vineri, 16 noiembrie 2018

Gripa face ravagii la Constanța! Toate spitalele sunt în carantină - o femeie luptă pentru viața sa în Secția de Terapie Intensivă!

Semnal de alarmă din partea medicilor constănţeni. 73 de cazuri de gripă au fost confirmate deja în Constanţa, de la începutul sezonului. Cel mai grav caz este al unei femei care luptă pentru viaţă în Secţia de Terapie Intensivă, după ce ar fi contactat virusul gripal. În toate spitalele din Constanţa a fost instituită carantina, mai ales că şi numărul virozelor respiratorii este în creştere.

Până la acest moment, de la debutul sezonului rece în Constanța au fost diagnosticate 73 de cazuri de gripă. Doar în ultima perioadă medicii constănțeni au prelevat probe de la 9 pacienți suspectați că ar fi contractat virusul.

Într-unul dintre cazuri situația este atât de gravă încât pacienta a fost internată în Secția de Terapie Intensivă. Medicii nu au încă un diagnostic clar în cazul femeii. 

Medicii spun că singura posibilitatea a a preveni îmbolnăvirea este vaccinul antigripal, cu precădere în cazul celor din categoriile de risc: persoane vârstnice, persoane cu boli cronice, copii sau personal sanitar. Totuși procentul celor care îl fac este extrem de mic.

La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, aproape toate paturile sunt ocupate de pacienții cu viroze respiratorii sau cu suspiciunea că au gripă.

Toate spitalele din Constanța sunt în carantină. Accesul vizitatorilor se face doar pe o durată limitată și numai cu echipament de protecție. Situația este gravă la nivelul întregii țări unde numărul celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 30. Cele mai multe decese s-au înregistrat în județul Mureș. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Secția de Balneofizioterapie de la Policlinica 2 a fost redeschisă. Cum arată spațiul de tratament
De Neptun TV 13 noiembrie 2018

Din această săptămână începe activitatea în secția balneofizioterapie situată în cadrul din Policlinicii nr. 2 Constanța.

DESCOPERIRE. Un nou medicament ar putea vindeca o maladie extrem de gravă
De Neptun TV 23 octombrie 2018

O echipă de medici din Belarus, țară cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de infecții cu tuberculoză multirezistentă, a folosit bedachilină în combinație cu alte antibiotice pentru a trata, timp de mai multe luni, un grup de pacienți bolnavi de TBC. Rezultatele sunt edificatoare pentru medici: din 181 pacienți, 168 au fost complet vindecați.