duminică, 22 octombrie 2017

Festivalul UNTOLD vine la Constanța! Unde va fi organizată petrecerea care va dura trei zile și trei nopți - VIDEO

Organizatorii celebrului festival UNTOLD au anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și primarul Constanței, Decebal Făgădău, data și locul unde se va desfășura festivalul ce va deveni o tradiție pentru litoralul românesc.

Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău și directorul general al festivalului UNTOLD, Bogdan Buta și au semnat, luni, un protocol oficial de colaborare pentru organizarea unui festival muzical de amploare, NEVERSEA, eveniment ce își propune să strângă peste 150.000 de participanți, notează Mediafax.

Primăria Constanța își anunțase, în martie, intenția de a pune litoralul românesc pe harta internațională a destinațiilor turistice de tip festival prin organizarea unui eveniment muzical de amploare, iar Decebal Făgădău i-a invitat pe reprezentanții celui mai popular festival din Europa, UNTOLD, pentru a discuta posibilitatea dezvoltării unui nou proiect pe litoralul Mării Negre. Așa s-a născut NEVERSEA, „cel mai mare festival pe plajă, de la malul Mării Negre”.

Potrivit lui Decebal Făgădău, Constanța merită să găzduiască cel mai important festival desfășurat în aer liber, la malul mării, orașul urmând să devină un punct important pe harta festivalurilor din Europa.

Făgădău crede că un astfel de eveniment va atrage mii de turiști străini și români, iar economia orașului va avea extrem de mult de câștigat.

„Pe mine mă interesează să setez două lucruri. Primul este legat de deschidere. Asta înseamnă, o dată, legarea orașului cu din ce în ce mai multe destinații, astfel încât toată lumea să poată ajunge mai repede și mai ușor la Constanța. Iar apoi, o agendă de evenimente. Anul acesta avem o agendă de evenimente încărcată. (…) Pe lângă cele ce s-au născut anul trecut, vom veni și vom adăuga evenimente cu deschidere mare, către toate generațiile”, a spus Decebal Făgădău.

Reprezentanții UNTOLD și ai Primăriei Constanța își doresc ca noul proiect să aducă un plus de imagine litoralului românesc, „deschizând și mai mult apetitul străinilor pentru Marea Neagră”.

„Determinarea noastră este să construim un eveniment cu o identitate proprie, o poveste frumoasă, o poveste la malul mării, o poveste care să crească de la an la an”, a precizat primarul Constanței.

Festivalul NEVERSEA își va deschide porțile, pentru prima dată, în perioada 7 - 9 iulie 2017, fiind singurul festival din Europa ce va transforma experiența muzicală de la malul Mării Negre într-o călătorie unică.

„Peste 100 de artiști internaționali de top, printre care nume ce au făcut senzație la UNTOLD, dar și artiști care vor veni pentru prima dată în România, îi vor călăuzi pe festivalieri prin tărâmul plin de magie. Drumul spre insula misterioasă, unde timpul stă în loc, va începe pe plaja NEVERSEA, în zona Faleză Nord din Constanța, aceasta fiind una dintre cele mai mari plaje de pe litoralul românesc, măsurând peste 200.000 de metri pătrați. Timp de trei zile, cele șapte scene amplasate pe țărmul mării îi vor ajuta pe cei peste 150.000 participanți să redescopere diversitatea muzicală, interacțiunea prin muzică, magia naturală a Mării Negre și, bineînțeles, răsăritul la malul mării”, arată organizatorii festivalului.

Director general al UNTOLD, Bogdan Buta, spune că s-a dorit dezvoltarea unui festival cu o poveste și o identitate nouă, care să se muleze pe potențialul și specificul zonei.

„Am alocat foarte multe resurse pentru a gândi o poveste nouă, o poveste care noi credem că va avea un succes foarte mare încă de la prima ediție. Ne propunem să-l poziționăm, încă de la prima ediție, ca al doilea eveniment de mare succes în România, imediat după UNTOLD, cu impact internațional puternic. În acest sens, pe lângă faptul că am creat o poveste nouă, originală, la fel ca în poveștile tradiționale, ne propunem ca timp de trei zile și trei nopți să asigurăm distracția tuturor participanților la eveniment și să le creăm o experiență aparte”, a declarat Bogdan Buta.

Pentru organizarea primei ediții a festivalului NEVERSEA este estimat un buget de aproximativ 5 milioane de euro. Prețul final al unui abonament la festivalul NEVERSEA va fi de 420 de lei, plus taxe, iar cei care se înregistrează pe www.neversea.com vor avea șansa să cumpere unul dintre primele 5.000 de abonamente la prețul promoțional de 200 de lei, plus taxe. Abonamentele VIP vor fi disponibile de la 600 de lei, plus taxe. Prima rundă de abonamente va fi disponibilă începând de miercuri, 12 aprilie, de la ora 18.00, doar celor care s-au înregistrat pe www.neversea.com.

