joi, 20 septembrie 2018

Grevă generală în Barcelona, în urma violențelor din timpul referendumului: 'Paralizați țara'!

Barcelona şi mai multe oraşe din Catalunia au fost paralizate astăzi după ce locuitorii lor a declanşat o grevă generală de proporţii ca ecou al referendumului de la sfârşitul săptămânii trecute. Ei au reclamat încălcarea drepturilor şi a libertăţilor, deoarece guvernul de la Madrid a considerat drept ilegal scrutinut pentru independenţă al regiunii.

Mișcările de protest au fost declanșate astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, la solicitarea asociațiilor și sindicatelor catalane pentru comerț. Acestea reclamă ”grave încălcări ale drepturilor și libertăților” pe parcursul scrutinului de la sfârșitul săptămânii trecute.

Greva generală s-a dorit a atrage atenția asupra faptului că sute de persoane au fost rănite în timpul referendumului pentru obținerea independenței Cataluniei. Drept urmare, stațiile de metrou din Barcelona au fost închise, principalele drumuri au fost blocate, iar funcționarii publici și-au întrerupt activitatea.

 

RECOMANDARE: REFERENDUM ÎN CATALONIA! Incidente violente - poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc! Peste 700 de răniți! GALERIE FOTO/VIDEO

Cel puțin 24 de baraje rutiere au fost semnalate în întreaga Catalunie, care au provocat ambuteiaje importante și au dus la închiderea a șase mari autostrăzi din regiune. De asemenea, portul Barcelona a intrat în grevă și toate operațiunile au fost suspendate. Școlile, universitățile și serviciile medicale au rămas și ele închise sau au operat la un nivel minim.

 

RECOMANDARE: 90% dintre catalani au votat PENTRU INDEPENDENȚĂ, dar referendumul nu este recunoscut de autoritățile spaniole!

Guvernul de la Madrid a catalogat încă de săptămâna trecută referendumul ca fiind ilegal. Cu toate acestea, peste 2,2 milioane de persoane au votat în cadrul acestuia, reprezentând însă sub 50 la sută din populația cu drept de vot. Sute de persoane au fost rănite de poliția spaniolă ce încerca să oprească scrutinul. Unii dintre ofițerii de poliție cărora li s-a ordonat să împiedice procesul de vo, au folosit gloanțe de cauciuc, au luat cu asalt secțiile de votare și au folosit violența asupra votanților.

Guvernul condus de premierul Mariano Rajoy a avertizat că ar putea suspenda autonomia înstăritei regiuni din nord-estul Spaniei, tocmai pentru această încercare de separare totală față de Madrid.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.