii vor primi, gratuit, rechizitele și materialele necesare începerii școlii
De Neptun TV 31 august 2016

Aproximativ 30.500 de copii din municipiul Constanța vor primi din partea autorităților locale, în mod gratuit, rechizite și materiale necesare începerii anului școlar 2016 - 2017.

Ședință de tot râsul a Consiliului Local Constanța: aleșii s-au chinuit ore în șir să își pună oamenii în comisii și au amânat proiectele importante!
De Victor Radu 31 august 2016

Ședință de tot râsul la Consiliul Local Constanța. Cu multe proiecte importante pe ordinea de zi, aleșii s-au împotmolit la desemnarea membrilor în mai multe comisii. Și nici asta nu le-a ieșit cum trebuie. Votul a fost reluat de mai multe ori, iar după ce într-un final păreau că s-au înțeles, tot nu au căzut de acord cum votează. Și uite așa, în loc să adopte hotârâri, precum cea referitoare la subvenția la încălzire, consilierii s-au zbătut pentru... comisii, într-o ședință demnă de piesele lui Caragiale.

OFICIAL. Fiecare român care muncește în străinătate și va reveni în țară va primi câte 50.000 de euro pentru a-și deschide o afacere
De Neptun TV 30 august 2016

Fiecare român care muncește în străinătate și va reveni în țară va primi de la stat suma de 50.000 de euro pentru a-și deschide o afacere, anunță reprezentanții Guvernului. Mai mult chiar, viitorii antreprenori vor beneficia și de consultanță și training în afaceri.

Festivalul Internațional de Teatru Independent, Blue Theatre, începe sâmbătă la Constanța
De Neptun TV 30 august 2016

CONSTANȚA. Blue Theatre este un concept artistic care dărâmă granițele ridicate de-a lungul timpului în interiorul acestei arte a efemerului, emoției și măștii, teatrul. La baza acestui concept stă libertatea și curajul de a afirma imposibilul, de a doborî statui și socluri ce au fost dintotdeauna acolo, ca un dat, și de a construi propriile toteme, prin gesturi, cuvinte și perspective.

VIDEO. Orașul Cernavodă, INUNDAT după o ploaie torențială!
De Neptun TV 29 august 2016

O ploaie torențială a inundat, astăzi, mare parte a orașului Cernavodă. În imagini se poate vedea că centrul orașului, chiar în zona Primăriei, este acoperit de ape. Oamenii se aventurează cu greu prin șuvoaie, iar circulația autoturismelor a fost blocată.

Doar 5.600 de români din străinătate și-au exprimat opțiunea pentru votul prin corespondență
De Neptun TV 29 august 2016

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până astăzi, au fost validate 7.512 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Proiect de taxare suplimentară pentru televiziuni, cinematografe și furnizorii de telefonie
De Neptun TV 29 august 2016

Ministerul Culturii a făcut public proiectul de modificare a ordonanței ce vizează cinematografia, conform acestuia, urmând să fie introduse taxe noi pentru televiziuni, furnizorii de telefonie și internet, dar și pentru cinematografe, ceea ce ar putea duce la creșterea prețului la bilete.

Sărbătoare mare astăzi: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, tradiții și superstiții! De ce nu se mănâncă pepeni și varză
De Neptun TV 29 august 2016

Astăzi, credincioșii ortodocși prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului. Cei care vor să se spele de păcate ar trebui să țină post negru. Și, potrivit credințelor populare, ar trebui să mănânce struguri și să evite varza și alimentele de culoare roșie.

CNADNR promite că zeci de drumuri din județul Constanța și din țară vor fi reparate ÎN ACEASTĂ VARĂ - vezi lista drumurilor!
De Neptun TV 24 august 2016

Programul de întreținere și reparații curente pe timp de vară aferent rețelei de drumuri naționale aflate în administrarea CNADNR continuă pe următoarele direcții regionale de drumuri și poduri.

