duminică, 26 octombrie 2014

Faleza din Medgidia va fi modernizată

De Antonia Maer 20:53, 5 decembrie 2012 772 vizite Social
Faleza din Medgidia va fi modernizată

În viitorul apropiat, Medgidia ar putea deveni unul dintre punctele de atracție turistică ale județului Constanța. Primul pas în acest sens a fost făcut: faleza de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi modernizată. Iar acesta este doar începutul: reabilitarea falezei va fi urmată de un port turistic unde vor putea acosta nave de croazieră cu turiști dornici să viziteze obiectivele istorice din Dobrogea.  

Planuri mari pentru Medgidia: faleza de pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră, acum lăsată în părăsire, ar putea căpăta un aspect nou și modern. Terenul viran din apropierea falezei se va transforma într-un uriaș parc, faleza va avea terase care vor coborî până pe malul canalului. Totul va fi un imens spațiu de recreere, la fel ca în marile orașe ale lumii traversate de un râu sau fluviu. Proiectul a fost elaborat de autoritatea locală, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, cu susținerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și  Consiliului Județean Constanța.

Reabilitarea falezei este doar o părticică dintr-un proiect uriaș, care presupune construirea a cel puțin trei porturi turistice la Medgidia, Cernavodă și Murfatlar. 

Doar pentru reabilitarea falezei, autoritățile locale vor face demersuri pentru a obține o finanțare de zece milioane de euro, bani europeni. Edilii spun că în acest fel vor crea locuri de muncă pentru locuitorii din Medgidia și vor atrage investitori în orașul lor.

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

UPDATE. S-a REDESCHIS traficul pe Autostrada Soarelui

Din cauza ninsorii viscolite, traficul pe Autostrada Soarelui este întrerupt, între Drajna și Lehliu. Zeci de mașini au fost implicate în mai multe accidente.

Pregătiri pentru Halloween. Constănțenii au pornit în căutarea costumelor care să-i transforme în personaje de groază
De Oana Iancu 25 octombrie 2014

Mai sunt câteva zile până la Halloween, sărbătoarea petrecută și în club, și la grădiniță. Așa că și cei mari, și cei mici sunt în căutarea costumelor care să-i transforme în vrăjitoare sau alte personaje de groază.

UPDATE. Trupa rock „Coco” susține în această seară, la Constanța, concertul de lansare a primului lor album intitulat „Învingător”
De Silvia Pascale 25 octombrie 2014

Ne așteaptă o noapte incendiară. Membrii trupei rock Coco își prezintă, astăzi, la Constanța, primul lor album intitulat, simbolic, “Învingător”. Neptun TV organizează lansarea națională a acestui material discografic ce va ajunge cu siguranță la inima publicului iubitor de muzică de calitate.

ZIUA DE 25 ORE! România trece LA ORA DE IARNĂ, în cursul acestei nopți
De Andreea Filip 25 octombrie 2014

În această noapte, vom da ceasurile înapoi cu 60 de minute. Ora 4.00 va deveni ora 3.00, astfel că vom dormi mai mult. Trecerea la ora de iarnă ne aduce cea mai lungă zi din an, dar și schimbări care, spun specialiștii, ne vor afecta metabolismul pentru câteva zile.

În căutare de senzații extreme. Pasionații de wind-surf au înfruntat valurile mării
De Madalina Pavel 25 octombrie 2014

Pe mulți dintre noi vremea capricioasă de afară ne-a determinat să rămânem la căldură, în casă, însă unor tineri pasionați de wind-surf din București vântul le-a crescut nivelul adrenalinei din sânge. Așa că s-au suit în mașină și au venit la Constanța special pentru a înfrunta valurile mării.

Capitala și cinci județe, sub cod galben de ninsoare
De Irina Radu 25 octombrie 2014

Cu mai bine de o lună înainte de iarna calendaristică, în Capitală a început să ningă. Și nu au căzut doar câțiva fulgi răzleți, ci ninge abundent.

Raclele cu moaștele sfinților Dimitrie cel Nou și Constantin Brâncoveanu au fost curățate cu aspiratorul
De Silvia Pascale 25 octombrie 2014

Momente inedite la pelerinajul din Capitală. Credincioșii veniți astăzi pe Dealul Mitropoliei din Capitală să se închine la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și Constantin Brâncoveanu au stat pe loc câteva minute bune. Nu pentru rugăciune, ci pentru că angajații de la Patriarhie au dat cu aspiratorul în jurul sfintelor odoare.

Patriarhul ortodox al Ierusalimului a adus la București un fragment din lemnul Sfintei Cruci
De Elenis Vlahbei 24 octombrie 2014

Astăzi a început cel mai important pelerinaj din Capitală, cel dedicat ocrotitorului orașului, Sfântul Dimitrie

Foamea i-a împins să adune peștii morți dintr-un baraj golit
De Silvia Pascale 24 octombrie 2014

Mai mulți oameni nevoiași din Târgu Jiu s-au băgat până la brâu în noroi și au adunat în saci toți peștii morți pe care i-au găsit în barajul golit de autorități. Localnicii spun că sărăcia și foamea i-au făcut să lase deoparte rușinea și să mănânce leșurile de pește. Asta deși știu prea bine că își pun sănătatea în pericol.

