luni, 18 iunie 2018

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir: Zeci de persoane din conducerea statului, ascultate de SRI!

 

Poliție politică la alegerile prezidențiale din 2014! Seria dezvăluirilor despre implicarea DNA în activitatea politică a fost continuată astăzi de fostul colonel de securitate Daniel Dragomir.

Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Eugen Teodorovici, Mihnea Costoiu, Ioan Rus, Bogdan Chireac sau Valerian Vreme sunt printre cele 80 de persoane pentru care s-a emis mandatul de ascultare, monitorizare video și urmărire în perioada iulie-noiembrie 2014. Daniel Dragomir a declarat că acest mandat este un exemplu clar de poliție politică având în vedere că unul dintre cei urmăriți era candidat la alegerile prezidențiale.

Direcția Națională Anticorupție a făcut poliție politică în perioada alegerilor prezidențiale din 2014. Este afirmația fostului colonel SRI Daniel Dragomir. Acesta a prezentat astăzi mandatul care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicațiilor, video, audio și localizare, precum și urmărirea prin mijloace tehnice, fiind un mandat care are peste 80 de persoane ca ținte.

Mandatul despre care Daniel Dragomir a vorbit și pe care l-a făcut public a fost acordat de colonelul Valentin Șelaru, judecător la Înalta Curte de Casației și Justiție. Dragomir a mai spus că din acest dosar s-a desprins dosarul Microsoft.

Dragomir a spus că faptele la care face referire respectivul mandat acordat de judecătorul Valentin Șelaru erau din anul 2000.

Fostul ofițer SRI spune că România ar fi arătat astăzi altfel dacă serviciile nu s-ar fi implicat în politică și campanii electorale, dar și că românii nu au fost lăsați să voteze, ci li s-a transmis ce să voteze. Singurul care a reacționat după aceste noi dezvăluiri a fost președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat că nu a știut că a fost urmărit.

 

Mai jos, aveți întreaga conferință de presă susținută de fostul ofițer SRI.

 

 

 

 la

"Documentele prezentate azi in conferinta de presa. Proba regina a politiei politice din timpul campaniei la prezidentialele din 2014. Va astept alaturi de mine si de Romania 3.0. Dumnezeu e cu noi. #nuvafiefrica", a scris Daniel Dragomir pe Facebook.

Lista completă cu documente poate fi citită AICI

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Modificările la Codul de procedură penală, votate de Senat
De Mediafax 13 iunie 2018

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă și nicio abținere.

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 6 ani de închisoare, Rudel Obreja, la 5 ani. Decizie definitivă în dosarul Gala Bute
De Neptun TV 5 iunie 2018

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, marți, să mențină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanță și să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Peste 6 milioane de români, ascultați de SRI! Sorin Strutinsky, cel mai lung mandat de interceptare - aproape șase ani!
De Neptun TV 31 mai 2018

Președintele comisiei de control a activității SRI, Claudiu Manda, a declarat cum au fost folosite în România mandatele de interceptare a comunicațiilor și cât de legale au fost unele dintre acestea.

Inspecția Judiciară demarează controale la toate parchetele privind aplicarea protocolului PG-SRI!
De Neptun TV 30 mai 2018

Inspecția Judiciară demarează un control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații (SRI), anunță instituția.