miercuri, 22 noiembrie 2017

George Soros sau Visul cofetarului nebun

George Soros sau Visul cofetarului nebun

Fără îndoială miliardarul George Soros (György Schwartz) este una dintre figurile care au marcat profund sfârșitul secolului XX, dar marchează și începutul secolului XXI.

Cu o avere imensă, ale cărui zerouri nu le știe nici el numărul, dacă este luat din scurt, Soros a devenit, după 1989, o figură importantă în istoria statelor din estul Europei, unde căderea regimurilor comuniste i-a oferit posibilitatea extinderii spre apogeu a sistemului manipulativ ce i-a adus miliardele. Asemenea unui cofetar nebun, ce dorește să facă prăjitura perfectă, cu care dorește să îngenuncheze lumea și Soros  prin sistemul de ONG-uri creat și finanțat de el manipulează societatea, amestecând într-o rețetă numai de el știută noțiunile de democrație, libertatea cuvântului, drepturi și libertăți individuale sau anticorupție. Produsul final al acestui cofetar social, un produs frumos ornat și împachetat superb este servit cu nonșalanță tuturor, dar întocmai ca prăjitura cofetarului nebun, scopul nu este gradul de satisfacție al indivizilor, ci coruperea acestora, pentru atingerea intereselor proprii și a viselor de dominație universală, indiferent dacă această dominație este economică, politică sau socială.

Poveștile despre Soros, generate de circa 40 de ani de activitate - unele adevărate, altele doar folclor - vorbesc despre eroul care a răsturnat guverne, a pus guverne, a provocat căderea marilor burse de capital, totul în numele democrației, dar în fapt având propriile scopuri, precum acelea de a deține controlul sau de a-și înmulți miliardele. Individul, societatea și libertățile lor, conceptele în numele căruia acționează Soros sunt doar simple noțiuni, clișee de propagandă.

În România, după 1989, ingredientele prăjiturii otrăvite au fost în cea mai mare parte autohtone și l-au constituit indivizii puși pe căpătuială, indivizi avizi de control și putere, carieriști cu aere și alură de intelectuali, partidele politice nou apărute după Revoluție, instituțiile de presă independentă, ce tocmai se nășteau, dar și primele fundații și organizații pentru apărarea drepturilor și libertăților sociale și individuale, care au fost acaparate în sfera de influență a miliardarului american prin finanțări generoase.

Partidele social democrate, indiferent cum s-au numit ele în timp și coagulate astăzi în ceea ce se numește PSD au fost văzute ca fiind criptocomuniste, continuatoarele fostului PCR, iar acest curent politic a fost demonizat constant și declarat dușmanul de moarte al democrației. Pe măsură ce anii au trecut, organizațiile nonguvernamentale și civic media, inventate de aparatul occidental de presiune stăpânit de Soros, au trecut la îmbunătățirea ingredientelor autohtone ajungând la momentul de azi, în care sute de indivizi, erijați în formatori de opinie sau candidați la funcții publice să fi trecut măcar odată prin uzina de pregătire soroșistă. Nume precum Monica Macovei, Alina Mungiu Pippidi, Sandra Pralong, așa zișii intelectuali grupați în GDS și Revista 22 sau alți așa ziși ziariști, toți s-au dedulcit la bursele oferite de ONG-urile cu capital de funcționare soroșist, ideea fiind aceea de a crea o masă de lideri de opinie, de factori politici și administrativi, capabili la rândul lor să pună în practică visul cofetarului social George Soros.

Odată cu venirea la Cotroceni, în decembrie 2004 a lui Traian Băsescu, el însuși propulsat în funcția de președinte de ucenicii și ingredientele lui George Soros, a venit momentul în care miliardarul american și ucenicii săi au trecut la punerea în practică a încercării de stăpânire a  societății românești. Dacă operațiunea a reușit sau nu doar istoria va avea cândva un răspuns. Principala consecință a celor 10 ani de guvernare a dreptei politice românești, propulsate la putere de rețeta lui Soros a fost aceea că, abuzurile, corupția (în sensul bun al cuvântului) și căpătuiala unor indivizi au făcut ca, în pofida unei puternice mașini de propagandă, în 2015, opțiunile electoratului să se ducă majoritar în zona de stânga și centru-stânga al eșichierului politic românesc, consemnând totodată falimentul dreptei și a prăjiturii otrăvite, oferite de Soros societății românești.

