vineri, 20 iulie 2018

Gripa a mai luat două vieți - numărul deceselor a ajuns la 109!

Gripa a mai luat două vieți - numărul deceselor a ajuns la 109!

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) anunță că alte două persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor cauzate de virusul gripal ajungând la 109.

Este vorba despre doi bărbați - unul de 28 de ani din județul Mureș fără condiții medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal și altul de 43 de ani din județul Satu Mare cu condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale antigripale necunoscute. 

De la deputul sezonului 2017-2018, au murit 109 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că specialiștii nu consideră, deocamdată, că ar fi vorba despre o epidemie.

"Din păcate, așa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva și am mai spus că nu Ministerul Sănătății declanșează epidemia, ci specialiștii. Specialiștii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulație mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare", a afirmat ministrul Sănătății.

INSP precizează că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în București, județul Brașov și județul Sibiu, cu menținerea răspândirii în regiunea de centru și cu focare locale și cazuri sporadice în unele județe.

Până la dată de 11.03.2018 au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Comenteaza aceasta stire

Peste o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Județele în care au fost descoperite cele mai multe cazuri noi
De Neptun TV 14 iulie 2018

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 județe și în Capitală, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!
De Neptun TV 13 iulie 2018

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

CONSTANȚA. Premieră medicală la Spitalul Județean - procedura a durat o oră și a fost un succes!
De Neptun TV 28 iunie 2018

Joi, 28 iunie, s-a consemnat o premieră medicală la Spitalul Județean Constanța: o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni a efectuat la Constanța, o chemoembolizare. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu succes.

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!
De Neptun TV 26 iunie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.