marţi, 20 august 2019

Guvernul nu intenționează să pună taxă pe centralele de apartament

Românii care au centrale de apartament pot sta liniştiţi. Guvernul nu intenţionează să introducă niciun fel de taxă suplimentară.

Taxa de poluare pentru deținătorii de centrale de apartament este cerută de Uniunea Europeană, însă negocierile în această privință nu s-au încheiat deocamdată. Premierul Victor Ponta a anunțat în ședința de Guvern de astăzi că Executivul  nu are intenția să introducă această taxă prea curând.

„Vreau să spun foarte clar că nu intenționează acest Guvern să pună nicio taxă pe nicio centrală de apartament, dar intenționează acest Guvern și viitoarele să sprijinim modernizarea sistemelor de termoficare în marile orașe, acolo unde în continuare se poluează mult, costă mult, acumulăm datorii și suntem încă la un nivel de eficiență energetică extrem de scăzut", a declarat Victor Ponta

 Tot în ședința de astăzi a Executivului a fost luat în discuție și blocajul de la Agenția de Plăți în Agricultură. Potrivit premierului Victor Ponta, funcționarii de la APIA se tem să semneze dosarele, iar subvențiile pentru agricultori nu mai ajung la destinație. Ponta i-a cerut ministrului Daniel Constantin să redacteze o ordonanță de urgență prin care aceasta situație să fie clarificată.

„Funcționarii de la APIA au dat șase ani subvenții într-un fel, în al șaptelea an le este frică să fie arestați. Deci, haideți să elucidăm legea și toți, toți agricultorii să primească subvențiile!", a mai adăugat Ponta.

În ceea ce privește pachetul de legi privind amnisitia fiscală pentru mame, pensionari și profesorii de mediul rural, amânat de plenul Senatului din lipsă de cvorum, Victor Ponta a făcut un apel către parlamentari  să fie prezenți la ședința de luni a Camerei Superioare a Legislativului pentru ca aceste acte normative să poată fi adoptate.

 

Comenteaza aceasta stire