marţi, 1 decembrie 2015

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 804 vizite Social
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

97 de ani de la Marea Unire. LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
De Neptun TV 1 decembrie 2015

Astăzi se împlinesc 97 de ani de la Marea Unire. Pe 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a scris cea mai importantă filă din istoria poporului român.

Mii de români s-au rugat la Peștera Sfântului Andrei, de lângă localitatea Ion Corvin
De Silvia Pascale si Oana Iancu 30 noiembrie 2015

După zile întregi în care a plouat cu găleata, soarele a strălucit astăzi pentru miile de credincioși care au participat la slujba închinată Sfântului Andrei. Curtea mânăstirii de lângă localitatea Ion Corvin, dar și peștera în care a viețuit cel dintâi apostol al lui Hristos, au fost neîncăpătoare. Slujba, transmisă în direct de Neptun TV, a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului alături de un sobor de preoți și ierarhi din țară și străinătate.

Istoria peșterii Sfântului Andrei – GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 30 noiembrie 2015

Situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța, peștera Sfântului Andrei se găsește la mai puțin de 2 kilometri de 'Cișmeaua Mihai Eminescu' și la apoximativ 4 kilometri de șoseaua Constanța - Ostrov, fiind clasată ca monument istoric.

Peștera Sfântului Andrei – prima biserică din România!
De Alin Tarnovschi 30 noiembrie 2015

Sfântul Apostol Andrei a săvârșit prima liturghie pe pământul României, în peștera care astăzi îi poartă numele. Drept urmare, peștera situată în apropierea comunei constănțene Ion Corvin este prima biserică din România.

CONSTANȚA. Pelerinaj la peștera Sfântului Andrei: Neptun TV transmite în direct slujba
De Andreea Bajdechi 29 noiembrie 2015

Mii de credincioși sunt așteptați la Mănăstirea și peștera Sf. Andrei din Constanța la marele praznic în cinstea ocrotitorului României.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE SFÂNTUL ANDREI. Noaptea farmecelor: cum își pot afla fetele viitorul soț!
De Alina Gâju si Andreea Petraș 29 noiembrie 2015

SFÂNTUL ANDREI 2015. Credincioșii îl sărbătoresc mâine pe Sfântul Andrei, apostolul românilor. Acesta mai este numit și "Cel dintâi chemat", întrucât a răspuns primul chemării lui Hristos la apostolat, ziua fiind totodată Sărbătoare Bisericească Națională.

Sfântul Andrei, superstiții și interdicții - află ce NU trebuie să faci în această zi!
De Alina Gâju 29 noiembrie 2015

Creștinii îl sărbătoresc mâine, 30 noiembrie, pe Sfântul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus, considerat creștinătorul neamului românesc. În cultura populară, sarbătoarea Sfântului Andrei este însoțită de o mulțime de tradiții și obiceiuri bizare. Spre exemplu, în seara dinaintea acestei mari sărbători, se spune că strigoii și vârcolacii ies din morminte și se fac farmece de dragoste. Așa că trebuie să ungeți ușile și ferestrele casei cu usturoi pentru a ține la depărtare duhurile rele.

PREMIERĂ DE GALĂ. Pelicula ”Armânii, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos…”, prezentantă la Constanța
De Ioana Paidos 29 noiembrie 2015

”Armânii, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos…” este noul film în regia lui Toma Enache ce a avut premiera seara trecută la Constanța. Comunitatea armână de la malul mării a putut vedea, în 70 de minute, toată istoria ei din ultimii 100 de ani.

Cărțile de colorat pentru adulți, un fenomen și la Constanța
De Silvia Pascale 28 noiembrie 2015

Știați că există cărți de colorat și pentru adulți, nu doar pentru copii? Cu pagini încântătoare, cu desene complexe, ce pot fi transformate, mai ales în timpul liber, în opere de artă? Ei bine, acest hobby aparent pueril este considerat de psihologi o metodă antistres eficientă, tot mai populară și în rândurile românilor. La Constanța, librarii spun că astfel de cărți de colorat se vând bine, deși prețul lor nu este unul tocmai mic.

