vineri, 25 mai 2018

FLUX 24: Secretele șefului Poliției acoperit de premierul Tudose!

FLUX 24: Secretele șefului Poliției acoperit de premierul Tudose!

Presa locală preluată de cea centrală a relatat că actualul șef al Poliției Române Bogdan Despescu fusese promovat șef al poliției județului Prahova de către Roberta Anastase, cea care ocupa în timpul guvernării Boc, funcția de președinte al Camerei Deputaților.

După ce a fost destituit, Despescu a reușit să-și găsească o funcție de șef de cabinet al șefului poliției Buzău. Însă Petre Tobă era deja șeful Poliției Române, pus în funcție de Gabriel Oprea, în guvernul Ponta, iar Despescu reușește să se salveze și ajunge șef al poliției județului Constanța. Apoi Despescu ajunge el în ditamai funcția de șef al Poliției Române, pe mâna aceluiași Tobă.

Despescu a fost numit șef al Poliției în timpul guvernului Cioloș.

Dumitru Bogdan Despescu, născut în Buzău, a fost adjunct al șefului IPJ Buzău, din 2006 până în 2011, când a fost numit la conducerea Poliției Prahova.

În 2012, nota presa din Prahova, Despescu a fost demis din funcție și retrimis la Buzău, fiind acuzat de „implicații politice”.

O parte a presei prahovene susținea la momentul respectiv că motivul real al demiterii lui Bogdan Despescu ar fi acuzele aduse acestuia de la „centru” că ar fi apropiat al PDL-ului și astfel ar influența campania electorală pe plan local. Afirmații ce ar putea fi susținute și de o declarație făcută la vremea respectivă de Liviu Dragnea, pe atunci secretarul general al PSD, care îi acuza pe șefii inspectoratelor de poliție din Prahova și Dâmbovița că ar fi implicați efectiv în derularea campaniei electorale, în favoarea PDL.

El a fost demis de ministrul de interne de la aceea vreme, Ioan Rus.

Implicarea sa politică care a dus la pierderea funcției nu a fost explicată la nivel oficial.

Întregul material poate fi citit AICI!

Comenteaza aceasta stire

Momente teribile pentru Inna! Cântăreața a ajuns la spital după ce scena pe care cânta s-a PRĂBUȘIT, în timpul concertului din Istanbul! VIDEO
De Neptun TV 13 mai 2018

Artista din România s-a rănit după ce scena pe care performa s-a prăbușit, în timpul concertului din Istanbul.

Israel a câștigat concursul Eurovision 2018
De Neptun TV 13 mai 2018

Reprezentanta Israelului, Netta, a câștigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc aseară, pe scena de la Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Președintele Klaus Iohannis îi cere DEMISIA premierului
De Neptun TV 27 aprilie 2018

Conflictul dintre cei doi demnitari vine însă pe fondul tensiunilor privind gestionarea politicii externe a României, în contextul vizitei premierului în Israel "fără mandat" și a deciziei unilaterale a Executivului de a începe demersurile pentru mutarea ambasadei României în Ierusalim.