joi, 24 aprilie 2014

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 618 vizite Social

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

România, ocolită de cutremurele de proporții
De Aurelian Ivan 24 aprilie 2014

Cutremurul cel mare se amână. Cel puțin așa susține cunoscutul profesor Gheorghe Mărmureanu, prezent la o conferință în Vrancea, cu ocazia Zilei Pământului. În același timp, Mărmureanu dă asigurări că un cutremur de 7 grade pe scara Richter nu ar produce pagube însemnate deoarece clădirile ridicate în România, în ultimii 40-50 de ani, au fost construite pentru a rezista la un nivel mare de seismicitate.

Meteorologii au emis noi coduri de ploi și inundații. MApN, pregătit să intervină cu militari și mijloace tehnice
De Cristina Pancrat 24 aprilie 2014

Oamenii din zonele afectate de inundații încearcă să-și revină după ce apele le-au distrus locuințele. Situația este disperată și în Teleorman, aflat sub cod galben de ploi alături de alte zece județe din sudul țării. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că este pregătit să intervină cu peste 2.000 de militari și sute de mijloace tehnice. Membrii Comandamentului pentru inundații s-au reunit la ora 19, la Palatul Victoria.

Meteorologii vin cu vești proaste. Au fost emise noi coduri de inundații
De Cristina Pancrat 24 aprilie 2014

Cu vești proaste vin meteorologii pentru județele deja afectate de precipitații abundente și inundații. Aceștia ar putea prelungi până sâmbătă dimineață codul galben de ploi, care este în vigoare până la ora 23.00 pentru 11 județe din jumătatea de sud a țării.

Izvorul Tămăduirii, prăznuit la Dervent. Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie
De Silvia Pascale 24 aprilie 2014

Izvorul Tămăduirii, a doua mare sărbătoare după Sfintele Paști, va aduna și anul acesta la Mănăstirea Dervent, peste 2000 de credincioși.

Noi avertizări de ploi și inundații
De Silvia Pascale 24 aprilie 2014

Nici nu s-au retras bine apele din localitățile afectate de inundații, că meteorologii și hidrologii vin cu noi avertizări. Primii au anunțat un cod galben de ploi pentru sudul țării, iar ceilalți un cod portocaliu de inundații. Comandamentul pentru Situații de Urgență a fost convocat aseară la Guvern.

Constanța, acoperită de ceață. Porturile au fost redeschise
De Oana Iancu si Livia Petrescu 24 aprilie 2014

Potrivit Căpităniei Zonale Constanța, operațiunile în porturile Constanța Nord și Constanța Sud - maritim și fluvial au fost reluate în jurul orei 14.00

Peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot se află pe listele electorale permanente
De Alex Costea 23 aprilie 2014

Autoritatea Electorală Permanentă a definitivat listele cu cetățenii care vor avea drept de vot la alegerile europarlamentare de luna viitoare. Astfel, aproximativ 18 milioane trei sute de mii de români se vor putea prezenta la urne pe 25 mai.

Ponta: „Un fenomen al retrocedărilor ilegale, până la nivel de președinte, pentru îmbogățirea proprie“
De Andreea Radu 23 aprilie 2014

Retrocedările ilegale au fost folosite de persoanele publice, până la nivel de președinte, pentru îmbogățire. Afirmația a fost făcută astăzi, de premierul Victor Ponta.

O gură de oxigen pentru economie. Guvernul a eliminat 70 de taxe
De Andreea Radu 23 aprilie 2014

Guvernul a decis eliminarea a 70 de taxe. Acestea creează un hățiș birocratic, iar eliminarea lor nu va afecta bugetul de stat. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta care i-a cerut ministrului de Finanațe să elaboreze în acest sens actele normative necesare. Pe de altă parte, Executivul a aprobat, astăzi, ordonanța privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit. De asemenea șeful Guvernului a decis acordarea unui ajutor de stat pentru firmele care creează noi locuri de muncă.

Toate porturile din Constanța au fost închise din cauza ceții
De Oana Iancu si Livia Petrescu 23 aprilie 2014

A fost o zi cu soare astăzi, la Constanța. Însă chiar și așa, cei care au ieșit la plimbare prin stațiunea Mamaia sau pe faleza de la Cazino au avut parte de un fenomen mai puțin obișnuit. Marea a fost cucerită de ceață, iar pe unele porțiuni de plajă, aceasta apărea și dispărea la câteva minute. Din această cauză, porturile maritime și fluviale au fost închise.

