joi, 18 decembrie 2014

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 775 vizite Social
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Românii vor mânca de Crăciun un milion de porci
De Roxana Glăvan 17 decembrie 2014

Cea mai bună legumă este... porcul. Iar statisticile Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România demonstrează acest lucru.

La Grădina se construiește cu fonduri europene un „Centru de Prevenire a Abandonului și a Separării Copilului de Familia Sa”
De Oana Iancu 17 decembrie 2014

Atunci când au o bucată de pâine în farfurie se consideră bogați. Sunt mulți copiii care trăiesc într-o sărăcie lucie și pentru care educația devine o necunoscută. Autoritățile locale din comuna constănțeană Grădina au pus însă bazele unui proiect menit să le ofere sprijin copiilor proveniți din familii defavorizate.

Spectacol de Crăciun oferit de copiii de la centrele de plasament din Constanța
De Andreea Filip 17 decembrie 2014

Copiii de la centrele de plasament din Constanța așteaptă sărbătorile de iarnă cu zâmbetul pe buze și cu speranța că Moș Crăciun va trece pe la ei. În așteptarea bătrânului cu barbă albă, micuții au pregătit un spectacol de poveste.

Au trăit rușinea analfabetismului până într-o zi, când s-au înscris la școală: un proiect care a schimbat destine
De Silvia Pascale 16 decembrie 2014

Aproape 40 de ani nu au știut nici să scrie și nici să citească. Lumea lor era total închisă. Pentru orice hârtie sau orice anunț lipit pe un avizier se rugau de alții să le citească. Au trăit rușinea analfabetismului până într-o zi când s-au înscris la școală. Vorbim despre câteva femei de la Campusul Social “Henry Coandă” din Constanța care au primit “A doua șansă” la carte prin proiectul finanțat fonduri europene ”Consiliere și Oportunități de Reintegrare și Acces Liber la Educație”. Colegi de bancă le sunt copii care au abandonat și ei în trecut școala.

O femeie din satul transilvănean Viscri vinde borcanul de dulceață cu 300 de lire sterline
De Vera Puiu 16 decembrie 2014

O producătoare de gemuri și dulcețuri din satul transilvănean Viscri își vinde marfa cu un preț uriaș. Gerda Gherghiceanu spune, însă, că are motive întemeiate pentru a cere echivalentul a 300 de lire sterline pentru un singur borcan.

O nouă șansă la EDUCAȚIE
De Elenis Vlahbei 16 decembrie 2014

Una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă sistemul educațional din România este abandonul școlar. Doar în Constanța și Tulcea sunt sute de adolescenți care nu știu să scrie, să citească și nici să socotească. De acum însă, datorită proiectului CORAL, finanțat cu fonduri europene, tinerii analfabeți din Dobrogea se întorc în bănci și primesc astfel o a doua șansă.

Nu te-ai hotărât unde mergi de sărbători? Agențiiile de turism vin cu oferte last minute
De Elenis Vlahbei 15 decembrie 2014

Mai e puțin până la sărbători, iar majoritatea românilor s-au hotărât deja unde vor petrece cea mai frumoasă perioadă din an. Pentru ceilalți însă există ofertele last minute. Agențiile de turism se întrec în prețuri avantajoase, așa că trebuie să vă grăbiți dacă vreți să mai prindeți un loc.

Vom avea ZĂPADĂ de SĂRBĂTORI? Cum va fi VREMEA DE CRĂCIUN în DOBROGEA

Vremea de Crăciun. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă, inclusiv perioada Sărbătorilor de iarnă.

Dimineață cețoasă în jumătate de țară. Vizibilitate scăzută pe A1, A2 și A3
De Alex Costea 15 decembrie 2014

Jumătate de țară este sub cod galben de ceață. Meteorologii au emis în această dimineță avertizări pentru mai multe județe din sudul și sud-estul țării, dar și Capitala.

VIDEO. Zi de PRIMĂVARĂ în MIJLOCUL IERNII! Cum va fi VREMEA în următoarele zile
De Madalina Pavel 14 decembrie 2014

Soarele ne-a răsfățat și astăzi așa că a fost o zi perfectă pentru o plimbare în aer liber. Iar cum până la primăvară mai este mult, au fost și constățeni care nu au rezistat și au încins grătarele chiar pe malul mării.

