joi, 22 februarie 2018

Fost colonel al SRI, dezvăluiri incendiare: SRI făcea rechizitoriile pentru procurorii DNA și stabilea complete de judecată

Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, a făcut o serie de dezvăluiri incendiare într-o emisiune la România TV, despre fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, și a povestit cum rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanță erau scrise, de fapt, de ofițeri SRI.

Potrivit România TV, Daniel Dragomir a fost decorat după salvarea jurnaliștilor români din Irak, iar în ultimii ani a devenit cunoscut prin inculparea sa în Dosarul Black Cube, în care a fost și arestat. Aseară, el a făcut o serie de dezvăluiri despre cum funcționează sistemul, confirmând că exista o colaborare între SRI și DNA pentru a se obține sentințe favorabile în justiție.

"Ofițerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau și le trimiteau în instanță. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. Cei din SRI dădeau bilețele și erau dictate complete de judecată. Erau relații personale între judecători și ofițeri care erau implicați în câmpul tactic. Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziții. A fost și prin șantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost și ofițeri acoperiți în justiție. Când vorbim de ofițeri acoperiți între procurori și judecători se încalcă grav Constituția", a dezvăluit colonelul Dragomir, la România TV.

Fostul colonel SRI a confirmat și că întâlnirea din "sufrageria lui Gabriel Oprea", din noaptea alegerilor prezidențiale din anul 2009 a fost una reală.

"Aceste întâlniri erau de domeniul evidenței. Se știau în SRI. La întâlniri merg șoferi, acele persoane raportează. Ele au foi de parcurs. Toate activitățile există. Se pot identifica cu ușurință", a mai spus Daniel Dragomir.

Ordinul era clar, să transforme un om "în cel mai mare infractor''

Fostul angajat al Serviciului Român de Informații, Daniel Dragomir, dă detalii despre un subiect discutat și controversat- acoperiții serviciilor din presă. Potrivit acestuia, de multe ori ordinul era clar, să transforme un om "în cel mai mare infractor", iar pentru asta unii primesc bani.

"Sunt trei zone ale căror abordare a condus la chestiunea abuzurilor. În primul rând acoperiții în media și interesele tot mai mari ale conducerii Serviciului pe zona de media. În zona acoperiților din media, orice serviciu are astfel de tehnici. Era interesant că un jurnalist mergea și îi lua un interviu lui Osama bin Laden și aducea o cunoaștere foarte mare despre o situație, însă în cazul nostru...un ofițer acoperit din media care desfășoară activitatea pe securitate națională, este cu totul diferit față de un ofițer acoperit din media care primește pe mailuri rechizitorii sau documente nepublice și are un singur ordin: să îl facă pe acel om ca pe cel mai mare infractor", a declarat Daniel Dragomir, la postul România TV.

Fostul colonel a declarat că pe unii dintre acoperiți i-a cunoscut în biroul lui Florian Coldea, fostul adjunct SRI.

Întrebat dacă unii jurnaliști au fost plătiți pentru serviciile lor, Dragomir a răspuns "Este posibil".

Dragomir spune că exista tendința Serviciului de a avea o implicare abuzivă în toate domeniile de activitate, pe lângă media, precum ar fi zona de afaceri.

Politicieni, oameni de afaceri sau jurnaliști - interceptați pe mandate de siguranță națională, timp de cinci ani

”În 2009-2013, mai mulți oamenii de afaceri, politicieni, oameni din societatea civilă și media au fost interceptări pe mandate de siguranță naționale pentru activități conexe activităților teroriste. Repet, oameni politici, de afaceri și jurnaliști au fost interceptați timp de 5 ani continuu, invocându-se chestiuni conexe activităților teroriste. Mai mult, toate aceste mandate au fost aprobate, avizate și transmise de fosta șefă a Parchetului General, doamna Kovesi. În 2014, mandatele se obțin 6 luni, după care se pot prelungi 3 luni, s-au obtinut mandate succesive”, a declarat Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, la România TV .

Cu alte cuvinte, mecanimul era următorul. Mandatele au fost solicitate de Serviciul Român de Informații, avizate de Dumitru Dumbravă și semnate de Florian Coldea. Solicitările SRI ajungeau la Parchetul General, unde procuror șef era Laura Codruța Kovesi, de la care mergeau spre Inalta Curte de Casație și Justiție.

Interceptările s-au făcut în baza prevederilor legii 535 / 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și în baza legii 51 / 1991 privind securitatea națională a României..

Surpriza, spune Dragomir este momentul în care Kovesi ajunge la DNA, în anul 2014.

”În martie 214, doamna Kovesi face o solicitare către Înalta Curte , cu șapca de șef al DNA, și cere aceste mandate, pentru a-i rezolva pe aceștia oameni, nu din perspectiva terorismului, ci a corupției. (...) Șefa DNA solicită așadar după cinci ani de la momentul când semnase pentru aceste mandate și prelungirea lor, chiar dacă în acea perioadă nu a văzut că e ceva important, dacă era ceva de corupție nu l-a sesizat pe domnul Morar (n.r.: procuror șef al DNA în acea perioadă)?", a mai spus fostul colonel SRI.

Cu toate suspiciunile ridicate, proaspăt instalată la DNA, Laura Codruța Kovesi primește un răspuns pozitiv.

