joi, 18 ianuarie 2018

FLUX24: Secretele soțului sârb al ambasadorului olandez la București: CRIMA DE LA BELGRAD

FLUX24: Secretele soțului sârb al ambasadorului olandez la București: CRIMA DE LA BELGRAD

Bratislav Grubačić, soțul sârb al actualui ambasador olandez la București, Stella Ronner Grubačić, a fost acuzat de implicare în asasinarea jurnalistei sârbe Dado (Dade) Vujasinović, în aprilie 1994 la Belgrad.

Informația apare în presa din fosta Iugoslavie. El nu a fost însă niciodată acuzat oficial, dar presa sârbă și croată au scris de relația sa apropiată cu jurnalista moartă despre care oficial se spune că s-ar fi sinucis chiar dacă mai mulți anchetatori susțin pista crimei. Mai mult părinții jurnalistei au susținut că acesta ar fi avut un rol în moartea acesteia, scrie flux24.ro.

 Grubačić este considerat un intim al Puterii de la Belgrad, el având și mai multe afaceri în Serbia, dar are legături și în Kosovo, unde a fost implicat într-un alt scandal legat de ambasada americană în Serbia.

 Bratislav Grubačić apare în celebrele fotografii din Poiana Brașov de Revelion cu soția sa-ambasadorul Olandei, Nelu Iordache și cu un alt personaj la fel de interesant de care vom vorbi mai jos.

Grubačić, un fost jurnalist, a cunoscut-o pe Stella la Belgrad in anul 2000 când aceasta era ambasadorul Olandei în Croația și era implicată într-un scandal privind susținerea homosexualilor.

Sârbul era cunoscut ca un apropiat al lui Bojan Bugarči, consilier de politică externă al președintelui sârb de la aceea vreme Slobodan Milošević (Slobodan Miloșevici), scria presa croată din Elveția, dar apare și în relații apropiate cu actualul președinte sârb, Aleksandr Vucic.

 În presa croată din străinătate sunt citați părinții lui Dado Vujasinović care îl acuzau pe Grubačić de implicare în asasinarea fiicei lor.

Autoritățile sârbe l-au absolvit însă pe Grubačić de acuzații, varianta oficială fiind sinuciderea jurnalistei, dar presa de la Belgrad a scris mult pe subiect vorbind chiar de implicarea serviciilor secrete sârbe și susținând că ar fi fost vorba o crimă.

Raportul final prin care s-a închis cazul a fost realizat de procurorii olandezi.

Bratislav Grubačić, originar din Niš, ar fi fost un lider al Uniunii Tineretului Socialist din Serbia, unde a funcționat și Bojan Bugarči, dar a fost implicat și în mai multe negocieri politice la nivel înalt la Belgrad, printre care cu Zoran Djindjic și mulți politicienii sârbi actuali.

 Un personaj reținut pentru trafic cu droguri din Olanda apare în fotografiile cu ambasadorul Tărilor de Jos în Poiana Brașov de Revelion.

În afară de Nelu Iordache în fotografii separate cu acesta apare în preajma lui Stella Ronner Grubacic și fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie, comisarul sef Petru Pitcovici, reținut într-un dosar de trafic cu droguri din Olanda.

 Acesta a fost pozat la masa cu Nelu Iordache, jucand sah, in seara zilei de 1 ianuarie 2018, cu cateva minute inainte de cina luata de afacerist cu Stella Ronner Grubacic, timp in care ambasadoarea se intretinea la bar cu alte persoane. Despre Petru Pitcovici trebuie spus ca, in 2016, a fost retinut de DIICOT si apoi arestat pe motiv ca ar fi sprijinit o grupare de traficanti de droguri de mare risc pe ruta Olanda-Romania, scrie Lumea Justiției.

Petru Pitcovici, reținut de DIICOT înmai 2016, era denumit “Nașul” în discuțiile traficanților de droguri pe care i-ar fi ajutat. Bărbatul care a dat banii pentru cocaina din Olanda spunea că Pitcovici știa că trei persoane merg să aducă droguri în țară, potrivit anchetatorilor DIICOT.

Pitcovici a fost ridicat din fața unui restaurant din Capitală, unde era împreună cu bărbatul care a plătit pentru aducerea drogurilor în țară.

Sursă text: flux24.ro

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Peste 100 de ani de închisoare pentru traficanții de droguri din dosarul cocainei de 650 de milioane de dolari!
De Antonia Maer 17 ianuarie 2018

Cinci lituanieni și un marocan arestați, în vara anului trecut, după ce au introdus în România două tone și jumătate de cocaină, au fost condamnați la peste un secol de închisoare, de Tribunalul Constanța. Cea mai mare pedeapsă, 19 ani și 5 luni de detenție a fost aplicată celui care coordona rețeaua. Pe durata întregului proces, aceștia au fost escortați de nenumărați jandarmi cu fețele acoperite cu cagule și înarmați până în dinți, dat fiind faptul că vorbim de un dosar cu o miză de 600 de milioane de euro.

Întâmplare incredibilă în mașina medicului Mihai Lucan: camera instalată de anchetatorii DIICOT în plafonul mașinii a căzut în timpul mersului
De Neptun TV 11 ianuarie 2018

Întâmplare incredibilă astăzi, la ora 15.00, în timp ce prof. dr. Mihai Lucan se deplasa cu soția sa într-un automobil Volkswagen Passat, cu numărul B 85 FTR, proprietate a soției sale, Maria Lucan.

Săptămâna Financiară: Abuzurile DNA în cazul lui Sorin Strutinsky - documentele care dovedesc cum sunt protejați procurorii DNA de Inspecția Judiciară!
De Neptun TV 5 ianuarie 2018

Jurnaliștii de la Săptămâna Financiară relatează despre implicarea fără drept a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în dosarul de urmărire penală 964/P/2014, în care este cercetat și Sorin Strutinsky, instrumentat de procurorul Ana Manuela Dana, dosar în care a dispus acte de urmărire penală constând în punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică de către Serviciul Tehnic DNA.

Simona Marcu este noul președinte al CSM
De Neptun TV 5 ianuarie 2018

"Nu orice afirmație din spațiul public trebuie să atragă automat o apărare de independență, ci trebuie să verificăm dacă există o bază factuală și dacă s-a comis realmente o intruziune".

FLUX24: Secretele soțului sârb al ambasadorului olandez la București: CRIMA DE LA BELGRAD
De Neptun TV 3 ianuarie 2018

Bratislav Grubačić, soțul sârb al actualui ambasador olandez la București, Stella Ronner Grubačić, a fost acuzat de implicare în asasinarea jurnalistei sârbe Dado (Dade) Vujasinović, în aprilie 1994 la Belgrad.

Fostul colonel al SRI, Daniel Dragomir, atac la adresa jurnalistului care scrie la comanda lui Coldea: 'Pentru a mia oară coloneleasa Ioana Dogioiu emite un text după dictare'
De Neptun TV 3 ianuarie 2018

Fostul colonel al SRI, Daniel Dragomir, a scris pe Facebook o postare la adresa jurnalistei Ioana Ene Dogioiu, de la Ziare.com. Acesta susține că jurnalista este unealta lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, prin care se lansează mesajele publice dorite.

Sorin Strutinsky: Ziarista Sorina Matei are o atitudine de instigare a instituțiilor de forță împotriva mea!
De Neptun TV 30 decembrie 2017

Văd că multe mijloace de informare în masă încep să trateze pe larg subiectul Mazăre, dezvoltând alte presupuneri în legătură cu persoana mea. De departe, cea mai "devastatoare concluzie" o are aceeași Sorina Matei, o atitudine de instigare a instituțiilor de forță împotriva mea!

Radu Mazăre a cerut azil politic în Madagascar: 'În România nu am nici o șansă să beneficiez de o justiție corectă, independentă, obiectivă și imparțială'
De Neptun TV 30 decembrie 2017

Persecutat de statul paralel, fostul edil Radu Mazăre a plecat din țară și cere azil politic în Madagascar. Anunțul a fost făcut de Victor Ciutacu, într-o emisiune la România TV.

Mesajul dur al unei judecătoare pentru ambasadorii din UE care s-au declarat nemulțumiți de legile justiției: 'Ați TĂCUT când se semnau protocoalele secrete. Justiția e disfuncțională'
De Neptun TV 29 decembrie 2017

Florica Roman, judecător la Curtea de Apel Oradea, a publicat astăzi pe blog o scrisoare deschisă adresată ambasadorilor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Olandei și Suediei în România, după ce aceștia s-au declarat nemulțumiți de modificările aduse de către parlamentarii PSD-ALDE la legile justiției, scrie psnews.ro.

Sorin Strutinsky: 'Voi lupta până la capăt pentru ca adevărul să iasă la suprafață!'
De Neptun TV 23 decembrie 2017

M-a surprins decizia de astăzi a judecătorului. Știu acuzațiile DNA și am demonstrat în instanță minciunile lor, ale denunțătorului.

ZI NEAGRĂ PENTRU DNA! Zece persoane trimise în judecată de DNA, achitate în instanță!
De Neptun TV 22 decembrie 2017

Ziua de miercuri a fost una neagră pentru DNA. Zece persoane trimise în judecată de procurorii anticorupție au fost achitate în instanță.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir: Zeci de persoane din conducerea statului, ascultate de SRI!
De Neptun TV 22 decembrie 2017

Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu, Ioan Rus, Bogdan Chireac sau Valerian Vreme sunt printre cele 80 de persoane pentru care s-a emis mandatul de ascultare, monitorizare video și urmărire în perioada iulie-noiembrie 2014.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, întrebat despre subiectul închisorior CIA din România: 'Nu voi încălca legea ca să vă răspund la această întrebare'
De Neptun TV 21 decembrie 2017

Fost ofițer al SRI, Daniel Dragomir, a făcut o conferință de presă, la care a răspuns mai multor întrebări puse de presa interesată să afle noi informații "secrete". Dragomir a răspuns, cu aplombul dar și cu inteligența de care a dat dovadă în toate aparițiile sale — dar a refuzat să discute sau să răspundă la întrebări puse pe o anume temă — închisorile CIA din România.