sîmbătă, 24 august 2019

FED CUP 2018. Simona Halep a calificat România în Grupa Mondială!

FED CUP 2018. Simona Halep a calificat România în Grupa Mondială!

România conduce Elveția cu 2-0 în barajul Grupei Mondiale din Fed Cup disputat la Cluj-Napoca. Simona Halep (1 WTA) poate tranșa calificarea încă din primul meci al zilei de azi, întâlnind-o de la ora 12:00 pe Timea Bacsinszky (46 WTA), cea mai bună jucătoare din echipa adversă. Dacă Simona câștigă, al patrulea meci de simplu dintre Irina Begu și Viktorija Golubic nu va mai avea loc, trecându-se direct la jocul de dublu.

România este foarte aproape să revină după doi ani în Grupa Mondială din Fed Cup, iar calificarea poate fi obținută mai ușor decât se așteptau Simona Halep și compania. Jucătoarele tricolore au luat un avans considerabil în prima zi, astfel că duminică mai au nevoie de un singur punct din trei partide pentru a-și adjudeca întâlnirea cu Elveția.

Simona Halep și Timea Bacsinszky se vor duela într-un blockbuster așteptat de toată lumea, asta dacă se vor respecta nominalizările făcute de cei doi căpitani. În Fed Cup se pot efectua schimbări oricând, iar Halep, dar și Bacsinszky, au motive să le lase locul colegelor. Simona a simțit unele dureri în meciul cu Viktorija Golubic, în timp ce Timea a jucat foarte modest în fața Irinei Begu.

UPDATE. Simona Halep le-a învins pe Viktorija Golubic (6-3, 1-6, 6-1) și Patty Schnyder (6-2, 6-1), iar Irina Begu a câștigat și ea meciul cu Timea Bacsinszky (46 WTA) și astfel România a obținut calificarea în Grupa Mondială. Azi, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea au fost învinse de cuplul Jil Teichmann/Viktorija Golubic, scor 0-6, 6-0, 10-6.

Comenteaza aceasta stire