"Cu deosebită considerație, vicepreședintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, șeful structurii de securitate, judecătorul Matei Ionuț Mihai înaintează la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, doamnei procuror șef Laura Codruța Kovesi ca urmare a solicitării dumneavoastră, vă trimitem mandatele toate. Unitatea antiteroristă nu a fost niciodată implicată în așa ceva. Aceste documente au fost făcute de o altă unitate, sub pretextul unor activități conexe. Adică nu pune bombă, face sabotaj, subminează podul, nu il aruncă în aer”, a declarat Dragomir.

Agenția Mediafax a transmis mai multe solicitări instituțiilor abilitate pentru clarificarea informațiilor prezentate de fostul angajat SRI.

Dragnea: Comisia SRI să verifice

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Fost șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, la începutul anului, în acest dosar, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informații despre Laura Codruța Kovesi și angajații firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona și intimida. Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a precizat că dezvăluirile fostului angajat al SRI, Daniel Dragomir, trebuie verificate de Comisia SRI, el arătând că, în cazul în care competențele acesteia sunt excedate, e necesară o comisia parlamentară de anchetă.

Solicitat să comenteze dezvăluirile lui Dragomir, Dragnea a răspuns: „Ceea ce a apărut în spațiul public este foarte grav dacă este adevărat. Eu cred că Comisia SRI, după ce mâine (miercuri, n.r.) vom alege președintele, va trebui să-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir, pentru că astfel de afirmații nu pot fi lansate în spațiul public fără ca o comisie parlamentară, respectiv ceea de control SRI, să nu-l audieze”.

„Dacă se va constata că, din ceea ce se va spune acolo, se depășește competența Comisiei SRI, atunci se poate lua în calcul și înființarea unei comisii de anchetă parlamentară”, a adăugat Dragnea.

Daniel Dragomir a publicat documentele care o incriminează pe Kovesi

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a publicat astăzi documentele promise în emisiunea de aseară de la România TV.

Iată mesajul lui Dragomir, așa cum apare el în postarea de marți de pe blog:

„Bună ziua,

 

Așa cum v-am anunțat de ieri voi începe să prezint documente.

 

Mandatele de siguranță națională la care am facut referire aseară se refera la un prim exemplu, una din modalitățile în care oameni din media, oameni de afaceri și oameni politici au fost interceptați în ultimii ani.

 

În acest caz vorbim de perioada 2009-2013.

 

Interceptările s-au facut în baza prevederilor legii 535 / 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și în baza legii 51 / 1991 privind securitatea națională a României.

 

Aceste prevederi au permis interceptarea unor persoane pentru activități conexe fenomenului terorist: “subminarea, sabotajul sau orice acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice…” (art.3 lit. f) și “inițierea sau constituirea de organizații sau grupări ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a acestora…” (art. 3, lit. l).

 

Mai mult, in luna februarie 2014, după ce a avizat toate cererile de eliberare a mandatelor în cauză din poziția de Sefă a Parchetului General, doamna Kovesi solicita toate aceste mandate pentru a le utiliza în dosare de corupție, de data aceasta din pozitia de Șefă a DNA.

 

De ce?
Cum a fost posibil așa ceva?
Cine a aprobat și care a fost lanțul ierarhiei utilizate în acest caz?
Cât a costat toată urmarirea “teroriștilor”?
Câți oameni politici, din media și de afaceri au fost urmăriți?
Despre toate acestea și multe altele în curând.

Orice vreme-și are vremea”.

raspunsmandat

 

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNIA30.RO: Disperarea domnului Tapalaga
De Neptun TV 13 februarie 2018

Fostul colonel SRI, Danile Dragomir, a postat astăzi pe blogul său câteva concluzii după ce a citit editorialul de azi al domnului Tapalaga.

Alina Mungiu Pipidi menționează editorialul lui Daniel Dragomir publicat în EUObserver
De Neptun TV 13 februarie 2018

Este nevoie de o comunicare transparentă și argumentată a situației din România în mediile externe.

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică
De Robert Nenciu 9 februarie 2018

Noi acuzați în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecția Judiciară și ministerul Justiției în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a spus că înființarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor
De Robert Nenciu 7 februarie 2018

Continuă războiul declarațiilor pe tema salariilor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat astăzi că sporul de 40% pentru polițiști nu s-a tăiat, ci nu mai este legal.

Amenzi mai mari pentru gesturi obscene, înjurături și amenințări în public!
De Neptun TV 5 februarie 2018

Senatul a adoptat, în ședința de azi, o propunere legislativă prin care vor fi majorate amenzile pentru gesturile obscene în public, în instituțiile publice, dar și amenzile pentru înjurăturile și amenințările cu acte de violență.

Călin Popescu Tăriceanu: 'România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

EuObserver: 'România, la ceasul reîntoarcerii la epoca sovietică?'
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Abuzurile din justiție și poliția secretă din România, toate sub parafa luptei anticorupție, constituie subiectul unui editorial publicat în EuObserver.

Cine sunt membrii noului GUVERN - lista completă a miniștrilor!
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă își schimbă structura și va avea patru vicepremieri, potrivit unor surse politice, cei patru fiind Viorel Ștefan, Ana Birchall, Paul Stănescu și Grațiela Gavrilescu.