vineri, 23 februarie 2018

Grevă generală în Barcelona, în urma violențelor din timpul referendumului: 'Paralizați țara'!

Barcelona şi mai multe oraşe din Catalunia au fost paralizate astăzi după ce locuitorii lor a declanşat o grevă generală de proporţii ca ecou al referendumului de la sfârşitul săptămânii trecute. Ei au reclamat încălcarea drepturilor şi a libertăţilor, deoarece guvernul de la Madrid a considerat drept ilegal scrutinut pentru independenţă al regiunii.

Mișcările de protest au fost declanșate astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, la solicitarea asociațiilor și sindicatelor catalane pentru comerț. Acestea reclamă ”grave încălcări ale drepturilor și libertăților” pe parcursul scrutinului de la sfârșitul săptămânii trecute.

Greva generală s-a dorit a atrage atenția asupra faptului că sute de persoane au fost rănite în timpul referendumului pentru obținerea independenței Cataluniei. Drept urmare, stațiile de metrou din Barcelona au fost închise, principalele drumuri au fost blocate, iar funcționarii publici și-au întrerupt activitatea.

 

RECOMANDARE: REFERENDUM ÎN CATALONIA! Incidente violente - poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc! Peste 700 de răniți! GALERIE FOTO/VIDEO

Cel puțin 24 de baraje rutiere au fost semnalate în întreaga Catalunie, care au provocat ambuteiaje importante și au dus la închiderea a șase mari autostrăzi din regiune. De asemenea, portul Barcelona a intrat în grevă și toate operațiunile au fost suspendate. Școlile, universitățile și serviciile medicale au rămas și ele închise sau au operat la un nivel minim.

 

RECOMANDARE: 90% dintre catalani au votat PENTRU INDEPENDENȚĂ, dar referendumul nu este recunoscut de autoritățile spaniole!

Guvernul de la Madrid a catalogat încă de săptămâna trecută referendumul ca fiind ilegal. Cu toate acestea, peste 2,2 milioane de persoane au votat în cadrul acestuia, reprezentând însă sub 50 la sută din populația cu drept de vot. Sute de persoane au fost rănite de poliția spaniolă ce încerca să oprească scrutinul. Unii dintre ofițerii de poliție cărora li s-a ordonat să împiedice procesul de vo, au folosit gloanțe de cauciuc, au luat cu asalt secțiile de votare și au folosit violența asupra votanților.

Guvernul condus de premierul Mariano Rajoy a avertizat că ar putea suspenda autonomia înstăritei regiuni din nord-estul Spaniei, tocmai pentru această încercare de separare totală față de Madrid.

Comenteaza aceasta stire

Gala BAFTA 2018: Starurile, în negru pe covorul roșu! Ducesa Kate a purtat o rochie verde închis GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 februarie 2018

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'
De Neptun TV 17 februarie 2018

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă.

ALERTĂ CU ANTRAX la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României! Patru persoane plasate în CARANTINĂ!
De Neptun TV 9 februarie 2018

Patru persoane au fost plasate în carantină în urma unei alerte cu antrax la Bruxelles. Pompierii au fost chemați în clărirea în care își are sediul secția consulară a României.

SpaceX a intrat în istorie: s-a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume! Cele trei propulsoare au aterizat înapoi pe Pământ
De Neptun TV 7 februarie 2018

Cele trei propulsoarea s-au reîntors pe Pământ. Două dintre ele au aterizat în sincron, în aplauzele entuziasmate ale spectatorilor.

Avion militar rus doborât în Siria: pilotul, prins și ucis! O grupare islamistă care are legături cu Al-Qaida a revendicat atacul!
De Neptun TV 4 februarie 2018

Un avion militar rus a fost doborât ieriîn Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Mii de persoane au fost evacuate în Hong Kong - o bombă din al doilea Război Mondial a fost descoperită!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Poliția a închis zona în care a fost descoperită bomba, geniștii lucrând în cursul nopții pentru a neutraliza dispozitivul.

IMAGINI RARE: Cămile acoperite cu zăpadă după ce a nins în Arabia Saudită! GALERIE FOTO
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Mai multe fotografii arată câteva cămile acoperite de zăpadă, în timp ce localnicii au fost surprinși în timp ce se bucură de stratul de omăt.

Premiile Grammy 2018: Bruno Mars, cel mai premiat artist! Lista câștigătorilor din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Bruno Mars a primit premii pentru toate categoriile Grammy în care a fost nominalizat.

PROTESTE în Rusia - sute de oameni cer boicotarea alegerilor prezidențiale!
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Alte manifestații au avut loc în orașele Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo și Yakuțk. Suporterii lui Navalnîi au declarat că așteaptă sute de persoane care să participe la manifestații similare în alte 118 orașe.

Accident feroviar grav, la Milano! Cel puțin patru persoane au murit și alte 100 au fost rănite, printre care și un român!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipe de descarcerare.