Potrivit „legendei” NEVERSEA, undeva în apele Mării Negre există o insulă misterioasă, unde timpul stă în loc. Generații de temerari au încercat să o găsească încă de mii de ani încoace, însă fără sorți de izbândă. O profeție milenară spune că cei care vor naviga cu o Arcă fermecată spre plajele insulei își vor putea trăi tinerețea fără bătrânețe. Din reflexia lunii pline, în apa liniștită a mării s-a ridicat o ființă milenară, Yana, protectoarea mărilor. Se spune despre Yana că ea ar fi fost prima care a trecut prin portal către Neversea, cu mii de ani în urmă și că este singura care îi poate călăuzi pe oameni, către deschiderea portalului spre locul unde nisipul din clepsidra timpului nu-și pune amprenta asupra vieții.

VEZI ȘI: Festivalul UNTOLD vine la Constanța: 'Dacă va fi posibil, vom organiza în această vară un eveniment' - VIDEO

The Legend of Neversea from Laviniu Lazar on Vimeo.

Comenteaza aceasta stire

O săptămână de vară în mijlocul toamnei: zile cu 25 de grade la jumătatea lui octombrie
De Andreea Bajdechi 17 octombrie 2017

S-au inversat anotimpurile pe litoral. Am trecut, calendaristic, de jumătatea toamnei, dar afară este vară. Au fost 25 de grade Celsius, astăzi, la malul mării, o vreme excelentă pentru bronz și chiar o baie. Ce-i drept, marea e destul de rece, dar nu suficient cât să nu o încerci. Veștile meteorologilor sunt bune și pentru restul săptămânii.

CONSTANȚA. Băi în mare și băi de soare, cu două luni înainte de Crăciun!
De Ioana Paidos 14 octombrie 2017

Dacă vă gândeați că pe măsură ce se apropie iarna litoralul devine pustiu, ei bine, vă înșelați. Turiști români, dar și străini, iubitori de mare, vin să se bucure de plajă chiar și în miez de octombrie. Unii s-au mulțumit doar cu admiratul, însă au fost și persoane care s-au aventurat în apa mării.

Rămășițele nedorite ale sezonului estival: plaja transformată într-un imens tomberon! GALERIE FOTO
De Ioana Paidos 10 octombrie 2017

Vara anului 2017 a trecut. Turiștii au venit, s-au bronzat și au plecat; hotelierii și-au încasat veniturile în funcție de ospitalitatea oferită, iar ceilalți agenți economici au tras linie la final de sezon.

CONSTANȚA. Iubitorii sporturilor nautice nu se sperie de alertele meteo - zeci de pasionați de kitesurfing au ieșit pe mare! GALERIE FOTO
De Roxana Glăvan 7 octombrie 2017

Iubitorii sporturilor nautice nu se sperie de avertizările meteo! Drept dovadă, mai mulți amatori de valuri și adrenalină au decis că vremea de afară este tocmai bună pentru satisface pasiunea. Purtați de rafalele de vânt, într-un echilibru instabil pe plăcile alunecoase, bărbați și femei deopotrivă s-au aventurat în mare.

FURTUNĂ PE LITORAL. Plaja din Eforie Sud, înghițită de valuri! VIDEO
De Neptun TV 28 septembrie 2017

În ultimile zile, județul Constanța s-a aflat sub cod galben de vânt puternic, cu rafale ce au depășit 55 de kilometri/ oră, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

SPECTACOL MARIN. Cu zmeele în aer și plăcile sub picioare, pasionații de kitesurfing înfruntă vântul și valurile
De Ioana Paidos 27 septembrie 2017

Dacă vântul puternic dă tuturor bătăi de cap, sunt și persoane care îl așteaptă cu sufletul la gură. Ne referim la pasionații de kitesurf, care vin din toate colțurile țării la Mamaia pentru a înfrunta valurile. Cu zmeul în aer și placa sub picioare, reușesc să se ridice metri întregi deasupra apei și să prindă viteze amețitoare.

Hotelurile ar putea administra suprafețe de plajă, în funcție de numărul locurilor de cazare
De Neptun TV 25 septembrie 2017

Hotelurile de pe litoral ar putea administra suprafețe de plajă în funcție de numărul locurilor de cazare, a declarat astăzi, la Constanța, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, precizând însă că acest lucru se poate întâmpla de anul viitor, transmite agenția Mediafax.