joi, 13 decembrie 2018

OFICIAL. Termenul de depunere la ANAF a Declarației 600, amânat până în martie!

Termenul de depunere a declaraţiei 600 a fost amânat, până la 1 martie. Declaraţia vine din partea şefului PSD, Liviu Dragea, după ce procedura birocratică a stârnit un val de nemulţumiri din partea cetăţenilor, dar şi o serie de bâlbâieli din partea liderilor politici. Dragnea a mai spus că există intenţii ca această declaraţie să fie eliminată.

Declarația 600 trebuia depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care obțin venituri din activități independente, chirii, drepturi de autor, sau din agricultură, echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an.

După o bâjbâială a autorităților și o serie de nemulțumiri din partea românilor, președintele PSD a anunțat, după întâlnirea de astăzi cu ministrul Finanțelor, că procedura birocratică va fi eliminată.

Contribuabilii vor plăti contribuția pentru pensie de 25% și contribuția pentru sănătate de 10%, dar baza de calcul aleasă este salariul minim brut pe economie, nu tot venitul realizat. Contribuțiile totale ar fi urmat să fie astfel de circa 8.000 de lei pe an, plătibile în patru tranșe trimestriale, la finalul ultimei luni a primului trimestru.

Cine obține venituri mai mici nu era obligat să depună declarația și nici să plătească aceste contribuții.

Comenteaza aceasta stire

ANAF: Când se depun chestionarele privind stabilirea rezidenței fiscale
De Neptun TV 23 noiembrie 2018

„Având în vedere cele mai sus menționate, invităm contribuabilii care primesc solicitări de a se prezenta la organele fiscale de a da curs acestora și de a clarifica aspectele ce le sunt comunicate, pentru a evita dubla impunere și a stabili statul care are dreptul de impunere a veniturilor realizate, conform prevederilor convențiilor de evitare a dublei impuneri și a Codului fiscal.