vineri, 20 iulie 2018

Gripa face ravagii la Constanța! Toate spitalele sunt în carantină - o femeie luptă pentru viața sa în Secția de Terapie Intensivă!

Semnal de alarmă din partea medicilor constănţeni. 73 de cazuri de gripă au fost confirmate deja în Constanţa, de la începutul sezonului. Cel mai grav caz este al unei femei care luptă pentru viaţă în Secţia de Terapie Intensivă, după ce ar fi contactat virusul gripal. În toate spitalele din Constanţa a fost instituită carantina, mai ales că şi numărul virozelor respiratorii este în creştere.

Până la acest moment, de la debutul sezonului rece în Constanța au fost diagnosticate 73 de cazuri de gripă. Doar în ultima perioadă medicii constănțeni au prelevat probe de la 9 pacienți suspectați că ar fi contractat virusul.

Într-unul dintre cazuri situația este atât de gravă încât pacienta a fost internată în Secția de Terapie Intensivă. Medicii nu au încă un diagnostic clar în cazul femeii. 

Medicii spun că singura posibilitatea a a preveni îmbolnăvirea este vaccinul antigripal, cu precădere în cazul celor din categoriile de risc: persoane vârstnice, persoane cu boli cronice, copii sau personal sanitar. Totuși procentul celor care îl fac este extrem de mic.

La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, aproape toate paturile sunt ocupate de pacienții cu viroze respiratorii sau cu suspiciunea că au gripă.

Toate spitalele din Constanța sunt în carantină. Accesul vizitatorilor se face doar pe o durată limitată și numai cu echipament de protecție. Situația este gravă la nivelul întregii țări unde numărul celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 30. Cele mai multe decese s-au înregistrat în județul Mureș. 

Comenteaza aceasta stire

Peste o sută de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână. Județele în care au fost descoperite cele mai multe cazuri noi
De Neptun TV 14 iulie 2018

În ultima săptămână, au fost raportate încă 105 cazuri nou confirmate de rujeolă în 12 județe și în Capitală, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!
De Neptun TV 13 iulie 2018

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

CONSTANȚA. Premieră medicală la Spitalul Județean - procedura a durat o oră și a fost un succes!
De Neptun TV 28 iunie 2018

Joi, 28 iunie, s-a consemnat o premieră medicală la Spitalul Județean Constanța: o echipă de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni a efectuat la Constanța, o chemoembolizare. Procedura a durat aproximativ o oră și s-a încheiat cu succes.

Ministrul Sănătății: Centrele medicale de permanență vor fi desființate!
De Neptun TV 26 iunie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat azi, la Slatina, că vor fi desființate centrele de permanență deoarece au ''eficiență zero'', în condițiile în care a crescut cu 35% numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale.