joi, 18 iulie 2019

Festivalul Filmului Rus a ajuns la final! Bucureștenii s-au bucurat de trei zile de pelicule regizate de Karen Șahnazarov!

Festivalul Filmului Rus, eveniment găzduit de cinematograful Eforie din Capitală, ajunge astăzi la final. Timp de 3 zile aici au fost difuzate proiecţiile regizate de Karen Șahnazarov, directorul general al concernului de film Mosfilm. Evenimentul a marcat jubileul de 65 de ani al regizorului, care a venit în România pentru a se întâlni cu pasionaţii cinematografiei ruseşti.

Festivalul a fost deschis joi de cel mai nou film al regizorului Karen Șahnazarov,, “Anna Karenina — Povestea lui Vronski".

Festivalul Filmului Rus se află la a VII-a ediție și, ca un omagiu adus muncii de-o viață a lui Șahnazarov, au fost proiectate doar operele sale. Regizorul a vorbit în deschiderea festivalului și a mulțumit cinefililor români care îi apreciază creațiile.

Evenimentul se încheie în această seară cu proiecția peliculei "Ziua Lunii Pline”. Festivalul Filmului Rus va fi găzduit în perioada următoare și în Cluj-Napoca, Satu Mare, Ploiești, Sighetu Marmației, Iași și Suceava.

 

Comenteaza aceasta stire