40.000 de copii din mediul rural primesc rechizite din partea Consiliului Județean Constanța
De Elenis Vlahbei 24 octombrie 2014

Sunt mulți copii din mediul rural ce provin din familii cu situații financiare dificile. Și tocmai pentru ca atunci când se vor face mari viața lor să fie mai ușoară ei trebuie să învețe.

Vom avea CĂLDURĂ ÎN APARTAMENTE, începând de luni

Locuitorii Constanței, racordați la sistemul de termoficare, vor avea căldură de luni. RADET Constanța va începe furnizarea agentului termic din cauza temperaturilor scăzute din această perioadă.

COD GALBEN de vânt puternic pentru Dobrogea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben pentru Dobrogea, în special zona costieră și Delta Dunării, valabilă astăzi în intervalul 10:00 si 22:00.

Vreme extrem de rece pentru această perioadă. La Constanța, temperaturile vor coborî sub zero grade!
De Cristina Pancrat si Madalina Pavel 24 octombrie 2014

În câteva ore, scăpăm de codul galben de precipitații și ninsori însă nu și de vremea rea. Temperaturile vor scădea chiar și cu 20 de grade Celsius, iar vântul va continua să bată cu putere mai ales în sud estul țării. La Constanța, suntem sub atenționare de vânt puternic, iar în următoarea perioadă temperaturile, pe timpul zilei, nu vor depăși 10 grade Celsius. Tocmai de aceea, de săptămâna viitoare, RADET va începe furnizarea agentului termic.

Cele mai noi bijuterii pe patru roți, prezente la Salonul Auto București
De Alex Costea si Bogdan Muzgoci 23 octombrie 2014

Salonul Auto de la București, deschis astăzi, reunește cei mai importanți 16 producători auto prezenți pe piața din România. Cea mai scumpă mașină prezentată la salon costă aproape 180.000 de euro, cu toate opțiunile și a fost recent lansată la expoziția de la Paris. Bucureștenii o pot admira în timp ce își fac planul să achiziționeze un automobil de clasă medie, pentru care producătorii oferă discounturi importante și posibilitatea achiziționării în rate.

„Mămici cu stil”. Noua emisiune marca Neptun TV ce va debuta în această duminică, de la ora 18.00
De Silvia Pascale 23 octombrie 2014

„Cum poți rămâne o femeie de carieră, o soție iubitoare, dar și o mămică apropiată de copilul tău în același timp?” Iată câteva întrebări la care veți găsi răspuns, în curând, la “Mămici cu stil”.

Buletinele de vot și ștampilele au ajuns la Constanța
De Roxana Glăvan 23 octombrie 2014

Aproximativ 700.000 de buletine de vot au ajuns, astăzi, la Constanța. Prefectura a preluat atât buletinele, cât și ștampilele, timbrele și materialele informative, pe care le-a depozitat sub sigiliu la Pavilionul Expozițional.

Bătrânețe chinuită. La 92 de ani a fost ABANDONATĂ de fiul ei în spital
De Madalina Pavel si Oana Iancu 23 octombrie 2014

O femeie de 92 de ani riscă să ajungă în stradă după ce băiatul ei a abandonat-o în Urgența Spitalului Județean Constanța și nu mai vrea să o ia acasă, pe motiv că nu are cum să aibă grijă de ea.

Bugetul de stat, „ars” de fumători
De Alina Gâju 22 octombrie 2014

Cât îi costă pe români fumatul? Foarte mult și financiar și uman. Aproape două milioane de români ajung în fiecare an pe patul de spital din cauza acestui viciu. Iar pentru tratamentul lor se ard din bugetul de stat peste 1 miliard de lei anual. Mai mult, în fiecare an, 40.000 de oameni mor din cauza bolilor atribuite fumatului.

Fanfara Forțelor Navale Americane, concert extraordinar pe scena Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța
De Elenis Vlahbei 22 octombrie 2014

Elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța au avut oaspeți de seamă. Muzicienii Fanfarei Forțelor Navale Române și cei ai Fanfarei Forțelor Navale americane s-au întâlnit în unitatea lor de învățământ pentru a susține un concert extraordinar. Iubitorii de artă au savurat din plin fiecare minut al prestației.

Rapanele românești, delicatese pentru coreeni. Doi bucureșteni au construit la Constanța singura fabrică de procesare din România
De Andreea Filip 22 octombrie 2014

Pasiunea pentru scufundări i-a dus pe un drum care avea să le contureze o afacere unică în România. Doi bucureșteni îndrăgostiți de mare au construit prima și singura fabrică de procesare a rapanei din țara noastră, în localitatea 23 August. Afacerea cu melci marini a prosperat rapid, iar producția este exportată, aproape în totalitate, în Coreea.

Au fost aleși președinții secțiilor de votare din județul Constanța
De Roxana Glăvan 22 octombrie 2014

Avem parte de o campanie liniștită, cu de patru ori mai puține incidente față de alegerile prezidențiale din 2009. Este bilanțul făcut de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, cu 10 zile înaintea primului tur al alegerilor din 2 noiembrie. Tot astăzi, la Constanța, au fost desemnați președinții secțiilor de votare.