joi, 13 decembrie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

La ședința comună de plen și-au înregistrat prezența 352 de parlamentari.

Pentru a trece, Cabinetul Dăncilă avea nevoie de 233 de voturi.

Potrivit ultimelor informații, Cabinetul Dăncilă a obținut 282 de voturi "pentru", în timp ce 136 de parlamentari au votat împotrivă și unul s-a abținut.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcție a membrilor Guvernului Dăncilă va avea loc la ora 19.30, potrivit unor surse politice.

 Viorica Dăncilă a anunțat că miercuri va avea loc prima ședință de Guvern.

 "Nu aș vrea să mă raportez la ceilalți premieri, ci la mine, voi urmări cu strictețe fiecare punct al programului de guvernare și voi încerca să am o relație bună cu fiecare ministru. Voi colabora cu fostul premier Mihai Tudose. Nu voi întrerupe un lucru bun numai pentru că a fost altcineva înainte", a spus Viorica Dăncilă.

UPDATE 18:30 Premierul desemnat Viorica Dăncilă a declarat, luni, după votul de învestitură, că nu poate vorbi despre o eventuală înlocuire din funcție a sa și că și-a propus să aibă un mandat de trei ani în funcția de premier.

”A trecut învestitura guvernului cu o majoritate largă, ceea ce pentru mine e un prilej de bucurie, dar și o responsabilitate pentru toți cei care au arătat că au încredere în acest guvern și au încredere într-un premier femeie”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că, după depunerea jurământului de la Palatul Cotroceni, membrii guvernului vor avea o primă discuție la Palatul Victoria, prima ședință a Executivului urmând să aibă loc miercuri.

Întrebată ”în câte luni” va fi schimbată din funcție, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Eu mi-am propus să duc acest mandat trei ani, împreună cu miniștrii, deci nu pot să vorbesc de o înlocuire”.

”Vreau să plec cu încredere și cu încrederea pe care mi-au arătat-o toți cei care și-au pus speranțele în acest guvern și, mai ales, în programul de guvernare”, a adăugat Dăncilă.

De asemenea, ea a evitat să răspundă dacă exclude varianta modificării Legilor Justiției printr-o ordonanță de urgență.

”De ce mă întrebați acum despre?... Intrăm în detalii”, a adăugat Dăncilă.

UPDATE 19:45. Premierul Viorica Dăncilă a depus jurămăntul de credință la Palatul Cotroceni.

UPDATE 20:00 Guvernul Dăncilă a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a depus, luni, jurământul la Palatul Cotroceni, după ce a primit votul de încredere al Parlamentului, fiind susținut de 282 de parlamentari.

Viorica Dăncilă a anunțat, la Parlament, că miercuri va avea loc prima ședință de Guvern.

"Nu aș vrea să mă raportez la ceilalți premieri, ci la mine, voi urmări cu strictețe fiecare punct al programului de guvernare și voi încerca să am o relație bună cu fiecare ministru. Voi colabora cu fostul premier Mihai Tudose. Nu voi întrerupe un lucru bun numai pentru că a fost altcineva înainte", a spus Viorica Dăncilă.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și un ales s-a abținut.

Pentru a trece, Cabinetul Dăncilă avea nevoie de 233 de voturi.

Comenteaza aceasta stire

Scandal în Camera Deputaților. 'Domnule președinte ilegal'/ 'Numai boii sunt consecvenți'
De Neptun TV 12 decembrie 2018

Scandalul privind revocărilor lui Liviu Dragnea și Florin Iordache au continuat azi, în Camera Deputaților, alesul PNL Raluca Turcan acuzând PSD că vrea falsificarea stenogramelor de săptămâna trecută.

SCANDAL ÎN PARLAMENT. Opoziția susține VICTORIA în Camera Deputaților și revocarea lui Dragnea de la conducere! Prima reacție a liderului PSD
De Mediafax 5 decembrie 2018

Deputatul PNL Raluca Turcan susține că votul dat în Parlament, chiar dacă nu a fost supus de președintele de for, a respectat procedura, așa că Liviu Dragnea a pierdut funcția de președinte al Camerei Deputaților. Turcan afirmă că dacă nu e recunoscut votul, Opoziția va părăsi plenul.

Noii miniștri au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis a refuzat numirea lui Vasilescu și Laufer! Dragnea și Tăriceanu, absenți de la ceremonie
De Neptun TV 20 noiembrie 2018

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat. Anterior șeful statului a anunțat că respinge numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

Premierul Viorica Dăncilă anunță schimbările din Guvern. Cum arată Executivul remanierat
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă și faptul trebuie să arate că sunt în stare să își ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei", a mai spus premierul.

Gheorghe Donțu a anunțat candidații PSD la alegerile locale din 2020
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Invitat în această seară la emisiunea „Audiență în direct“, moderată de Măriuca Androne, consilierul județean PSD și președintele organizație de seniori PSD Constanța a anunțat în premieră numele candidaților PSD la alegerile locale din 2020.