sîmbătă, 24 august 2019

Gripa a mai luat o viață - un tânăr de 17 ani a murit astăzi! Numărul deceselor a ajuns la 8

Gripa a mai luat o viață - un tânăr de 17 ani a murit astăzi! Numărul deceselor a ajuns la 8

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce, marți, un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman a fost confirmat cu virusul gripal A, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

Un tânăr în vârstă de 17 ani din județul Teleorman, a murit, marți, din cauza gripei, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

Băiatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1) pdm09 și virus respirator Sincitial (VRS), având condiții medicale preexistente. De asemenea, el era nevaccinat antigripal, mai arată sursa citată. Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la opt.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că, în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, precizând că este o circulație mai intensă a virusului gripal. De asemenea, Pintea spune că nu a fost anunțată ca vreun spital să fi intrat în carantină.

"Nu putem vorbi despre o epidemiei de gripă în acest moment, este vorba despre o circulație mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoștință ca vreun spital să fi intrat în carantină în acest moment", a declarat, marți, Sorina Pintea, la evenimentul de lansare a unei campanii de vaccinare.

Sorina Pintea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal. De asemenea, ministrul Sănătății anunță că au fost achiziționate 1.3000.000 de doze de vaccin, iar 100.000 de doze sunt încă în stoc.

Ministrul Sănătății a anunțat că statul acoperă vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populației: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni și femei gravide.

Comenteaza aceasta stire