luni, 15 iulie 2019

Finlandezii au inventat cel mai mic computer din lume

O companie finlandeză se laudă cu cel mai mic computer de pe piaţă. Inventatorii săi au lucrat timp de mai bine de un an la realizarea gadgetului, care dispune de un sistem de operare inovativ şi este bazat pe tehnologia de stocare cloud.

Inginerii care au lucrat la noul gadget susțin că acesta va revoluționa modul în care oamenii folosesc calculatoarele, mai ales laptopurile.

"Componentele hardware ale acestui dispozitiv sunt de ultimă generație. Totuși, mare parte din materialul folosit este lemn, așa că prețul este mult mai mic decât, de exemplu, cel al unui iPhone", a declarat Kristoffer Lawson, inginer IT.

Solu, cum a fost numit minicomputerul de buzunar, funcționează cu un sistem propriu de operare și se conectează direct la un server, rezolvând astfel problema spațiului pe hard-disk. Interfața sistemului de operare este inspirată din structura neuronilor, lucru care face navigarea mult mai interesantă.

Cu un aspect minimalist, de tabacheră, calculatorul are un procesor puternic, baterie și adaptor pentru Wi-Fi. El poate fi utilizat singur sau conectat la o tastatură și un monitor.

Comenteaza aceasta stire