luni, 24 iunie 2019

Gigantul American Airlines a cerut intrarea sub protecția legii falimentului

Gigantul American Airlines a cerut intrarea sub protecția legii falimentului

American Airlines este la un pas de faliment. Compania care deține operatorul aerian a cerut, astăzi, protecție în fața creditorilor. Decizia a fost luată în contextul în care firma AMR Corporation încearcă reducerea costurilor cu forța de muncă, pentru ca American Airlines să rămână competitivă pe piața transportului aerian. În documentul depus la un tribunal din Manhattan pentru intrarea sub protecția legii falimentului, compania a precizat că deține active de aproape 25 de miliarde de dolari și are datorii de aproximativ 30 de miliarde. Procedura oferă avantajul păstrării unei părți mari din active, pentru a fi protejate de execuție. American Airlines și-a început activitatea cu livrarea de poștă aeriană în anii '20 și a devenit cea mai mare companie aeriană din lume ca număr de pasageri și flotă. Ea a fost singurul mare operator aerian din Statele Unite care nu a depus cerere de protecție împotriva falimentului după atacurile teroriste din 2001. Anul acesta, însă, acțiunile American Airlines s-au prăbușit cu 80 la sută. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.