miercuri, 16 ianuarie 2019

Gripa a mai luat două vieți - numărul deceselor a ajuns la 109!

Gripa a mai luat două vieți - numărul deceselor a ajuns la 109!

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) anunță că alte două persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor cauzate de virusul gripal ajungând la 109.

Este vorba despre doi bărbați - unul de 28 de ani din județul Mureș fără condiții medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal și altul de 43 de ani din județul Satu Mare cu condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale antigripale necunoscute. 

De la deputul sezonului 2017-2018, au murit 109 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că specialiștii nu consideră, deocamdată, că ar fi vorba despre o epidemie.

"Din păcate, așa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva și am mai spus că nu Ministerul Sănătății declanșează epidemia, ci specialiștii. Specialiștii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulație mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare", a afirmat ministrul Sănătății.

INSP precizează că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în București, județul Brașov și județul Sibiu, cu menținerea răspândirii în regiunea de centru și cu focare locale și cazuri sporadice în unele județe.

Până la dată de 11.03.2018 au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Comenteaza aceasta stire

Cum ne tratăm de gripă! Când trebuie să mergem la medic
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Suntem în sezonul virozelor așa că trebuie să știm ce este important pentru a ne vindeca de răceală sau de gripă. Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenție și alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poți grăbi vindecarea.

Gripa a mai luat o viață - un tânăr de 17 ani a murit astăzi! Numărul deceselor a ajuns la 8
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce, marți, un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman a fost confirmat cu virusul gripal A, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

AVERTISMENTUL Departamentului de Situații de Urgență. Tot ce trebuie să știi în această perioadă
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Sfatul nutriționistului după Sărbători: Lucrurile pot reveni ușor și repede la normal, fără vinovăție și cântar
De Agerpres 2 ianuarie 2019

Totodată, medicul spune că Sărbătorile înseamnă mai multă sare consumată și porții mai mari decât în mod obișnuit, iar cântărirea imediat după această perioadă nu reflectă o greutate corporală reală, putând produce panică și demotivare, de aceea ar fi de preferat ca această cântărire să fie făcută după 2-3 zile de revenire la programul alimentar normal.