marţi, 20 noiembrie 2018

Filmul 'Octav', cu Marcel Iureș în rolul principal, proiecție specială la Casa de Cultură din Mangalia!

„OCTAV”, lungmetrajul cu Marcel Iureș în rol principal, a avut parte de o proiecție specială, seara trecută, la Casa de Cultură din Mangalia. Scenariul a fost scris în urmă cu 30 de ani de către Serge Ioan Celibidache, alături de cel mai bun prieten al său James Olivier. Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, din cadrul secţiunii Focus on World Cinema.

De Ştefania Uţă 19:52, 3 noiembrie 2017 83 vizite Cultura

Dincolo de o distribuție de excepție cu Marcel Iureș în rol principal, acompaniat de marele actor Victor Rebengiuc, precum și de Andi Vasluianu sau Lia Bugnar, filmul Octav reprezintă o “declarație de celebrare a vieții” și oferă o serie de imagini calde și poetice despre România.

Pelicula spune povestea unui bărbat în vârstă care se reîntoarce la conacul copilăriei sale, aflat într-o zonă rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Întâlnește însă o fetiță ce-i pare cunoscută, care îl poartă într-o călătorie în timp, înapoi la anii copilăriei sale, pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Regizorul Serge Ioan Celibidache a explicat cum a luat naștere scenariul filmului dar și cum s-a inspirat din trecut. Din copilărie se gândea cum ar fi să îți pui amprenta asupra timpului, iar peste ani să te reîntorci cu uimire în trecut.

Proiecția filmului „Octav” a avut loc într-o sală plină până la refuz. La final, publicul a avut ocazia să le adreseze întrebări atât lui Marcel Iureș, cât și regizorului. 

Octav, cel mai nou film al regizorului Serge Ioan Celibidache, ne poate ajuta să ne reamintim cine suntem cu adevărat și să ne facem curaj să ne explorăm trecutul. 

Comenteaza aceasta stire

'Lumină, Ție', concert de excepție Nicolae Voiculeț la Muzeul Național al Literaturii Române
De Neptun TV 30 octombrie 2018

Nicolae Voiculeț este unul dintre demnii apărători și continuatori ai valorilor autentice, dedicându-se unui instrument complex, cu sonorități divine, precum naiul.

'Filarmonica de comedie', piesă de teatru de excepție pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța
De Neptun TV 28 octombrie 2018

Vrajba vecinilor dintr-un bloc, milionarul de carton care cumpără o filarmonică, provincialul care caută să răzbească în București, muncitori cu probleme metafizice… Satira unei lumi pestrițe, cu țâfnele, candoarea și gândirea abisală a eternului locatar din spațiul Carpato- Danubiano- Pontic.

Ultimul REGE al României. Mihai I
De Neptun TV 25 octombrie 2018

Mihai s-a născut la Sinaia, fiind fiul principelui Carol (viitorul rege Carol al II-lea) și al prințesei Elena a Greciei. Din partea tatălui este nepot al regelui Ferdinand I și al reginei Maria, iar din partea mamei nepot al regelui Constantin al Greciei.

'Te iubesc dar nu pe tine', piesă de teatru de excepție pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța
De Neptun TV 24 octombrie 2018

'Te iubesc dar nu pe tine', piesă care se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța duminică, 28 octombrie, începând cu ora 19,00. Prețul biletui este de 50 de lei.