marţi, 18 septembrie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

La ședința comună de plen și-au înregistrat prezența 352 de parlamentari.

Pentru a trece, Cabinetul Dăncilă avea nevoie de 233 de voturi.

Potrivit ultimelor informații, Cabinetul Dăncilă a obținut 282 de voturi "pentru", în timp ce 136 de parlamentari au votat împotrivă și unul s-a abținut.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcție a membrilor Guvernului Dăncilă va avea loc la ora 19.30, potrivit unor surse politice.

 Viorica Dăncilă a anunțat că miercuri va avea loc prima ședință de Guvern.

 "Nu aș vrea să mă raportez la ceilalți premieri, ci la mine, voi urmări cu strictețe fiecare punct al programului de guvernare și voi încerca să am o relație bună cu fiecare ministru. Voi colabora cu fostul premier Mihai Tudose. Nu voi întrerupe un lucru bun numai pentru că a fost altcineva înainte", a spus Viorica Dăncilă.

UPDATE 18:30 Premierul desemnat Viorica Dăncilă a declarat, luni, după votul de învestitură, că nu poate vorbi despre o eventuală înlocuire din funcție a sa și că și-a propus să aibă un mandat de trei ani în funcția de premier.

”A trecut învestitura guvernului cu o majoritate largă, ceea ce pentru mine e un prilej de bucurie, dar și o responsabilitate pentru toți cei care au arătat că au încredere în acest guvern și au încredere într-un premier femeie”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că, după depunerea jurământului de la Palatul Cotroceni, membrii guvernului vor avea o primă discuție la Palatul Victoria, prima ședință a Executivului urmând să aibă loc miercuri.

Întrebată ”în câte luni” va fi schimbată din funcție, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Eu mi-am propus să duc acest mandat trei ani, împreună cu miniștrii, deci nu pot să vorbesc de o înlocuire”.

”Vreau să plec cu încredere și cu încrederea pe care mi-au arătat-o toți cei care și-au pus speranțele în acest guvern și, mai ales, în programul de guvernare”, a adăugat Dăncilă.

De asemenea, ea a evitat să răspundă dacă exclude varianta modificării Legilor Justiției printr-o ordonanță de urgență.

”De ce mă întrebați acum despre?... Intrăm în detalii”, a adăugat Dăncilă.

UPDATE 19:45. Premierul Viorica Dăncilă a depus jurămăntul de credință la Palatul Cotroceni.

UPDATE 20:00 Guvernul Dăncilă a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a depus, luni, jurământul la Palatul Cotroceni, după ce a primit votul de încredere al Parlamentului, fiind susținut de 282 de parlamentari.

Viorica Dăncilă a anunțat, la Parlament, că miercuri va avea loc prima ședință de Guvern.

"Nu aș vrea să mă raportez la ceilalți premieri, ci la mine, voi urmări cu strictețe fiecare punct al programului de guvernare și voi încerca să am o relație bună cu fiecare ministru. Voi colabora cu fostul premier Mihai Tudose. Nu voi întrerupe un lucru bun numai pentru că a fost altcineva înainte", a spus Viorica Dăncilă.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și un ales s-a abținut.

Pentru a trece, Cabinetul Dăncilă avea nevoie de 233 de voturi.

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.