vineri, 19 iulie 2019

Germania reconfirmă împotrivirea aderării României la spațiul Schengen

Carențele din sistemul judiciar și corupția! Acestea sunt motivele principale care îl fac pe ministrul german de interne să declare că țara sa și Franța se opun în continuare aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Oficialul a reconfirmat astăzi  poziția comună franco-germană, care consideră "prematură" aderarea celor două țări la spațiul fără frontiere ce reunește 25 de state. Pe de altă parte, ministrul german a remarcat efortul depus de cele două guverne pentru a îndeplini condițiile tehnice de aderare. Și totuși el a adăugat că aceste aspecte tehnice trebuie legate de problemele politice pe care le ridică situația sistemului judiciar și corupția și a îndemnat la o decizie comună a tuturor țărilor din UE în această privință. Președintele Traian Băsescu a declarat că aderarea la spațiul Schengen rămâne un obiectiv major pentru anul 2011, a dat asigurări că România și-a îndeplinit obligațiile și a spus că țara noastră nu poate fi tratată în mod discriminatoriu. Reamintim că pe 14 ianuarie, Franța a blocat adoptarea la Bruxelles a raportului tehnic privind aderarea României la Schengen. Șansele Bucureștiului și Sofiei de a adera în martie 2011 scad astfel. Intrarea unei țări în spațiul Schengen trebuie să beneficieze de acordul tuturor celorlalți membri, iar reticențele Germaniei și Franței au practic valoarea unui veto.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.