sîmbătă, 22 septembrie 2018

Gripa face ravagii la Constanța! Toate spitalele sunt în carantină - o femeie luptă pentru viața sa în Secția de Terapie Intensivă!

Semnal de alarmă din partea medicilor constănţeni. 73 de cazuri de gripă au fost confirmate deja în Constanţa, de la începutul sezonului. Cel mai grav caz este al unei femei care luptă pentru viaţă în Secţia de Terapie Intensivă, după ce ar fi contactat virusul gripal. În toate spitalele din Constanţa a fost instituită carantina, mai ales că şi numărul virozelor respiratorii este în creştere.

Până la acest moment, de la debutul sezonului rece în Constanța au fost diagnosticate 73 de cazuri de gripă. Doar în ultima perioadă medicii constănțeni au prelevat probe de la 9 pacienți suspectați că ar fi contractat virusul.

Într-unul dintre cazuri situația este atât de gravă încât pacienta a fost internată în Secția de Terapie Intensivă. Medicii nu au încă un diagnostic clar în cazul femeii. 

Medicii spun că singura posibilitatea a a preveni îmbolnăvirea este vaccinul antigripal, cu precădere în cazul celor din categoriile de risc: persoane vârstnice, persoane cu boli cronice, copii sau personal sanitar. Totuși procentul celor care îl fac este extrem de mic.

La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, aproape toate paturile sunt ocupate de pacienții cu viroze respiratorii sau cu suspiciunea că au gripă.

Toate spitalele din Constanța sunt în carantină. Accesul vizitatorilor se face doar pe o durată limitată și numai cu echipament de protecție. Situația este gravă la nivelul întregii țări unde numărul celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 30. Cele mai multe decese s-au înregistrat în județul Mureș. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă un deces din cauza virusului West Nile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Nouăsprezece noi cazuri de meningită și meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecției cu virusul West Nile patru oameni au murit în ultima săptămână.

ALERTĂ MEDICALĂ. Zeci de îmbolnăviri cu virusul West Nile - 21 de persoane și-au pierdut viața!
De Neptun TV 14 septembrie 2018

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Sănătății, cele mai multe decese - 7 - s-au înregistrat în București, iar celelalte în Iași, Olt, Galați, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Suceava și Teleorman.

Operații GRATUITE pentru copiii cu malformații la inimă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'!
De Neptun TV 1 septembrie 2018

Programările se fac la numărul de telefon 0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8.30 – 14.30.

Dozele de vaccin antigripal, disponibile din septembrie. Ministrul Sănătății: Am luat măsuri să nu avem întârzieri
De Neptun TV 30 august 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că acordul-cadru la permite instituției să asigure aprovizionarea la timp cu vaccinuri.