Vremea rea își face simțită prezența. Meteorologii și hidrologii au emis noi avertizări
De Silvia Pascale si Elenis Vlahbei 23 aprilie 2014

Nici nu s-au retras bine apele din localitățile afectate de inundații, că meteorologii și hidrologii vin cu noi avertizări. Primii au anunțat un cod galben de ploi pentru sudul țării, iar ceilalți un cod portocaliu de inundații. Comandamentul pentru Situații de Urgență a fost convocat în această seară la Guvern.

Veste bună pentru șoferi: taxa de trecere a podului de la Fetești, suspendată pentru trei zile

Veste bună pentru românii care vor veni la mare cu mașina, de 1 Mai. Șoferii care circulă pe Autostrada Soarelui nu vor mai plăti taxa de trecere a podului de la Fetești în zilele de 30 aprilie, 1 mai și 4 mai.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe
De Livia Petrescu 23 aprilie 2014

Sfântul Gheorghe este sărbătorit în fiecare an pe data de 23 aprilie și este unul dintre cei mai importanți din ortodoxism. Și în calendarul popular are o importanță deosebită deoarece este celebrat pe parcursul a trei zile, între 22 și 24 aprilie.

O familie din Galați s-a trezit cu tencuiala tavanului pe masă
De Oana Cernat 23 aprilie 2014

O familie din Galați s-a trezit cu tavanul peste masa din bucătărie chiar în timp ce pregătea mâncarea. Incidentul s-a petrecut într-un bloc construit de ANL în 2006. Dacă se va dovedi că lucrarea a fost făcută de mântuială, Primăria Galați va suporta cheltuielile de renovare a camerei.

Zi importantă pentru credincioși. Moaștele Sfântului Gheorghe, aduse la Constanța de la Milano
De Silvia Pascale si Roxana Murat 23 aprilie 2014

Pentru prima oară în istoria Dobrogei, o biserică din Constanța găzduiește o părticică din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, biruitorul răului simbolizat de balaur. Prețioasa relicvă, donată de episcopul emerit de Milano, va rămâne definitiv aici. Racla a fost depusă încă de seara trecută la biserica din Constanța ce poartă hramul sfântului celebrat astăzi.

Restricțiile de trafic pe podul de la Agigea au revenit
De Liliana Enache 21 aprilie 2014

De astăzi au revenit restricțiile de trafic pe podul de la Agigea. Mai exact, mâine, joi și sâmbătă circulația va fi oprită total timp de 4 ore, între orele 9 și 13.00, pentru continuarea lucrărilor de reparații.

RADET oprește, de mâine, furnizarea căldurii în Constanța
De Roxana Glăvan 21 aprilie 2014

De mâine, constănțenii nu vor mai avea căldură în calorifere. RADET Constanța a decis sistarea agentului termic, ca urmare a încălzirii vremii din ultima perioadă, peste 10 grade Celsius pe timpul nopții.

Mii de turiști petrec Paștele pe Valea Prahovei
De Adrian Burcea 21 aprilie 2014

Mii de turiști își petrec sărbătorile pe Valea Prahovei, deși înainte de Paște proprietarii de pensiuni se temeau că rezervările vor fi anulate din cauza ploilor și a frigului. Stațiunea Bușteni este cea mai aglomerată, iar vremea a ținut cu cei care au ales această destinație.

Vremea superbă i-a scos pe constănțeni la plimbare
De Alina Gaju 21 aprilie 2014

Soarele care a strălucit astăzi ca în plină vară i-a făcut pe constănțeni și turiști să renunțe la masa bogată în familie, în favoarea unei plimbări. Marea cristalină și bătrânul Cazino au avut sute de vizitatori care au profitat pe cât posibil de ultima zi de vacanță.

Marile premii la Loto 6/49 și Joker nu au fost câștigate
De Alina Gaju 21 aprilie 2014

Norocul nu a fost aseară de partea niciunui român. Premiul de aproximativ 1,39 de milioane de euro pus în joc la tragerea specială 6 din 49 de Paște, nu a fost câștigat la niciuna din cele două extrageri de Paște și s-a reportat pentru cele viitoare.

Meniu de sărbătoare pentru bolnavii internați la Spitalul Județean Constanța
De Roxana Glăvan 20 aprilie 2014

În ziua sfântă a Paștelui bucătăresele au gătit aceleași bunătăți pe care fiecare dintre dumneavoastră le puneți astăzi pe masă: ouă, cozonac, ciorbă de miel, friptură, drob și pască. Și pentru că boala i-a țintuit la pat și pe unii copii, aceștia au primit daruri chiar de la iepuraș, care a venit să-i viziteze.