luni, 26 august 2019

Tragedie în Capitală - un bărbat a fost strivit de un copac, în timpul furtunii! Mai multe mașini avariate!

Tragedie în Capitală - un bărbat a fost strivit de un copac, în timpul furtunii! Mai multe mașini avariate!

Furtuna care s-a dezlănțuit în Capitală a făcut prima victimă. Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, a murit după ce un copac a căzut peste acesta, în urma Codului galben, emis de ANM, la nivelul Capitalei, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Accidentul s-a produs în Șoseaua Viilor, din Capitală. Reprezentanții ISU au spus că bărbatul a murit, din cauza unei lovituri foarte puternice la nivelul capului, produsă de caderea unui copac.

Mașini avariate de furtună

Cinci mașini au fost avariate de furtună, în total opt copaci căzând pe carosabil, autoturisme sau linii electrice, în urma Codului galben emis la nivelul Capitalei, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Până la ora 21.00, ISU București-Ilfov a acționat, în București, pentru îndepărtarea a opt copaci căzuți pe carosabil, autorurisme sau linii electrice. Conform sursei citate, pe Calea Giulești, un copac căzut pe fire de electricitate, la Cotul Siretului, o creangă a căzut pe stradă, iar pe Bulevardul Iuliu Maniu, vis-a-vis de Piața Veteranilor, un copac a fost doborât de vânt pe o mașină.

Alți doi copaci au căzut pe Bulevardul Kiseleff, unul în zona Piața Presei și unul în zona Arcul de Triumf, menționează ISU București. Ca urmare a acestor evenimente, cinci autoturisme au fost avariate.

Cod galben de vijelii și ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, mai multe atenționări cod galben de furtuni pentru Capitală și mai multe județe, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în București după ora 20.00.

"După ora 18.00, treptat vântul se va intensifica, intervalul critic pentru București îl apreciem între orele 20.00 și 1,2,3 noaptea, când norii de furtună își vor face apariția și aici și intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55-65 de kilometri pe oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie, este posibil ca, în anumite cartiere, să atingă chiar viteze mai mari de 65 de kilometri pe oră", a precizat meteorologul Gabriela Băncilă, la comandamentul de urgență care a avut loc la Primăria Capitalei.

 

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire