joi, 5 martie 2015

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 780 vizite Social
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Principele Nicolae va pedala 1.000 de kilometri de la Sighetu Marmației la Constanța
De Alin Tarnovschi 4 martie 2015

Principele Nicolae a anunțat că va pedala o mie de kilometri în 11 zile, în scop caritabil, pentru o asociație care se ocupă de educație și copii.

PROMOȚIE! Constănțenii pot câștiga 10 ani fără grija impozitelor!

PROMOTIE. Până pe data de 31 martie 2015, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța ia parte la o promoție națională organizată de Visa România, al cărei scop este impulsionarea contribuabililor în vederea achitării impozitelor și taxelor locale prin intermediul cardului bancar.

Vreme capricioasă în toată țara. A plouat cu grindină și a nins în mai multe regiuni din România
De Cristina Pancrat si Cristina Burcea 4 martie 2015

Este soare la Constanța, însă vremea se va schimba brusc. Meteorologii au emis două atenționări cod galben de ploi, ninsori și vânt. Va ploua la malul mării, iar temperaturile vor coborî până aproape de limita înghețului. Deja, în unele zone din țară a nins ca în timpul iernii, iar ploile au fost însoțite de grindină.

SFATURI. Cum să te protejezi în caz de cutremur

80% dintre români nu știu cum să reacționeze în cazul unui seism, iar cei mai mulți dintre ei ar putea lua decizii care li s-ar putea dovedi fatale sau ar îngreuna intervenția salvatorilor.

Femei care au făcut istorie... la Asta-i Viața! Martha Bibescu, prințesa de la Palatul Mogoșoaia

Prințesă, scriitoare și personalitate cosmopolită ce frecventa lumea culturală, politică și mondenă europeană a primei jumătăți a secolului XX, Martha Bibescu a știut foarte bine să se pună în valoare.

Anul acesta vom avea mai mulți turiști israelieni pe litoral
De Roxana Glăvan 3 martie 2015

Mamaia este vedeta oricărui târg de turism internațional la care participă. Frumusețea româncelor îi convinge pe străini să vină la standul nostru, iar odată ajunși aici sunt cuceriți de clipul de promovare al stațiunii.

Asociațiile de promovare de pe litoral, nemulțumite de eliminarea taxei hoteliere
De Roxana Glăvan 3 martie 2015

Adio taxă hoteliră, adio promovare sau investiții în stațiuni! Patronii unităților de cazare de pe litoral se tem că eliminarea taxei hoteliere din noul Cod Fiscal va face mai mult rău decât bine.

Rezervări din timp pentru minivacanța de 1 mai - Mamaia, în topul preferințelor!
De Roxana Glăvan 3 martie 2015

Doar ce am pășit timid în luna martie, dar hotelierii de pe litoral se bucură deja că vor avea unitățile de cazare pline de 1 Mai.

Și-au recăpătat respectul de sine și s–au întors la școală cu capul sus. Tinerii care au abandonat școala profită de programul cu finanțare europeană CORAL
De Andreea Filip 3 martie 2015

Sărăcia i-a făcut să abandoneze școala, iar greutățile vieții i-au făcut să își piardă încrederea în ei. Primul pas al psihologilor atunci când au în față astfel de cursanți este să le redea respectul de sine.

PRIMUL JOB: programul care oferă o șansă tinerilor români
De Adrian Georgescu 3 martie 2015

PRIMUL JOB. Guvernul se pregătește să lanseze programul PRIMUL JOB, unul care promite să ofere mai multe șanse la angajare tinerilor români. După modelul programelor anterioare - "Prima mașină", "Prima casă" - Primul Job va oferi o serie de facilități angajatorilor care angajează tineri fără experiență.

Atenție, constănțeni! SC RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile!

SC RAJA SA a anunțat că va întrerupe furnizarea apei potabile în Constanța, pentru executarea unor lucrări de racordare a conductei principale cu apă.

„Mode – flori” și pălării de primăvară... la Asta-i Viața! Povestea Sabinei Voinea

Sabina Voinea este singura constănțeancă ce mai poartă titlul de creatoare de Mode-Flori și se numără printre ultimii patru mohicani ai acestei meserii din țară. P

Primăria Constanța a început redistribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Află programul de distribuție!
De Roxana Glăvan 2 martie 2015

Primăria Constanța a început redistribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană. Începând de astăzi, persoanele defavorizate care nu le-au ridicat până acum se pot prezenta să își ia pachetele cu alimente. Sunt așteptați mai întâi cei care beneficiază de venitul minim garantat, iar apoi șomerii, pensionarii și revoluționarii.

STOP rozătoarelor! Primăria Constanța a început campania de deratizare
De Alina Gâju 2 martie 2015

Cinci tone de substanțe toxice. Iată arma cu care luptă Primăria Constanța împotriva rozătoarelor. Timp de 10 zile, angajații primăriei vor lua la pas toate parcurile din oraș, dar și spațiile verzi din stațiunea Mamaia și vor amplasa momeli împotriva șorecilor și șobolanilor.

EXPLOZIE DE CULORI în piețe și școli. Elevii au cumpărat flori pentru dascăli
De Roxana Murat 2 martie 2015

Aproape toate drumurile au dus la piață în această dimineață. Înainte de a merge la școală, elevii s-au oprit pentru a cumpăra un buchet de flori pe care să îl ofere cadrelor didactice.

Fără apă în Cumpăna din cauza unor lucrări

Pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă din localitatea Cumpăna, la sistemul de distribuție nou executat pe strada Șoseaua Constanței, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile miercuri, 04 martie 2015, în intervalul 07,00 – 20,00.

Săptămâna mamelor și a femeilor, la Asta-i Viața! povestea Adelinei Toncean, mama copiilor suferinzi și abandonați

La prima vedere, Adelina Toncean, pare o doamnă fragilă, delicată și atât de sensibilă. Însă, în spatele zâmbetului său optimist, se ascunde un suflet puternic, din greu încercat de viață.

ALARMĂ METEO. Vremea întoarce foaia: ploi în averse și ninsori!
De Cristina Pancrat 2 martie 2015

Primăvara a adus o vreme capricioasă. După câteva zile cu soare darnic, vremea se schimbă brusc. Din această seară de la ora 18.00 și până mâine la aceeași oră, va ploua în cea mai mare parte a țării iar vântul va sufla cu putere.

HOROSCOP: Află care sunt zilele norocoase a lunii martie pentru fiecare zodie

Zilele norocoase în martie ne pot ajuta să luăm deciziile pe plan personal în funcție de ceea ce ne rezervă astrele.

Programul PRIMA MAȘINĂ. Ultima zi în care băncile pot depune cererile de înscriere
De Roxana Murat 2 martie 2015

Astăzi este ultima zi în care băncile pot depune cererile de înscriere în Programul Prima Mașină. Până acum, s-au înscris 10 finanțatori.

De la mărțișoarele tradiționale la pietrele semi-prețioase sau felicitările comestibile!
De Andreea Filip 1 martie 2015

Gusturile și pretențiile s-au schimbat chiar și când vine vorba despre mărțișoare. Tradiționalul fir alb-roșu, simbolul renașterii, de care se prindeau altadată potcoave sau coșari norocoși a ajuns astăzi să însoțească obiecte cu motive bisericești, lumânări, brelocuri, mini-tablouri cu mesaje sau bijuterii cu pietre semi-prețioase.