vineri, 19 iulie 2019

Germania caută alternative la energia nucleară

Coaliția de guvernare din Germania a prelungit durata de funcționare a centralelor nucleare cu o medie de până la 12 ani. Astfel, unele dintre acestea, pe care fostul Executiv dorea să le închidă în anul  2021,  vor funcționa până în anii 2030. Fără a fi afectată securitatea nucleară, acest scenariu ar permite o evitare a încălzirii globale și o mai bună amortizare economică.

Cancelarul german consideră că nu se poate renunța la energia nucleară atâta timp cât sursele alternative de energie nu sunt suficiente. Angela Merkel  s-a pronuntat pentru o extindere cu zece pana la 15 ani a duratei de viata a celor 17 centrale nucleare in Germania.  Unele dintre acestea   vor fi scoase din uz abia în anul 2029.

Dezbaterea privind  renunțarea la energia nucleara este tensionata in Germania. In timp ce   opinia publica este impotriva energiei atomice, marile companii critică un proiect de taxe vizand combustibilul nuclear,  care ar putea aduce  anual în bugetul statului aproximativ 2,3 miliarde de euro. Astfel firmele  din domeniu vor fi obligate să contribuie la un fond de dezvoltare a surselor alternative de energie.

Germania a blocat, în anii 80 construcția de centrale nucleare, decizie care, susțin autoritățile de la Berlin, a avut efecte asupra mediului înconjurător, ducînd la creșterea nivelului emisiilor de dioxid de carbon. Totodată, Angela Merkel a menționat că Germania are în prezent cele mai sigure centrale nucleare din lume.

 

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.