vineri, 16 noiembrie 2018

Gripa a mai luat două vieți - numărul deceselor a ajuns la 109!

Gripa a mai luat două vieți - numărul deceselor a ajuns la 109!

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) anunță că alte două persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor cauzate de virusul gripal ajungând la 109.

Este vorba despre doi bărbați - unul de 28 de ani din județul Mureș fără condiții medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal și altul de 43 de ani din județul Satu Mare cu condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale antigripale necunoscute. 

De la deputul sezonului 2017-2018, au murit 109 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că specialiștii nu consideră, deocamdată, că ar fi vorba despre o epidemie.

"Din păcate, așa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva și am mai spus că nu Ministerul Sănătății declanșează epidemia, ci specialiștii. Specialiștii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulație mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare", a afirmat ministrul Sănătății.

INSP precizează că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în București, județul Brașov și județul Sibiu, cu menținerea răspândirii în regiunea de centru și cu focare locale și cazuri sporadice în unele județe.

Până la dată de 11.03.2018 au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Secția de Balneofizioterapie de la Policlinica 2 a fost redeschisă. Cum arată spațiul de tratament
De Neptun TV 13 noiembrie 2018

Din această săptămână începe activitatea în secția balneofizioterapie situată în cadrul din Policlinicii nr. 2 Constanța.

DESCOPERIRE. Un nou medicament ar putea vindeca o maladie extrem de gravă
De Neptun TV 23 octombrie 2018

O echipă de medici din Belarus, țară cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de infecții cu tuberculoză multirezistentă, a folosit bedachilină în combinație cu alte antibiotice pentru a trata, timp de mai multe luni, un grup de pacienți bolnavi de TBC. Rezultatele sunt edificatoare pentru medici: din 181 pacienți, 168 au fost complet vindecați.