duminică, 18 august 2019

Gazele de șist, contestate contra cost

Gazele de șist, contestate contra cost

“Există interesul rusesc pentru a se menține prețul de 450 de euro mia de metri cubi de gaz pentru România”, crede președintele CJC, Nicușor Constantinescu. 

Șeful administrației județene spune că cei care încearcă să boicoteze ședințele de informare organizate de Consiliul Județean și Chevron sunt plătiți să facă acest lucru. Constantinescu susține că aceștia vor să-i dezinformeze pe oameni și mizează pe faptul că metoda de extracție a gazelor de șist este una controversată. 

„Sunt niște ONG-uri plătite de ruși care vin la fieare ședință... Există interse din partea rușilor să mențină prețul de 450 de euro, față de 70 de euro cât am plăti dacă am exploata. Am creat cadrul pentru ca locuitorii județului, fermieri, agenți economici să pună întrebări și să înțeleagă. Eu sunt din Ploiești, acolo e toată școala de petrol și gaze și în anul doi se predă exploatarea gazelor de șist. Metoda e singura din lume și se face la noi din 1974, 76, 84 am făcut forări cu fracturare hidraulică“, a declarat Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța.

De câteva luni, Consiliul Județean Constanța organizează dezbateri în mai multe localități din perimetrul unde compania americană Chevron a primit deocamdată avize de prospecțiuni.

Nu e întâlnire însă de la care să nu lipsească trei, patru indivizi, aceiași de fiecare dată, care contestă metoda fracturării hidraulice și tind să acapareze discuția în dauna localnicilor pentru care au fost organizate aceste întâlniri.

Pe lângă reprezentanții CJC și Chevron, la dezbateri au fost invitați și specialiști din domeniul energiei, așa cum a fost profesorul universitar Alexandru Pătruți, membru în comitetul român al Consiliului Mondial al Energiei.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire