marţi, 20 noiembrie 2018

Festivalul Filmului Rus a ajuns la final! Bucureștenii s-au bucurat de trei zile de pelicule regizate de Karen Șahnazarov!

Festivalul Filmului Rus, eveniment găzduit de cinematograful Eforie din Capitală, ajunge astăzi la final. Timp de 3 zile aici au fost difuzate proiecţiile regizate de Karen Șahnazarov, directorul general al concernului de film Mosfilm. Evenimentul a marcat jubileul de 65 de ani al regizorului, care a venit în România pentru a se întâlni cu pasionaţii cinematografiei ruseşti.

Festivalul a fost deschis joi de cel mai nou film al regizorului Karen Șahnazarov,, “Anna Karenina — Povestea lui Vronski".

Festivalul Filmului Rus se află la a VII-a ediție și, ca un omagiu adus muncii de-o viață a lui Șahnazarov, au fost proiectate doar operele sale. Regizorul a vorbit în deschiderea festivalului și a mulțumit cinefililor români care îi apreciază creațiile.

Evenimentul se încheie în această seară cu proiecția peliculei "Ziua Lunii Pline”. Festivalul Filmului Rus va fi găzduit în perioada următoare și în Cluj-Napoca, Satu Mare, Ploiești, Sighetu Marmației, Iași și Suceava.

 

Comenteaza aceasta stire

'Lumină, Ție', concert de excepție Nicolae Voiculeț la Muzeul Național al Literaturii Române
De Neptun TV 30 octombrie 2018

Nicolae Voiculeț este unul dintre demnii apărători și continuatori ai valorilor autentice, dedicându-se unui instrument complex, cu sonorități divine, precum naiul.

'Filarmonica de comedie', piesă de teatru de excepție pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța
De Neptun TV 28 octombrie 2018

Vrajba vecinilor dintr-un bloc, milionarul de carton care cumpără o filarmonică, provincialul care caută să răzbească în București, muncitori cu probleme metafizice… Satira unei lumi pestrițe, cu țâfnele, candoarea și gândirea abisală a eternului locatar din spațiul Carpato- Danubiano- Pontic.

Ultimul REGE al României. Mihai I
De Neptun TV 25 octombrie 2018

Mihai s-a născut la Sinaia, fiind fiul principelui Carol (viitorul rege Carol al II-lea) și al prințesei Elena a Greciei. Din partea tatălui este nepot al regelui Ferdinand I și al reginei Maria, iar din partea mamei nepot al regelui Constantin al Greciei.

'Te iubesc dar nu pe tine', piesă de teatru de excepție pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța
De Neptun TV 24 octombrie 2018

'Te iubesc dar nu pe tine', piesă care se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța duminică, 28 octombrie, începând cu ora 19,00. Prețul biletui este de 50 de lei.