sîmbătă, 17 august 2019

Grevă la Lufthansa: peste 100.000 de pasageri sunt afectați!

Grevă la Lufthansa: peste 100.000 de pasageri sunt afectați!

Piloții companiei aeriene germane Lufthansa sunt în grevă. Aceasta a fost declanșată de la miezul nopții și va continua și mâine.

Aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectați pe parcursul celor 48 de ore de grevă. Astăzi au fost anulate 900 de zboruri pe distanțe scurte și lungi. Printre acestea se numără cinci curse München-București și trei curse București-Frankfurt și retur.

Mișcarea de protest va costa Lufthansa între 7 și 9 milioane de euro zilnic. Greva este motivată de faptul că salariul celor peste 5 mii de piloți nu le-a mai fost mărit de mai bine de cinci ani.

Sindicatul piloților solicită o mărire salarială de 3,7 procente pe an, în timp ce conducerea companiei oferă o majorare de 2,5%. Aceasta este a 14-a grevă organizată la Lufthansa în ultimii doi ani și jumătate. Cel mai mare transportator aerian european, Lufthansa a încercat în ultimii ani să introducă noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției mari venite din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.

Anul trecut, o grevă a însoțitorilor de bord a forțat Lufthansa să anuleze aproximativ 5.000 de zboruri într-o săptămână. A fost cea mai lungă grevă din istoria operatorului aerian german.

Comenteaza aceasta stire