marţi, 17 iulie 2018

OFICIAL. Termenul de depunere la ANAF a Declarației 600, amânat până în martie!

Termenul de depunere a declaraţiei 600 a fost amânat, până la 1 martie. Declaraţia vine din partea şefului PSD, Liviu Dragea, după ce procedura birocratică a stârnit un val de nemulţumiri din partea cetăţenilor, dar şi o serie de bâlbâieli din partea liderilor politici. Dragnea a mai spus că există intenţii ca această declaraţie să fie eliminată.

Declarația 600 trebuia depusă până la 31 ianuarie 2018 de către cei care obțin venituri din activități independente, chirii, drepturi de autor, sau din agricultură, echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an.

După o bâjbâială a autorităților și o serie de nemulțumiri din partea românilor, președintele PSD a anunțat, după întâlnirea de astăzi cu ministrul Finanțelor, că procedura birocratică va fi eliminată.

Contribuabilii vor plăti contribuția pentru pensie de 25% și contribuția pentru sănătate de 10%, dar baza de calcul aleasă este salariul minim brut pe economie, nu tot venitul realizat. Contribuțiile totale ar fi urmat să fie astfel de circa 8.000 de lei pe an, plătibile în patru tranșe trimestriale, la finalul ultimei luni a primului trimestru.

Cine obține venituri mai mici nu era obligat să depună declarația și nici să plătească aceste contribuții.

Comenteaza aceasta stire

ROBOR la 3 luni a continuat să scadă miercuri, până la 3,35% pe an
De Neptun TV 11 iulie 2018

O valoare mai mare a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 5 martie 2014, respectiv 3,37% pe an.

ROBOR crește din nou. Cine este cel mai afectat
De Neptun TV 28 iunie 2018

În ceea ce privește indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta s-a menținut la 3,23%.

ROBOR crește din nou, indicele la 3 luni atinge un nou maxim
De Mediafax 25 iunie 2018

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,20%, de la 3,16%.

ROBOR, nou maxim istoric. Cine va fi cel mai afectat de creșterea specataculoasă
De Mediafax 22 iunie 2018

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândã variabilã, a crescut de la 3,07% la 3,16%.