miercuri, 22 mai 2019

Filmul 'Octav', cu Marcel Iureș în rolul principal, proiecție specială la Casa de Cultură din Mangalia!

„OCTAV”, lungmetrajul cu Marcel Iureș în rol principal, a avut parte de o proiecție specială, seara trecută, la Casa de Cultură din Mangalia. Scenariul a fost scris în urmă cu 30 de ani de către Serge Ioan Celibidache, alături de cel mai bun prieten al său James Olivier. Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, din cadrul secţiunii Focus on World Cinema.

De Ştefania Uţă 19:52, 3 noiembrie 2017 88 vizite Cultura

Dincolo de o distribuție de excepție cu Marcel Iureș în rol principal, acompaniat de marele actor Victor Rebengiuc, precum și de Andi Vasluianu sau Lia Bugnar, filmul Octav reprezintă o “declarație de celebrare a vieții” și oferă o serie de imagini calde și poetice despre România.

Pelicula spune povestea unui bărbat în vârstă care se reîntoarce la conacul copilăriei sale, aflat într-o zonă rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Întâlnește însă o fetiță ce-i pare cunoscută, care îl poartă într-o călătorie în timp, înapoi la anii copilăriei sale, pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Regizorul Serge Ioan Celibidache a explicat cum a luat naștere scenariul filmului dar și cum s-a inspirat din trecut. Din copilărie se gândea cum ar fi să îți pui amprenta asupra timpului, iar peste ani să te reîntorci cu uimire în trecut.

Proiecția filmului „Octav” a avut loc într-o sală plină până la refuz. La final, publicul a avut ocazia să le adreseze întrebări atât lui Marcel Iureș, cât și regizorului. 

Octav, cel mai nou film al regizorului Serge Ioan Celibidache, ne poate ajuta să ne reamintim cine suntem cu adevărat și să ne facem curaj să ne explorăm trecutul. 

Comenteaza aceasta stire

România, prezentă la Cannes 2019, inclusiv în competiția pentru Palme d'Or, prin Porumboiu
De Mediafax 14 mai 2019

România este prezentă în selecțiile oficială și paralele ale celei de-a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, prin cel mai nou lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, "La Gomerra", care concurează pentru prestigiosul Palme d'Or, dar și prin programul Romanian Short Waves.