luni, 26 august 2019

Gripa aviară nu mai reprezintă un pericol pentru că, în opinia DSVSA, în Constanța nu există târguri -VIDEO

Gripa aviară nu mai reprezintă un motiv pentru interzicerea târgurilor de păsări şi animale din judeţ. Asta nu pentru că focarul ar fi dispărut, ci pentru că, în opinia conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare, în judeţ nu există niciun târg, chiar dacă acestea funcţionează fără autorizaţii.

La numai o zi după ce crescătorii de păsări și animale din tot județul au fost alertați că virusul gripei aviare închide târgurile și ar putea să le omoare viețuitoarele, situația s-a schimbat radical. Autoritățile și-au amintit că în județ, de fapt, nu există… târguri.

 „În județul Constanța nu există târguri autorizate, aglomerările eventuale de animale nu constituie obiect autorizat”, a declarat dr.Geronimo Brănescu, directorul DSV Constanța.

 Autorizate sau nu, târgurile chiar există în realitate. Sâmbăta și duminica, la Cobadin sau General Scărișoreanu, oamenii vând animale și păsări. Mai mult decât atât, un reprezentant al Direcției Sanitar Veterinare este mereu prezent la fața locului.

Tot astăzi, autoritățile care au pus pe jar crescătorii de animale din tot județul din cauza informațiilor legate de gripa aviară, au menționat că de fapt, singura zonă aflată sub supraveghere este mult mai restrânsă. Mai exact, cea aflată pe o distanță de șapte kilometri față de focarul identificat, adică orașul Constanța și localitățile Agigea și Cumpăna.

 Orice suspiciune de boală sau moarte a păsărilor trebuie anunțată medicului veterinar și la DSV Constanța. Până acum virusul H5N8 a fost depistat la două păsări din Portul Constanța, iar recent au mai apărut trei suspiciuni în aceeași zonă.

 

 

Comenteaza aceasta stire