marţi, 28 iulie 2015

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 793 vizite Social
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Medici acuzați că au prescris medicamente mai scumpe pentru bolnavii de cancer, în schimbul unor bunuri
De Andreea Filip 28 iulie 2015

Achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane și congrese internaționale, excursii în mai multe țări și bunuri. Sunt recompensele pe care mai mulți medici le-ar fi primit, potrivit anchetatorilor, de la firme de medicamente pentru a prescrie anumite rețete pentru cancer.

Jale printre agricultori! Seceta scumpește prețurile în piață!
De Ioana Paidos 27 iulie 2015

E jale din cauza secetei. Agricultorii din județul Constanța spun că legumele de toamnă sunt compromise în multe cazuri în proporție de 90 la sută. Așa se face că fermierii care au investit în sisteme de irigații și au mai salvat câte ceva vor fi nevoiți să crească prețurile la vânzare, altfel nu-și vor recupera banii.

CONSTANȚA. Revizia anuală CET va dura doar 3 zile! Apa caldă va fi oprită între 7 și 9 septembrie!
De Silvia Pascale 27 iulie 2015

Premieră absolută pentru Constanța! Doar 3 zile va dura, anul acesta, revizia anuală a CET Palas. În verile trecute, perioada în care apa caldă era oprită total în oraș se întindea pe aproximativ două săptămâni.

15 elevi din localitatea Grădina au inceput Școala de vară 'Traian Summer Camp'
De Silvia Pascale 27 iulie 2015

Vor trăi cea mai frumoasă vacanță din viața lor. Timp de o săptămână, 15 copii din localitatea Grădina, ai căror părinți au posibilități financiare modeste, vor explora muzeele din Constanța, vor călători cu autobuzele etajate și vor descoperi tainele astrofizicii sau chimiei. De toate aceste surprize se vor bucura la Școala de Vară, “Traian Summer Camp”, un proiect inițiat de Liceul Teoretic Traian și susținut de Arhiepiescopia Tomisului alături de Consiliul Județean Constanța.

Sute de constănțeni la rugăciune. Procesiune religioasă în ajunul sărbătorii de Sfântul Pantelimon
De Alex Costea 27 iulie 2015

Sute de constănțeni, uniți de credința în Dumnezeu, au participat aseară la o procesiune religioasă pe străzile orașului. Preoții au purtat pe brațe moaștele Sfinților Epictet și Astion, dar și ale Sfântului Pantelimon, care este sărbătorit astăzi. Credincioșii s-au rugat și pentru ploaie. Alături de ei a fost și Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Medicii nu mai fac față solicitărilor din cauza căldurii extreme. Nici mâine nu ne răcorim!
De Cristina Pancrat 25 iulie 2015

România s-a topit astăzi sub soarele lui cuptor. Ambulanțele cu greu au putut face numărului mare de solicitări venite de la românii cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii excesive. De suferit au și culturile, spun agricultorii, căci în lipsa apei se usucă vâzând cu ochii.

Plata cu cardul, o adevărată aventură pe litoralul românesc
De Oana Iancu 23 iulie 2015

Dacă vreți să plătiți cu cardul bancar pe litoral trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Patiseriile, shaormeriile sau magazinele cu de toate nu au un astfel de serviciu. Așa că turiștii care nu au bani cash în buzunar ori fac cale întoarsă, ori se văd nevoiți să treacă pe la bancomate. Specialiștii spun că agenții economici nu își achiziționează aparate pentru tranzacțiile cu cardul deoarece nu vor să plătească băncilor comisioane.

Trei frați, cu vârste între un an și patru ani, găsiți flămânzi și abandonați pe câmp
De Alina Gâju 23 iulie 2015

Caz cutremurător în Vaslui. 3 frați din localitatea Băbușa, cu vârste cuprinse între un an și 4 ani, au fost găsiți abandonați lângă o pădure, chiar înainte de lăsarea întunericului. Erau înfometați și speriați.

Preafericitul Daniel împlinește astăzi 64 de ani. Aniversarea a fost marcată de o slujbă la Techirghiol
De Alina Gâju 22 iulie 2015

Sărbătoare la Mănăstirea “Sfânta Maria” din Techirghiol. Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și-a aniversat cei 64 de ani în mijlocul românilor veniți din toate colțurile țării. În cinstea sa, a fost oficiată o slujbă specială. Patriarhul românilor a primit în dar o icoană cu Sfântul Ioan Gură de Aur, un veșmânt și două buchete imense de trandafiri albi, dar și urări de sănătate din partea credincioșilor.

LEGEA SALARIZĂRII. Vezi aici ce salarii ar urma să primească profesorii și medicii!
De Mediafax 22 iulie 2015

Salariul unui profesor universitar ar ajunge la 7.868 lei, al unui profesor cu studii superioare, grad didactic 1 și vechime peste 40 de ani la 4.563 lei, iar un medic rezident ar trebui remunerat cu până la 3.409 lei, potrivit unei propuneri de proiect a Legii salarizării.

Hora unirii, jucată la Cumpăna! Tinerii basarabeni au fost primiți cu flori, pâine și sare
De Alina Gâju 21 iulie 2015

'Am venit să te salut, fratele meu de peste Prut' au scandat din tot sufletul aproape 100 de tineri basarabeni care au ajuns, în marșul lor pentru unire și în comuna constănțeană Cumpăna. Într-un glas au cântat imnul României și s-au prins alături de localnici într-o horă a unirii. Apoi, un spectacol popular a venit să demonstreze că suntem legați de aceleași obiceiuri și tradiții.

Povestea elevilor unui liceu din Cumpăna care s-au școlit și acum sunt angajați în turism
De Neptun TV 21 iulie 2015

Elevii constănțeni de la Liceul 'Nicolae Dumitrescu' din Cumpăna s-au școlit în turism și vin începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA! să ne povestească experiența lor de angajați.

Lotul național Special Olympics, fără antrenor
De Bogdan Muzgoci 20 iulie 2015

23 de tineri români cu dizabilități vor participa zilele acestea la cel mai important eveniment sportiv din acest an dedicat lor-Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2015 de la Los Angeles. Călătoria lor începe mâine dimineață, iar la destinație vor fi așteptați de Nadia Comăneci. Din păcate nu sunt fonduri suficiente pentru ca toți profesorii lor să-i poată însoți.

Despre noile sporturi practicate în stațiunea Mamaia, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 20 iulie 2015

Unii turiști au aflat că poți să faci surf nu doar în apele oceanului, ci și la Marea Neagră, cu puțină pricepere și voință. Învățăm și noi începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!

Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, aducătorul de ploi, tunete și fulgere
De Cristina Pancrat 20 iulie 2015

Creștinii ortodocși din lumea întreagă îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Mare Prooroc Ilie. Potrivit cărților sfinte, acesta s-a ridicat la ceruri într-un vârtej de flăcări și se va reîntoarce pe pământ la cea de-a doua venire a lui Hristos. De numele lui Ilie sunt legate numeroasae superstiții.

Cazinoul Mamaia, o istorie renăscută!
De Antonia Maer 19 iulie 2015

Unul dintre simbolurile stațiunii Mamaia, Cazinoul, este în plin proces de modernizare. După ce statul român a abandonat clădirea mai bine de un deceniu și a lăsat-o să devină o ruină, a fost preluată de un investitor privat. În urma unor investiții însemnate, o aripă a construcției ridicate în anii ’30, a fost redată turiștilor.

Duminică, 100 de români vor fi mai bogați la Loteria Bonurilor Fiscale!
De Roxana Glăvan 17 iulie 2015

Peste două zile, Loteria Bonurilor va face fericiți 100 de români. Duminică va fi organizată extragerea bonurilor fiscale emise în perioada 1 - 30 iunie, iar fondul de premiere este de un milion de lei.

Slujbe în geamiile din Constanța. Musulmanii sărbătoresc Ramazan Bairamul
De Alex Costea 17 iulie 2015

Credincioșii musulmani din toată lumea sărbătoresc astăzi prima zi de Ramazan Bairam, cea mai importantă sărbătoare a Islamului. La Constanța, la prima oră a dimineții, muftiul Iusuf Muurat a oficiat slujba la Geamia Hunchiar. Denumită și “sărbătoarea dulce”, Ramazan Bairamul încheie Luna Ramazan, o perioadă în care musulmanii au ținut post negru de la răsăritul până la apusul soarelui.

COD GALBEN DE CANICULĂ în mai multe regiuni, inclusiv în Dobrogea!
De Neptun TV 17 iulie 2015

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic, fiind anunțate temperaturi de 36-38 de grade, de sâmbătă până luni, mai întâi în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei și sud-vestul Munteniei, apoi în toată țara.

Căldura, un adversar de temut la Cupa Davis. Sfaturi pentru cei care vor fi în tribune
De Roxana Glăvan 16 iulie 2015

Tenismenii dar și spectatorii care vor sta în tribune, mâine la primele meciuri din Cupa Davis vor avea de înfruntat temperaturi ridicate. În aer, meteorologii au anunțat 29 de grade celsius dar la nivelul zgurei, unde nu adie pic de vânt, va fi mult mai cald. Dacă sportivii sunt obișnuiți cu astfel de condiții, medicii îi sfătuiesc pe suporteri să-și ia rezerve de apă la ei și să fie echipați cu șepci sau umbrele împotriva soarelui.

Toate fântânile arteziene ale Constanței vor fi repornite
De Silvia Pascale 16 iulie 2015

Oazele de răcoare ale Constanței își redeschid porțile. În maximum 10 zile toate fântânile arteziene vor fi repornite. Reprezentanții Primăriei au anunțat că de astăzi au fost demarate lucrările de reparații, dar și de înfrumusețare a bazinelor ornamentale. Tot ei au explicat și care a fost motivul întârzierii.