sîmbătă, 23 iunie 2018

Grevă generală în Barcelona, în urma violențelor din timpul referendumului: 'Paralizați țara'!

Barcelona şi mai multe oraşe din Catalunia au fost paralizate astăzi după ce locuitorii lor a declanşat o grevă generală de proporţii ca ecou al referendumului de la sfârşitul săptămânii trecute. Ei au reclamat încălcarea drepturilor şi a libertăţilor, deoarece guvernul de la Madrid a considerat drept ilegal scrutinut pentru independenţă al regiunii.

Mișcările de protest au fost declanșate astăzi, încă de la primele ore ale dimineții, la solicitarea asociațiilor și sindicatelor catalane pentru comerț. Acestea reclamă ”grave încălcări ale drepturilor și libertăților” pe parcursul scrutinului de la sfârșitul săptămânii trecute.

Greva generală s-a dorit a atrage atenția asupra faptului că sute de persoane au fost rănite în timpul referendumului pentru obținerea independenței Cataluniei. Drept urmare, stațiile de metrou din Barcelona au fost închise, principalele drumuri au fost blocate, iar funcționarii publici și-au întrerupt activitatea.

 

RECOMANDARE: REFERENDUM ÎN CATALONIA! Incidente violente - poliția spaniolă a tras cu gloanțe de cauciuc! Peste 700 de răniți! GALERIE FOTO/VIDEO

Cel puțin 24 de baraje rutiere au fost semnalate în întreaga Catalunie, care au provocat ambuteiaje importante și au dus la închiderea a șase mari autostrăzi din regiune. De asemenea, portul Barcelona a intrat în grevă și toate operațiunile au fost suspendate. Școlile, universitățile și serviciile medicale au rămas și ele închise sau au operat la un nivel minim.

 

RECOMANDARE: 90% dintre catalani au votat PENTRU INDEPENDENȚĂ, dar referendumul nu este recunoscut de autoritățile spaniole!

Guvernul de la Madrid a catalogat încă de săptămâna trecută referendumul ca fiind ilegal. Cu toate acestea, peste 2,2 milioane de persoane au votat în cadrul acestuia, reprezentând însă sub 50 la sută din populația cu drept de vot. Sute de persoane au fost rănite de poliția spaniolă ce încerca să oprească scrutinul. Unii dintre ofițerii de poliție cărora li s-a ordonat să împiedice procesul de vo, au folosit gloanțe de cauciuc, au luat cu asalt secțiile de votare și au folosit violența asupra votanților.

Guvernul condus de premierul Mariano Rajoy a avertizat că ar putea suspenda autonomia înstăritei regiuni din nord-estul Spaniei, tocmai pentru această încercare de separare totală față de Madrid.

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.