duminică, 25 august 2019

FURTUNĂ PE LITORAL. Plaja din Eforie Sud, înghițită de valuri! VIDEO

FURTUNĂ PE LITORAL. Plaja din Eforie Sud, înghițită de valuri! VIDEO

În ultimile zile, județul Constanța s-a aflat sub cod galben de vânt puternic, cu rafale ce au depășit 55 de kilometri/ oră, conform Administrației Naționale de Meteorologie. Astfel, furtuna care a avut loc pe litoral în ultimele zile a făcut să dispară plaja din Eforie Sud. Valurile mari au măturat practic nisipul. 

Ieri, din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Portul Midia. Și plajele au avut de suferit din cauza furtunii de pe litoral. O demonstrează un material video postat pe pagina de Facebook Eforie Online.

Potrivit adevarul.ro, nu este pentru prima dată când plajele au de suferit de pe urma furtunilor puternice de pe litoral. În 2016, precipitațiile puternice au distrus plaja din Vama Veche. În iarna anului 2012, din cauza furtunilor de pe mare, apa a înghițit practic câteva sectoare de plajă. Afectată a fost plaja de nudiști de la Costinești, iar la Eforie, apa a ajuns până la gardul vilelor construite pe cordonul litoral. În unele locuri, foișoarele salvamarilor au fost dărâmate de vânt și valurile uriașe

În 2005, plaja din Costinești a fost aproape distrusă, iar Obeliscul, simbolul stațiunii, a fost pus la pământ. Cum nu a mai putut fi recuperat de sub pământul și nisipul sub care a fost îngropat, s-a construit un altul.

Comenteaza aceasta stire