joi, 22 august 2019

Google a primit o amendă de 2,7 miliarde de euro din partea Uniunii Europene

Google a primit o amendă de 2,7 miliarde de euro din partea Uniunii Europene

Compania Google a primit, astăzi, o amendă de 2,7 miliarde de euro din partea Uniunii Europene pentru favorizarea propriilor servicii pe cel mai folosit motor de căutare din lume.

Companiile care sunt vinovate că au încălcat regulile europene pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri globală. În cazul Google, amenda se putea ridica la 9 miliarde de dolari, dar a fost stabilită la 2,7 miliarde de dolari.

Cazul analizat de Comisia Europeană a fost declanșat de mai multe plângeri din partea competitorilor americani și europeni, care au dus la o investigație care s-a desfășurat timp de șapte ani asupra celui mai popular motor de căutare,  potrivit surselor citate de Reuters.

Autoritatea care reglementează competiția în Uniunea Europeană a amendat Google în aprilie 2015 pentru că deforma rezultatele de căutare pe internet pentru a favoriza serviciul său de cumpărături, afectând astfel atât competitorii, cât și consumatorii.

Google susține că autoritățile au ignorat competiția din partea retailerilor online precum Amazon și eBay.

Cea mai mare valoare a unei amenzi, de 1,06 miliarde de euro, a fost primită de producătorul american de chipuri Intel, în 2009.

Pe lângă amendă, CE va transmite companiei Google să oprească pretinsele practici necompetitive, dar nu este sigur cum va proceda pentru ca gigantul IT să adopte măsurile care vor asigura competitorii de tratament egal în ceea ce privește rezultatele cumpărăturilor pe internet.

Comenteaza aceasta stire