Aglomerație pe Valea Prahovei în minivacanța de 1 decembrie
De Laura Calciu Petrescu 28 noiembrie 2015

Minivacanța de 1 Decembrie a început cu ore bune petrecute în trafic pentru cei care au ales să meargă pe Valea Prahovei. Cozile s-au întins pe câțiva kilometri, pe DN1. Românii au uitat, însă, rapid de blocajele de pe drum, când au ajuns pe pârtiile pline de zăpadă.

Peste 17.000 de apartamente din Galați nu au apă caldă și căldură din cauza unei avarii
De Neptun TV 28 noiembrie 2015

Peste 17.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare din Galați nu beneficiază, în această după-amiază, de căldură și apă caldă, din cauza unei avarii apărute la rețea.

1 decembrie! Parade militare, ceremonii religioase și petreceri în aer liber la Constanța
De Alina Gâju 27 noiembrie 2015

La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a scris cea mai importantă filă din istoria poporului roman. Marea Adunare Națională și-a dat votul pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu patria mamă.

ȘEDINȚA CL CONSTANȚA. Costin Răsăuțeanu oficializat ca viceprimar, șomerii constănțeni beneficiază de transport gratuit
De Robert Nenciu 27 noiembrie 2015

Sprijin pentru șomeri din partea Primăriei Constanța! Consilierii au votat astăzi hotărârea prin care constănțenii fără loc de muncă vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun. De aceeași facilitate vor beneficia și vârstnicii de peste 80 de ani, indiferent de venitul pe care îl au.

Proiect european la Delfinariul din Constanța. Delfinii vor trăi într-un mediu mai curat!
De Cristina Sîmbeteanu 26 noiembrie 2015

Procesul de modernizare a Delfinariului din Constanța continuă. Până de Crăciun va fi montat un filtru de apă performant care va fi în beneficiul delfinilor. Investiția face parte din proiectul european intitulat DELPHI, care este realizat în parteneriat cu Acvariul din Varna.

CONSTANȚA. Comenzi pe bandă rulantă pentru producătorii de cadouri personalizate, cu ocazia zilei de 1 Decembrie
De Ana-Maria Stancu 25 noiembrie 2015

Mai sunt câteva zile până la 1 decembrie, așa că producătorii de steaguri și alte obiecte ce reprezintă simbolurile naționale și-au dublat volumul de muncă, iar comenzile curg fără încetare. Aceasta deoarece constănțenii vor să își exprime patriotismul de Ziua Națională.

CONSTANȚA. Musulmanii solicită măsuri pentru stoparea răspândirii fundamentalismului islamic
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

Reprezentanții comunității musulmane din România solicită autorităților de la București adoptarea unor măsuri care să vizeze stoparea răspândirea fundamentalismului islamic.

Consilierul PNL Răzvan Sava, ales primar interimar al Capitalei
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

Consilierul general PNL Răzvan Sava a fost ales primar interimar al Capitalei, cu 34 de voturi "pentru" și 11 voturi "împotrivă", în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Românii scapă de datoriile neplătite la bancă, dacă își cedează casa!
De Robert Nenciu 25 noiembrie 2015

Românii care nu-și mai pot plăti ratele la casă pot scăpa de datorii dacă trec imobilul ipotecat în proprietatea băncii. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților.

ATENȚIE! CFR anulează, de mâine, mai multe trenuri care circulă între Constanța și Mangalia!
De Neptun TV 25 noiembrie 2015

CFR Călători informează că, pentru executarea lucrărilor de reparație a căii ferate pe distanța Constanța – Mangalia și retur, se vor anula următoarele trenuri în perioada 26 - 28 noimembrie.

Ponturi pentru vacanța de 1 decembrie, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 24 noiembrie 2015

Începând cu ora 16.30 primește ponturi pentru vacanța de 1 decembrie de la unul dintre cei mai titrați români în escalada munților dar care e specializat și în promovarea locurilor frumoase de la malul mării.

Fără Revelion în club! Mii de constănțeni trebuie să-și schimbe planurile pentru petrecerea dintre ani!
De Ana-Maria Stancu 24 noiembrie 2015

Constănțenii care vor să petreacă revelionul în club, trebuie să își facă rezervare din timp. După tragedia din Colectiv, multe localuri din Constanța și-au suspendat activitatea, iar cele care au rămas deschise au un număr limitat de locuri. Restaurantele profită de această situație și vin cu oferte greu de refuzat, care se adresează și tinerilor.