ANNA LESKO, concert incendiar în Orășelul Copiilor din Constanța

Anna Lesko a concertat seara trecută pe scena din Orășelul Copiilor. În ciuda frigului, sute de constănțeni au venit să asculte piesele frumoasei artiste. Cântăreața a plecat de lângă fanii ei doar după ce toți au primit autografe și au reușit să se fotografieze cu ea.

Moș Crăciun, CĂLARE PE MOTOR! Motocicliștii constănțeni au făcut cadouri copiilor din centrele de plasament
De Andreea Filip 14 decembrie 2014

Moș Crăciun și-a trimis ajutoarele pe două roți la zeci de copii instituționalizați din Constanța. Mai mulți membri ai comunității de motocicliști au îmbrăcat costumul roșu, și-au turat motoarele și au pornit spre centrele de plasament.

Ziua Tătarilor, sărbătorită la malul mării. "Aici ne simțim acasă!"
De Silvia Pascale 13 decembrie 2014

“În această țară ne simțim acasă. Aici am crescut, aici am învățat carte și tot pe aceste pâmânturi am pus cărămidă casei, dar și a vieții noastre”. Sunt cuvintele tătarilor din Dobrogea, originari din Crimeea, care s-au întâlnit astăzi să celebreze Ziua Etniei Tătare din România.

Reguli noi din 2016. Restaurante trebuie să treacă obligatoriu în meniu valoarea nutritivă a produselor
De Oana Iancu 13 decembrie 2014

Măsuri pentru sănătatea consumatorilor. Din decembrie 2016, valoarea nutritivă a produselor pe care le consumăm, fie ele în restaurante sau fast-food-uri, va fi trecută obligatoriu pe etichetă, sau în meniu. Reglementarea este prevăzută în Regulamentul Uniunii Europene, astfel că managerii de localuri au la dispoziție doi ani să se pună la punct.

Anul acesta se „poartă“ PORCUL BIO. Cu cât îl cumperi pe Ghiță din oboarele Constanței
De Roxana Glăvan 13 decembrie 2014

Șorici și carne de la porcii crescuți în ograda țăranilor, murături fără conservanți puse de gospodinele satului sau fel și fel de specialități afumate. Sunt câteva dintre bunătățile nelipsite de pe masa de Crăciun, vândute chiar de producătorii dobrogeni, la Oborul de la General Scărișoreanu.

MAE atenționează cetățenii români cu privire la greva de 24 de ore a controlorilor de trafic aerian din Belgia
De Robert Cioancă 13 decembrie 2014

Atenționare de călătorie. Ministerul Afacerilor Externe de la București îi atenționează pe cetățenii români care vor că ajungă în Belgia sau se deplasează pe teritoriul acestei țări, că traficul aerian va fi oprit în totalitate timp de 24 ore.

Ceață pe A2 și în mai multe județe

În această seară, meteorologii au emis o atenționare cod galben de ceață, iar porturile au fost închise din cauza vizibilității reduse.

„Ingrediente“ noi în meniurile restaurantelor! Patronii, OBLIGAȚI să scrie care sunt produsele alergene
De Silvia Pascale 12 decembrie 2014

De mâine, ingredientele cu potențial alergen vor fi trecute obligatoriu pe eticheta produselor alimentare. Acestea vor fi precizate foarte clar și în meniurile restaurantelor. Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor anunță amenzi usturătoare

Dacii și romanii vor defila la LANSAREA FILMULUI OFICIAL al Festivalului Antic Tomis 2014, la cinema Cityplex

Joi, 18 decembrie, la Cityplex din centrul comercial Tomis Mall va avea loc lansarea filmului oficial al Festivalului Antic Tomis 2014. Evenimentul va include parada dacilor și romanilor

Radu Mazăre a oferit cadouri din partea Primăriei Constanța copiilor de la Grădinița Amicii - GALERIE FOTO
De Madalina Pavel 12 decembrie 2014

Moș Crăciun a început deja să împartă cadouri în Constanța. Iar primii care s-au bucurat de dulciuri și jucării au fost copiii de la Grădinița Amicii. Și pentru că Moșul nu a avut cum să ajungă personal, l-a trimis în locul lui pe primarul Constanței, Radu Mazăre.

Minerii din Valea Jiului au renunțat la proteste

Minerii din Lonea, Vulcan și Lupeni au renunțat la proteste. Asta după ce liderii de sindicat au anunțat că directorul general și directorul adjunct vor fi schimbați la următoarea ședință a Consiliului de Adminisitrație al Complexului Energetic Hunedoara.