vineri, 19 octombrie 2018

Grădinițele 'false' din Constanța au dispărut după ce și-au schimbat denumirea în... centre educaționale - VIDEO

Grădiniţele false din Constanţa au dispărut. Cele zece centre care se promovau abuziv pe paginile de internet şi pe Facebook ca fiind grădiniţe ca să-i inducă în eroare pe părinţi, au renunţat la această titulatură. Totul, după ce cazul a fost prezentat de mai multe ori de Neptun TV, iar autorităţile au aplicat sancţiuni.

În urmă cu mai puțin de un an, un centru educațional situat în centrul municipului Constanța își făcea reclamă ca fiind grădiniță particulară.

Nu avea însă niciun aviz de la Ministerul Educației, iar reprezentanții Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământ nu știau de existența ei. Situația s-a schimbat, iar astăzi, unitatea se prezintă ca fiind centru educațional. Și nu este singura.

Reprezentul unei unități preciza, anul trecut, că utilizează denumirea de grădiniță înrucât a făcut demersurile necesare pentru a obține autorizația de la Ministerul Educației. Nu a primit-o însă, așa că a decis să rămână la statutul de Centru Educațional.

Toate aceste unități au renunțat să se promoveze ilegal în urma anchetei derulată de Neptun TV, în primăvara anului trecut. La acea dată, autoritățile s-au sesizat și au aplicat amenzi pentru lipsa autorizațiilor.

Părinții care vor să își înscrie copiii la grădiniță și nu la un centru educațional sunt sfătuiți să solicite autorizația de funcționare sau acreditarea. Aceștia trebuie să știe că diferențele între cele două instituții sunt considerabile.

O grădiniță trebuie acreditată de Ministerul Educației, personalul trebuie să fie calificat, iar imobilul în care se desfășoară cursurile trebuie să îndeplinească mai multe condiții. În schimb, centrele educaționale sunt, în general, doar un loc în care copiii pot fi supravegheați.

Comenteaza aceasta stire

SITUAȚIE ALARMANTĂ la Constanța! Unul din zece elevi de liceu s-a drogat - cel mai consumat drog e canabisul!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a șaptea, mai ales în privința etnobotanicelor.

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.