Locurile de joacă ale Constanței par abandonate: un copil s-a rănit în leagănele din parcul de la Gară
De Victor Radu 23 august 2016

Multe din locurile de joacă ale Constanței par că sunt abandonate. De părinți și cei mici pentru că toboganele și balansoarele au devenit periculoase, iar de Primărie pentru că nici măcar nu a reparat ce s-a stricat. Un copil chiar s-a rănit după ce s-a dat în leagănele din parcul de la Gară pentru că nimeni nu a văzut că acestea sunt uzate, iar sârmele acoperite cu scotch.

Românii au prins gustul fructelor de mare, creveții - primul loc în vânzări!
De Neptun TV 23 august 2016

Piața fructelor de mare a ajuns anul trecut la circa 35 milioane de euro și ar putea crește în acest an cu 5%, pe primul loc în topul vânzărilor fiind creveții, urmați de midii, calamari și caracatiță, potrivit unui studiu realizat de Romfood Trading.

CONSTANȚA. Apa caldă, OPRITĂ TOTAL timp de 3 zile, pentru revizia anuală!
De Neptun TV 22 august 2016

Societatea Electrocentrale Constanța SA va efectua revizia anuală a instalației de producere și transport a energiei termice, cu oprire totală, în perioada 5 septembrie ora 0.00 - 8 septembrie ora 18.00, în vederea executării lucrărilor necesare.

19 taximetriști din Mamaia, amendați de polițiștii locali în cursul unei razii
De Neptun TV 22 august 2016

În cursul ultimelor două zile, reprezentanți ai Poliției Locale Constanța, ai Biroului Rutier municipal Constanța și ai Agenției Naționale Antidrog au efectuat acțiuni de control în stațiunea Mamaia, tema principală de control fiind transportul în regim de taxi.

RAJA a pus în funcțiune primele 11 fântâni arteziene din Constanța
De Ioana Paidos 22 august 2016

SC RAJA SA a preluat la începutul acestei luni, de la Primăria Constanța, întreținerea și reabilitarea fântânilor arteziene din municipiu și din stațiunea Mamaia.

Localnicii și turiștii s-au bătut... cu vestitul nămol de Techirghiol, la zilele orașului
De Cristina Burcea 21 august 2016

Concurs inedit, astăzi, la Techirghiol. Localnicii și turiștii au avut ocazia să se lupte… în nămol. Totul în cadrul manifestărilor organizate de zilele orașului Techirghiol. Petrecerea continuă și în această seară, cu un concert urmat de focuri de artificii. În scurt timp, pe scenă vor urca Deep Central, Ionuț Galani și Celia.

Jean Constantin ar fi împlinit astăzi 89 de ani: drumul actorului, de la fabrica din Constanța la inimile tuturor românilor
De Neptun TV 21 august 2016

Marele actor român Jean Constantin ar fi împlinit astăzi, 21 august, 89 de ani. A murit pe 26 mai 2010, în apartamentul său din Constanța, și a fost înmormântat în Cimitirul Central, lăsând în urmă amintirea a zeci de roluri memorabile și milioane de români încântați de prestațiile sale de excepție.

Pasajul pietonal din zona magazinului Tomis a fost reabilitat - GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 august 2016

Pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare, din zona magazinului Tomis, a fost reabilitat. Imagini cu noul pasaj au fost postate pe pagina sa de Facebook de primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

'Caravana Polaris' ajunge duminică în Portul Tomis
De Alina Gâju 19 august 2016

Împreună pentru un oraș curat! În acest weekend, la Constanța, se desfășoară cea de-a șaptea ediție a Caravanei “Polaris”.

Concert caritabil în stațiunea Mamaia pentru George, un tânăr care luptă pentru viață - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 11 august 2016

Are 28 de ani și, în loc să se bucure de tinerețe, stă țintuit de ani buni într-un scaun cu rotile. În ultima vreme, și respirația a devenit un lucru prea dificil pentru el din cauza unor complicații la plămâni.

CONSTANȚA. Razii în piețele Brotăcei, Cireșica, Tomis III și Tic-Tac: zeci de sancțiuni, amenzi de zeci de mii de lei!
De Neptun TV 8 august 2016

Piețele din municipiul Constanța au fost 'vizitate', în perioada 1 - 5 august, de mai multe echipe mixte compuse din reprezentanți ai IPJ Constanța, Jandarmeriei Constanța și Poliției Locale.