duminică, 19 august 2018

Funeraliile Regelui Mihai I vor avea loc în 16 decembrie - DOLIU național în 14, 15 și 16 decembrie

Guvernul României a decis să decreteze 3 zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai I al României. Între 14 şi 16 decembrie, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României. De asemenea, posturile naționale de televiziune trebuie să își adapteze programele, iar instituțiile publice să anuleze orice manifestări de genul concertelor. Astăzi, la Castelul Peleş, sute de persoane au stat la rând pentru a scrie în cartea de condoleanţe.

Așa a început astăzi ședința Guvernului României. Ordinea de zi a fost deschisă cu proiecteul de hotărâre prin care au fost stabilite cele trei zile de doliu național. 

Potrivit legislației, în zilele de doliu național instituțiile și autoritățile publice centrale și locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României. De asemenea, posturile naționale de televiziune își adaptează programele, iar instituțiile publice anulează orice manifestări de genul concertelor sau alte activități culturale sau artistice.

RECOMANDARE: Regele Mihai I a încetat din viață! Trupul acestuia va fi adus în România pe 13 decembrie - trei zile de doliu național!

 

Până la aducerea trupului neînsuflețit al Regelui Mihai I al României în țară, la Castelul Peleș a fost deja deschisă cartea de condoleanțe. Sute de persoane au venit special, în prima zi, pentru a lăsa câteva gânduri în semn de recunoștință pentru ceea ce a însemnat Regele Mihai pentru România.

În cartea de condoleanțe a semnat astăzi și primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, care a declarat că Regele Mihai I al României a fost extrem de bucuros în anul 2008, când a primit din partea Primăriei Sinaia o copie a certificatului său de naștere.

Potrivit Casei Regale, sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I al României, va fi adus pe 13 decembrie la Castelul Peleș. Pe 14 și 15 decembrie sicriul va fi transportat la Palatul regal din București, urmând ca pe 16 decembrie, ultimul rege al României să fie înmormântat în noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Cei care vor să îi aducă Majestății Sale un ultim omagiu trebuie să știe ca pot face acest lucru miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00 la Castelul Peleș, joi 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00 și vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00, la Palatul Regal din București.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Impact violent între o mașină și o motocicletă.Motocicleta făcută praf. FOTO
De Neptun TV 18 august 2018

Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Carambol cu șase mașini: 12 persoane rănite! GALERIE FOTO
De Neptun TV 12 august 2018

”Din primele date, accidentul s-a produs pe fondul nepăstrării distanței de siguranță”, arată IPJ Constanța.

Tragedie pe litoral. Trupul unui tânăr, scos de valuri pe o plajă din Eforie Nord
De Neptun TV 9 august 2018

Potrivit Serviciului Județean de Ambulanță, trupul tânărului a fost descoperit joi dimineață, în jurul orei 4.00, pe o plajă din Eforie Nord.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Tineri prinși cu droguri de polițiști
De Neptun TV 7 august 2018

Luni, 6 august, jandarmii Grupării Mobile Constanța, au observat în Vama Veche, un tânăr cu un comportament suspect. La controlul corporal, jandarmii au găsit șapte folii de aluminiu, de forma unor bile ce conțineau în interior, muguri vegetali de culoare verde. A spus că le-a cumpărat din zona corturi, de la doi cetățeni străini și că dorea să le vândă. Imediat echipajul s-a deplasat și a identificat, la o terasă, doi cetățeni străini care au început să se agite la vederea jandarmilor. Unul dintre ei a luat-o la fugă spre mare, având în mână o sacoșă cu o substanță vegetală. A fost somat, nu s-a oprit, dar a aruncat din mână sacoșa, înainte de a intra în apa mării. A fost prins și împreună cu prietenului lui au fost conduși și li s-au controlat bagajele. Surpriză, în bagaje au mai găsit o sacoșă cu substanță vegetală cu miros înțepător.

CONSTANȚA. O nouă tragedie pe litoral! Trupul neînsuflețit al unei femei, adus de valuri la mal!
De Neptun TV 7 august 2018

Polițiștii mai spun că pe trupul femeii nu au descoperit urme de violență, în urma necropsiei urmând să se stabilească modul în care a survenit decesul.

CONSTANȚA. INCENDIU la City Park Mall!
De Neptun TV 6 august 2018

Potrivit reprezentanților ISU Constanța, până la această oră au fost evacuate aproximativ 100 de persoane.

DEZASTRU pe STRĂZI. Două tir-uri s-au ciocnit, o persoană a murit, alta este grav rănită. GALERIE FOTO
De Neptun TV 6 august 2018

Traficul este blocat la această oră în zona localității Giurgeni din județul Ialomița.

Zece persoane au fost rănite după ce șoferul unei mașini a făcut INFARCT și a lovit un microbuz. GALERIE FOTO
De Neptun TV 4 august 2018

Potrivit ISU Gorj, accidentul s-a produs În comuna Ciuperceni, din județul Gorj, zece persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Un șofer băut a lovit doi turiști pe o trecere de pietoni și a fugit
De Neptun TV 29 iulie 2018

După accident, șoferul a părăsit locul faptei și a fost prins câteva ore mai târziu.

Val de ACCIDENTE RUTIERE pe AUTOSTRADA SOARELUI
De Neptun TV 23 iulie 2018

O mașină s-a făcut praf, după ce i-a explodat un cauciuc, autoturismul izbindu-se de parapeți.

ROMÂNI implicați într-un accident în Austria: O persoană a murit, iar alte două, printre care un copil, în stare gravă
De Neptun TV 22 iulie 2018

„Ambasada României la Viena are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Sankt Polten, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Conform datelor preliminare obținute, un cetățean român a decedat, iar alți doi, printre care și un minor, au suferit răni grave și au fost transportați la o unitate medicală din zonă”, se arată într-un comunica de presă al MAE remis MEDIAFAX.

ACCIDENT ÎNFIORĂTOR! Doi tineri de 18 și 14 ani au murit - șoferul de 19 ani era live pe Facebook! 'Decolăm' - VIDEO CU IMPACT EMOȚIONAL
De Neptun TV 20 iulie 2018

La finalul filmării se aud strigătele de groază ale tinerilor înainte de impactul mortal.