marţi, 20 martie 2018

FLUX24: Secretele soțului sârb al ambasadorului olandez la București: CRIMA DE LA BELGRAD

FLUX24: Secretele soțului sârb al ambasadorului olandez la București: CRIMA DE LA BELGRAD

Bratislav Grubačić, soțul sârb al actualui ambasador olandez la București, Stella Ronner Grubačić, a fost acuzat de implicare în asasinarea jurnalistei sârbe Dado (Dade) Vujasinović, în aprilie 1994 la Belgrad.

Informația apare în presa din fosta Iugoslavie. El nu a fost însă niciodată acuzat oficial, dar presa sârbă și croată au scris de relația sa apropiată cu jurnalista moartă despre care oficial se spune că s-ar fi sinucis chiar dacă mai mulți anchetatori susțin pista crimei. Mai mult părinții jurnalistei au susținut că acesta ar fi avut un rol în moartea acesteia, scrie flux24.ro.

 Grubačić este considerat un intim al Puterii de la Belgrad, el având și mai multe afaceri în Serbia, dar are legături și în Kosovo, unde a fost implicat într-un alt scandal legat de ambasada americană în Serbia.

 Bratislav Grubačić apare în celebrele fotografii din Poiana Brașov de Revelion cu soția sa-ambasadorul Olandei, Nelu Iordache și cu un alt personaj la fel de interesant de care vom vorbi mai jos.

Grubačić, un fost jurnalist, a cunoscut-o pe Stella la Belgrad in anul 2000 când aceasta era ambasadorul Olandei în Croația și era implicată într-un scandal privind susținerea homosexualilor.

Sârbul era cunoscut ca un apropiat al lui Bojan Bugarči, consilier de politică externă al președintelui sârb de la aceea vreme Slobodan Milošević (Slobodan Miloșevici), scria presa croată din Elveția, dar apare și în relații apropiate cu actualul președinte sârb, Aleksandr Vucic.

 În presa croată din străinătate sunt citați părinții lui Dado Vujasinović care îl acuzau pe Grubačić de implicare în asasinarea fiicei lor.

Autoritățile sârbe l-au absolvit însă pe Grubačić de acuzații, varianta oficială fiind sinuciderea jurnalistei, dar presa de la Belgrad a scris mult pe subiect vorbind chiar de implicarea serviciilor secrete sârbe și susținând că ar fi fost vorba o crimă.

Raportul final prin care s-a închis cazul a fost realizat de procurorii olandezi.

Bratislav Grubačić, originar din Niš, ar fi fost un lider al Uniunii Tineretului Socialist din Serbia, unde a funcționat și Bojan Bugarči, dar a fost implicat și în mai multe negocieri politice la nivel înalt la Belgrad, printre care cu Zoran Djindjic și mulți politicienii sârbi actuali.

 Un personaj reținut pentru trafic cu droguri din Olanda apare în fotografiile cu ambasadorul Tărilor de Jos în Poiana Brașov de Revelion.

În afară de Nelu Iordache în fotografii separate cu acesta apare în preajma lui Stella Ronner Grubacic și fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie, comisarul sef Petru Pitcovici, reținut într-un dosar de trafic cu droguri din Olanda.

 Acesta a fost pozat la masa cu Nelu Iordache, jucand sah, in seara zilei de 1 ianuarie 2018, cu cateva minute inainte de cina luata de afacerist cu Stella Ronner Grubacic, timp in care ambasadoarea se intretinea la bar cu alte persoane. Despre Petru Pitcovici trebuie spus ca, in 2016, a fost retinut de DIICOT si apoi arestat pe motiv ca ar fi sprijinit o grupare de traficanti de droguri de mare risc pe ruta Olanda-Romania, scrie Lumea Justiției.

Petru Pitcovici, reținut de DIICOT înmai 2016, era denumit “Nașul” în discuțiile traficanților de droguri pe care i-ar fi ajutat. Bărbatul care a dat banii pentru cocaina din Olanda spunea că Pitcovici știa că trei persoane merg să aducă droguri în țară, potrivit anchetatorilor DIICOT.

