luni, 19 august 2019

Fregata Regele Ferdinand, cu un echipaj de 240 de marinari militari, a plecat în misiune

Fregata Regele Ferdinand, cu un echipaj de 240 de marinari militari, a plecat, vineri, din portul Constanța, pentru a se alătura forțelor din gruparea navală SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participă la Operația Sea Guardian, în bazinul mediteraneean.

Fregata românească ”Regele Ferdinand” a plecat în voiaj, în Marea Mediterana, pentru a relua misiunile NATO în regiune, misiuni întrerupte în urmă cu trei ani, după anexarea Crimeii de către Federația Rusă.

Forțele Navale Române au decis reluarea participării la misiunile NATO din Marea Mediterana, întrerupte după degradarea situației de securitate din Marea Neagră și anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, în anul 2014.

Astfel, fregata ”Regele Ferdinand”, cu un echipaj de 240 de marinari militari a plecat, vineri, din portul Constanța, pentru a se alătura forțelor din gruparea navală SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participă la Operația Sea Guardian, în bazinul mediteraneean.

Sea Guardian este o operație condusă de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) și are ca obiectiv principal asigurarea securității maritime a membrilor Alianței în Marea Mediterana.

Prin participarea fregatei Regele Ferdinand la Operația NATO Sea Guardian, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii din Alianță și demonstrează faptul că România furnizează un suport constant pentru consolidarea măsurilor de securitate și de apărare colectivă a NATO”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Anul acesta, fregata, ce are și un elicopter Puma Naval ambarcat, face parte din pachetul de forțe puse la dispoziția NATO de țara noastră și a mai fost integrată de două ori în gruparea navală NATO SNMG-2, care a desfășurat misiuni în Marea Neagră. Nava se va întoarce în țară la începutul lunii noiembrie 2017.

Comenteaza aceasta stire