sîmbătă, 20 iulie 2019

Guvernul din Republica Moldova, condus de Iurie Leancă, a fost învestit

Guvernul din Republica Moldova, condus de Iurie Leancă, a fost învestit

După aproape 3 luni de criză politică, Guvernul din Republica Moldova, condus de Iurie Leancă, a fost învestit astăzi.

Iurie Leancă a subliniat că el și Guvernul său se vor axa pe reformele economice și vor continua lupta cu flagelul corupției. Executivul de la Chișinău a primit, în urmă cu o zi, votul de învestitură din partea Parlamentului.    Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și un grup de deputați liberali au votat pentru noua majoritate, denumită Coaliția de Guvernare Pro-Europa.

Oficialii europeni au salutat învestirea noului Guvern și și-au exprimat convingerea că Republica Moldova a pus punct tensiunilor politice iscate, în ultima perioadă, între partidele de guvernământ. Fostul Guvern al Republicii Moldova a fost demis pe 5 martie, în urma unei moțiuni de cenzură.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.