Pitcovici a fost ridicat din fața unui restaurant din Capitală, unde era împreună cu bărbatul care a plătit pentru aducerea drogurilor în țară.

Sursă text: flux24.ro

Comenteaza aceasta stire

Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiță: DNA este 'noua Securitate'! Coldea era protectorul lui Kovesi
De Neptun TV 19 martie 2018

Fostul deputat Sebastian Ghiță a declarat azi, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, era protectorul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și că, deși SRI ajuta mai multe Parchete, DNA primea mai mult sprijin.

Noi acuzații împotriva procurorilor DNA
De Antonia Maer 8 martie 2018

O nouă înregistrare scandaloasă din sediul DNA a fost făcută publică seara trecută. De această dată este vorba de o filmare în care fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, plânge în timp ce semnează o declarație ce i-ar fi fost redactată de procurori. În respectiva declarație recunoștea toate învinuirile aduse de procurori, sub amenințarea că în caz contrar urma să înfunde pușcăria. Mai mult, aceasta era asistată de un avocat plătit chiar de către cea care a denunțat-o și care i-ar fi fost recomandat de procurorii DNA.

România 3.0: Dreptate până la capăt, pentru toți. Dumbravă la brutărie!

Au trecut deja trei luni de la audierea lui Dumbravă în Comisia SRI și de la devoalarea abuzurilor în care a fost implicat. Au trecut trei luni de când Parlamentul României a cerut declasificarea audierii și demiterea lui Dumbravă.

România 3.0: Terorism judiciar!

Site-ul luju.ro a scos ieri la iveală o probă a terorismului judiciar. O probă că PFA Kovesi are nevoie de o condamnare împotriva Antena 3 pentru a susține manipularea cu “festivalul inculpaților”.

Companie belgiană în negocieri cu Rompetrol, condamnată în Elveția pentru corupție!

Potrivit România Liberă, justiția elvețiană a condamnat DEME pentru corupție într-un caz de contracte gigantice cu Nigeria.

Daniel Dragomir: DNA nu avea temei juridic pentru datele Agenției de Cadastru. Legea nu era în vigoare
De Neptun TV 1 martie 2018

Daniel Dragomir susține că DNA nu avea temei juridic pentru a accesa baza de date a Agenției de Cadastru, pentru că, în 2013, când Direcția a semnat protocol cu Agenția de Cadastru, nu era în vigoare articolul din Codul de Procedură Penală invocat de procurorii DNA.

Daniel Dragomir: 'DNA a avut acces direct, fără mandat, la toate datele personale și documentele notariale ale românilor începând cu anul 2013'

Începând din anul 2013, chiar după numirea sa, Kovesi a încheiat și semnat personal un Protocol cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

FLUX24: Șefa DNA a mințit la CSM! Prinsă la CEDO cu un caz șocant. TORTURĂ
De Neptun TV 27 februarie 2018

Procurorul șef al DNA, Laura Kovesi, a declarat azi, în cadrul ședinței CSM, că nu există nicio condamnare la CEDO în dosare instrumentate de DNA după anul 2013 și nu i se poate imputa acest motiv în propunerea MJ de revocare din funcție, scriu jurnaliștii de la flux24.ro.

Ministerul Justiției a publicat raportul privind DNA - documentul conține discursul lui Toader și 11 anexe!
De Neptun TV 23 februarie 2018

Ministerul Justiției a publicat, azi, raportul privind activitatea conducerii DNA, acesta conținând discursul lui Tudorel Toader de joi seara, când a prezentat motivele pentru care solicită revocarea Laurei Codruța Kovesi. Documentul conține și 11 anexe, decizii ale unor instituții și regulamente

Ministrul Justiției a cerut revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi!
De Neptun TV 22 februarie 2018

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că raportul managerial de la DNA presupune activitatea Laurei Codruța Kovesi timp de un an, din februarie 2017 și până în februarie 2018.