miercuri, 26 iunie 2019

Grădinițele 'false' din Constanța au dispărut după ce și-au schimbat denumirea în... centre educaționale - VIDEO

Grădiniţele false din Constanţa au dispărut. Cele zece centre care se promovau abuziv pe paginile de internet şi pe Facebook ca fiind grădiniţe ca să-i inducă în eroare pe părinţi, au renunţat la această titulatură. Totul, după ce cazul a fost prezentat de mai multe ori de Neptun TV, iar autorităţile au aplicat sancţiuni.

În urmă cu mai puțin de un an, un centru educațional situat în centrul municipului Constanța își făcea reclamă ca fiind grădiniță particulară.

Nu avea însă niciun aviz de la Ministerul Educației, iar reprezentanții Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământ nu știau de existența ei. Situația s-a schimbat, iar astăzi, unitatea se prezintă ca fiind centru educațional. Și nu este singura.

Reprezentul unei unități preciza, anul trecut, că utilizează denumirea de grădiniță înrucât a făcut demersurile necesare pentru a obține autorizația de la Ministerul Educației. Nu a primit-o însă, așa că a decis să rămână la statutul de Centru Educațional.

Toate aceste unități au renunțat să se promoveze ilegal în urma anchetei derulată de Neptun TV, în primăvara anului trecut. La acea dată, autoritățile s-au sesizat și au aplicat amenzi pentru lipsa autorizațiilor.

Părinții care vor să își înscrie copiii la grădiniță și nu la un centru educațional sunt sfătuiți să solicite autorizația de funcționare sau acreditarea. Aceștia trebuie să știe că diferențele între cele două instituții sunt considerabile.

O grădiniță trebuie acreditată de Ministerul Educației, personalul trebuie să fie calificat, iar imobilul în care se desfășoară cursurile trebuie să îndeplinească mai multe condiții. În schimb, centrele educaționale sunt, în general, doar un loc în care copiii pot fi supravegheați.

Comenteaza aceasta stire