duminică, 3 mai 2015

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 783 vizite Social
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Locuitorii din mai multe sate se plâng că sunt terorizați de... vulpi!
De Roxana Glăvan 3 mai 2015

Sătenii din Bărăgan sunt terorizați de...vulpi. Oamenii se plâng că le intră în gospodării, dau iama în păsări și fac prăpăd. Ei spun că au obosit să se mai lupte cu prădătoarele și că le este frică să iasă noaptea din case.

Hipermarketurile, obligate să expună produse tradiționale românești
De Florina Militaru 3 mai 2015

Deputații PSD nu au renunțat la ideea de a vedea spații special amenjate pentru produsele tradiționale românești în hipermarketuri.

A fost inaugurat primul zbor Mihail Kogălniceanu-Milano (Bergamo)
De Silvia Pascale 2 mai 2015

Frumoasa Italie este mai aproape ca niciodată de litoralul românesc. Astăzi s-a inaugurat prima cursă ce leagă aeroportul Mihail Kogălniceanu de cel de la (Bergamo). Zeci de agenți de turism din Peninsulă care au petrecut zilele acestea în stațiunea Mamaia, dar și numeroși constănțeni au fost primii pasageri ai acestei curse mult așteptate.

Ai școală, ai viitor! Proiectul CORAL i-a readus în bănci
De Alina Gâju 1 mai 2015

Sărăcia și problemele familiale i-au îngenunghiat și i-au ținut departe de școală.

O luptă contracronometru pentru viața lui Sedan. Să îi fim alături !
De Silvia Pascale 1 mai 2015

“Mi-aș vinde și ochii pentru el, nu mai pot să-l văd așa cum stă pe pat și suferă. Trebuie să fac ceva, ajutați-mă!”. Este strigătul de disperare al unei bunici din Constanța, al cărei nepot de șase ani suferă de leucemie.

Sute de oameni la picnicurile gratuite organizate de Primăria Constanța în mai multe locații din oraș - GALERIE FOTO
De Madalina Pavel 1 mai 2015

Muzică populară și multă voie bună astăzi în trei parcuri din Constanța. Și în acest an, pensionarii s-au prins în hore și au mâncat mici pe săturate la petrecerile organizate de municipalitate cu ocazia zilei de 1 Mai.

Un medic la 3.000 de elevi constănțeni. Vezi de ce nu se pot face angajări!
De Madalina Pavel 30 aprilie 2015

Situație gravă în școlile constănțene. Primăria nu poate angaja medici pentru cabinetele școlare, din cauza normelor care se bat cap în cap. Iar acum sunt mult prea puțini specialiști în unitățile de învățământ: unul la trei mii de elevi. În ședința de Consiliu Local de astăzi aleșii au decis să înființeze o comisie care să găsească soluții pentru această criză.

Avalanșă de oferte pe Valea Prahovei de 1 Mai
De Laura Calciu Petrescu 30 aprilie 2015

Este avalanșă de oferte pe Valea Prahovei pentru cei care aleg să petreacă la munte cele trei zile libere de 1 Mai. Hotelierii și proprietarii de pensiuni spun că și-au propus să atragă cât mai mulți turiști așa că au tăiat prețurile sau le oferă în plus oaspeților cine festive și acces gratuit la piscină și saună.

Asaltul DNA sperie angajații din Primărie
De Madalina Pavel 30 aprilie 2015

Controalele DNA au băgat spaima în angajații din administrația publică locală. După cascada de descinderi, funcționarii își iau măsuri suplimentare de precauție atunci când vine vorba despre semnarea unor acte, ceea ce face să nu se poată respecta termenul legal pentru a răspunde unor solicitări. În plus, nu mai vine nimeni să se angajezeze pe posturile vacante, tot din cauza terorii instaurate în ultimul timp de DNA, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Ministrul agriculturii, în control la hipermarket
De Cristina Ciote 30 aprilie 2015

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost, astăzi, într-un hipermarket din Capitală, pentru a verifica prețurile, înaintea diminuării TVA la produsele alimentare.

Ce le enervează pe femei în funcție de zodie

Spun gurile rele că femeile ar fi rele. Să fim sincere acum, nicio femeie nu plănuiește acest lucru de la începutul unei relații sau din momentul în care face cunoștință cu cineva.

CONSTANȚA. Programul casieriilor RAJA în minivacanța de 1 Mai

Abonații constănțeni interesați să-și achite facturile la apă potabilă și canalizare în aceste zile, trebuie să știe programul casieriilor RAJA din Constanța.

Criticul de artă Doina Păuleanu, la Asta-i Viața! Fascinația Balcicului interbelic

Mica stațiune de pe malul bulgăresc al Mării Negre, Balcicul, a fost descoperită în anul 1913, după al doilea război balcanic.

Parlamentul European ne obligă să renunțăm, treptat, la pungile din plastic
De Cristi Popovici 29 aprilie 2015

România ajunge în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru un motiv banal: pungile de plastic. Țara noastră este taxată pentru că nu a redus consumul acestor pungi, așa cum au impus normele internaționale. Acum, Parlamentul European adoptă o nouă lege. Și asta pentru că odată folosite, multe pungi ajung deșeuri în mare și ocean și distrug planeta.

Adio samsarilor din piețe! La tarabe vor putea vinde doar cei cu atestat de producător!
De Silvia Pascale 29 aprilie 2015

Gata cu samsarii din piețe! De săptămâna viitoare, la tarabe vor putea vinde legume și fructe doar cei care au un atestat de producător. Agricultorii din Constanța spun că este o soluție care îi avantajează, deși vor avea taxe în plus de plătit la stat.

Victor Ponta: Greva din adminstrație este "cea mai proastă soluție", iar acest lucru nu va duce la majorările salariale cerute
De Victor Radu 29 aprilie 2015

Înainte de greva generală de mâine din administrație, premierul le-a cerut miniștrilor de resort să discute cu sindicatele. Victor Ponta spune că protestul va face doar ca cetățeanul de rând să fie cel afectat, adică exact persoana din ale cărui venituri sunt plătiți cei din administrație.

Ponta amenință marii comercianți cu taxe speciale dacă nu vor scădea prețul la alimente odată cu reducere TVA din iunie
De Victor Radu 29 aprilie 2015

Premierul le atrage atenția proprietarilor de hipermaketuri că vor plăti taxe speciale dacă nu vor scădea prețurile la alimente odată cu micșorarea TVA la 9%.

Purtați pe drumuri din cauza incompetenței. Elevii și pensionarii, somați de ANAF pentru plata CASS
De Laura Calciu Petrescu 29 aprilie 2015

Bătaie de joc la ANAF Prahova. Elevi, pensionari sau oameni care au caștigat din dividende 10 lei s-au trezit că sunt datori la stat.

Află cum agață fiecare bărbat în funcție de zodie

Din cauză că suntem diferiți, bărbați, femei, fiecare are propriile metode de a atrage sexul opus. De regulă, astrele sunt cele care ne influențează și ne trimit spre cele/ cei pe care-i întâlnim în cale.

"Ești din Constanța dacă...", la Asta-i Viața! Povestea Danei Buda, omul din spatele unei comunități care a strâns 9.000 de susținători în numai câteva luni

Mândria locală, umorul, ironia și autoironia, toate inspirat împletite au avut ca rezultat un grup pe Facebook intitulat “Ești din Constanța dacă...”.

Ghișeele SPIT vor fi închise vineri, 1 Mai

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii că în ziua de vineri, 1 mai 2014, activitatea instituției este suspendată.