În acest context, noua invenție a cofetarului dornic de control o reprezintă #rezist și toată mișcarea aparent de revoltă împotriva guvernării PSD-ALDE și de susținere a statului de drept (!?). Până acum, unul din principiile fundamentale, cu care curentul soroșist a captat o mare parte a discursului public a fost acela al faptului că votul majorității trebuie întotdeauna respectat, este sacrosanct într-o democrație și emanația lui reprezintă statul de drept. Azi, când Cofetarul Nebun își vede zădărnicite planurile, brusc, nu mai contează votul majorității, iar statul de drept capătă alte valori decât emanația votului democratic. De noi depinde dacă vom servi acest ultim “dulce” otrăvit  al cofetarului nebun.

Editorial de Silviu Molnar

Comenteaza aceasta stire

Agenția European-Occidentală a Medicamentului
De Sorin-Lucian Ionescu 21 noiembrie 2017

În România, subiectul relocării Agenției Medicamentului și a șanselor reale ale României în această candidatură a fost cel mai bine acoperit de DC News, în particular de jurnaliștii Val Vâlcu și Bogdan Bolojan. Nimeni n-a scris mai mult ca ei pe subiect.

'Politically Correct' despre isteria autonomiei lui Kelemen Hunor

Aspirațiile minorității maghiare privind obținerea autonomiei teritoriale este un gest cu o importantă semnificație politică, dar utopic din punct de vedere practic.

Politically Correct: despre 'Casa din Brazilia' și 'Dansul Pinguinului'

Dezamăgitor și debusolant e să urmărești, zilele astea, emisiunile postului CNN din România, adică Antena 3. Prima fake news pe care această televiziune a „servit-o“ populației s-a numit „Casa lui Dragnea din Brazilia“, un reportaj prin care s-a încercat să se acrediteze ideea că Liviu Dragnea ar avea o casă în Brazilia. Ca și voi, eu nu am habar dacă președintele PSD are sau nu o proprietate în Brazilia. Conform declarației de avere disponibilă pe site-ul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea nu deține nici o proprietate în Brazilia, iar până la proba contrarie, sau până la o dovadă palpabilă, care să contrazică această declarație, trebuie să îl credem pe cuvânt.

Loteria Etnică a Vizelor
De Sorin-Lucian Ionescu 2 noiembrie 2017

''Diversity Immigrant Visa - Green Card Lottery'', cunoscută drept Loteria Vizelor este un program derulat de Departamentul american de Stat, prin care se eliberează aproximativ 50.000 de vize pe an de rezidență permanentă. Aplicanții sunt inițial aleși la întîmplare de computer, prin tragere la sorți, după care încep să funcționeze diferite filtre, numai de ei știute.

Politically Correct sau 'echidistanți' până la lacrimi!

Când vorbește despre taxa de mediu pusă pentru circulația autoturismelor în centrul Londrei, Digi 24 vorbește despre necesitatea scăderii emisiilor de dioxid de carbon, de cum trebuie să salvăm planeta, despre cum trebuie protejați cetățenii și despre pericolul inhalării dioxidului de carbon, fenomen care o amenință nasol pe regină. În schimb, atunci când vorbește despre o taxă asemănătoare, aplicabilă pentru centrul Bucureștiului, aceasta devine 'un nou bir', 'împovărare fiscală suplimentară a șoferilor' etc. Care va să zică, abordarea chestiunii ține de modul în care te afectează, de clișeele pe care se pliază știrile mestecate sau de cine conduce respectiva urbe și de cum poziționăm demersul de informare publică, recte pro sau împotriva PSD?

Fake news.ro și Milițienii Opiniei

De două zile, mai mulți cetățeni cu drepturi mă critică, îmi dau lecții, îmi adresează scrisori deschise, mă înjură, mă blestemă, mă amenință și multe alte asemenea. Se fac articole de presă (?!), emisiuni tv, o întreagă isterie. Și toate acestea, nu pentru ce am spus sau ce gândesc. Ci, pentru ce a spus un site de presupuse știri că aș fi spus.

Cenzura facebook

Felul absolut partinic în care Facebook înțelege să-și facă meseria de jandarm pe tarlaua proprie este revoltător și produce consecințe.

Mesaj către preoți: 'Atenție, trec jurnaliști!'
De Eugen Tănăsescu 27 octombrie 2017

Recent, am fost la Craiova, la un simpozion cu o temă interesantă „Discurs și retorică în societatea contemporană", organizat de Mitropolia Olteniei în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, simpozion integrat într-o manifestare mai amplă, a X-a ediție a Conferinței Internaționale „Stat și societate în Europa”.