sîmbătă, 17 noiembrie 2018

Gafă de proporții a României în timpul vizitei istorice a premierului Japoniei, Shinzo Abe!

Vizita istorică a premierului Japoniei, Shinzo Abe, a picat într-un moment total nefericit din punct de vedere politic. Pentru prima oară un premier al Japoniei, a treia putere economică a lumii, ajunge în România, şi nu are omolog şi partener de discuţii, pentru că Mihai Tudose a demisionat. În aceste condiţii, la Palatul Victoria s-a deplasat o delegaţie economică niponă care a fost primită de vicepremierul Paul Stănescu. Premierul nipon, Shinzo Abe s-a întâlnit cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Gafă de proporții pentru România în relația cu Japonia. Pentru prima oară în istoria țării noastre, un premier din Japonia, a treia putere economică a lumii, ajunge în România. Din păcate, acesta nu prea a mai avut cu cine să se întâlnească, pentru că România nu mai are premier.

În aceste condiții, la Palatul Victoria a ajuns doar o delegație economică formată din mai mulți oameni de afaceri niponi, unde au fost primiți de vicepremierul Paul Stănescu. Primul ministru Japonez nu a pierdut timpul și a efectuat câtva vizite la Muzeul Satului și la Grădina Japoneză din Herăstrău. Imediat după aceea, Shinzo Abe a fost primit la Cotroceni de președintele României, Klaus Iohannis.

La rândul său, prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat că România este un partener crucial pentru Japonia și că cele două state vor avea o strânsă cooperare, pentru a menține și consolida ordinea legii la nivel internațional.

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, s-a întâlnit și cu primarul Capitalei, Gabriela Firea. Cei doi oficiali au discutat și despre memorandumul semnat de Primăria Capitalei cu firma japoneză Itochu Corporation pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din Bucuresti. Premierul Shinzo Abe a dat asigurări că guvernul pe care îl conduce va sprijini proiecte de dezvoltare în Capitală și speră într-o colaborare viitoare în mai multe domenii de interes pentru București, unul din domeniile prioritare fiind asigurarea siguranței populației în domeniul protecției anticutremur.

Comenteaza aceasta stire

Gheorghe Donțu a anunțat candidații PSD la alegerile locale din 2020
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Invitat în această seară la emisiunea „Audiență în direct“, moderată de Măriuca Androne, consilierul județean PSD și președintele organizație de seniori PSD Constanța a anunțat în premieră numele candidaților PSD la alegerile locale din 2020.

Tăriceanu: În condițiile războiului politic total, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE
De Neptun TV 25 octombrie 2018

În opinia sa, "cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători, când în an electoral oamenii politici de la București se vor în război, se înșală", iar "România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență".

Curtea Constituțională a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Curtea Constituțională a României (CCR) a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 și 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.