miercuri, 21 august 2019

Fostul decan al Universității Ovidius, urmărit penal după ce a ajutat un bărbat să devină lector la Teologie!

Fostul decan al Universității Ovidius, urmărit penal după ce a ajutat un bărbat să devină lector la Teologie!

Fostul decan al Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța Moise Bogdan este urmărit penal de procurori pentru fals intelectual și complicitate la instigare la abuz în serviciu, după ce a ajutat un bărbat să devină lector, respectiv conferențiar universitar.

Potrivit procurorilor, în perioada 2013 – 2015, Bogdan-Florin Chiriluță - urmărit penal și el în acest dosar -, în calitate de candidat la posturile didactice scoase la concurs de Universitatea Ovidius Constanța – Facultatea de Teologie, a falsificat șase declarații pe propria răspundere, pe care le-a depus la dosarul personal.

Ulterior, conducerea Universității Ovidius Constanța, acționând fără vinovăție, i-a acordat inculpatului titlurile de lector respectiv conferențiar universitar și l-a numit pe aceste posturi, concomitent cu, efectuarea în perioada februarie 2014 – iunie 2017, a unor plăți ilegale (salarii brute) în sumă totală de aproximativ 118.570 lei”, se arată în rechizitoriu.

În același context, în cursul lunii aprilie, Chiriluță a prezentat Comisiei de verificare a activității științifice și de cercetare a candidaților înscriși la concursul pentru ocuparea posturilor didactice de conferențiar și profesor în cadrul Universității Ovidius din Constanța, în fotocopie, o revistă susținând că în cuprinsul ei ar fi publicat un articol de specialitate. În realitate, bărbatul a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său.

La data de 13 septembrie 2017, cu ocazia audierii, inculpatul a depus la dosarul cauzei, din proprie inițiativă, un exemplar al aceleiași reviste fotocopiate în care și de această dată a înlocuit prin alterarea grafică a machetei articolul original cu al său”, conform sursei citate.

Pentru a reuși să inducă în eroare conducerea Universității Ovidius Constanța, în 2013, Chiriluță a fost ajutat de fostul decan al Facultății de Teologie Moise Bogdan.

Concret, inculpatul Moise Bogdan având și calitatea de persoană însărcinată de către Senatul Universității Constanța cu verificarea criteriilor de promovare a candidaților, a declarat pe proprie răspundere că inculpatul Chiriluță Bogdan-Florin îndeplinește criteriile respective, ceea ce a condus la consecințele prezentate mai sus”, precizează procurorii anticorupție.

Comenteaza aceasta stire