joi, 18 iulie 2019

Guvernul a alocat doar 60 la sută din bugetul necesar municiupiului Constanța

Guvernul nu mai trimite bani pentru salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap din Constanța. Primarul Radu Mazăre spune că deja, pentru această lună, Executivul a alocat doar 60 la sută din bugetul necesar. Radu Mazăre a anunțat că municipalitatea caută soluții pentru a asigura în continuare veniturile asistenților care au grijă de cei cu dizabilități.

 

Guvernul Boc pare că are o politică națională îndreptată împotriva categoriile sociale sărace. După ce a încercat să impoziteze pensiile și nu i-a reușit, Executivul îi lasă fără salariu pe însoțitorii persoanelor cu handicap. La Constanța, Primăria a primit încă de săptămâna trecută o adresă prin care guvernanții au anunțat că nu mai aloca bani pentru acest lucru.

După ședința de Consiliu Local, Radu Mazăre a spus că municipalitatea a găsit deja câteva surse de finanțare pentru a le asigura salariile asistenților persoanelor cu dizabilități. Aceștia ar putea fi plătiți din sumele strânse prin reducerea cheltuielilor cu iluminatul public și paza. În aceeași ședință, aleșii locali au adoptat și noile taxe introduse de Guvern. Este vorba, în primul rând, despre impozitul dublu pe care îl plătesc proprietarii mașinilor cu motoare mai mari de 2 mii de centimetri cubi. Vor plăti mai mult și cei care au două sau mai multe case și care pot achita un impozit de trei ori mai mare, dacă spre exemplu dețin trei imobile în afara celui de domiciliu. Primarul Constanței a criticat dur politica fiscală a actualului Guvern.

Și asta în condițiile în care, spune Radu Mazăre,  Guvernul a ajuns să dicteze de la București cum ar trebui autoritățile locale să își administreze propriile bugete și mai ales investițiile care aduc bani.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.