duminică, 21 iulie 2019

Guvernul olandez a decis să blocheze aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen

Guvernul olandez a decis să blocheze aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen

Guvernul olandez a decis, astăzi, să blocheze aderarea României și a Bulgariei la Spațiul Schengen. Potrivit Radio France Internationale, ministrul olandez al Imigrației consideră că cele două țări nu vor putea păzi frontierele externe ale Uniunii Europene. Prin urmare, Consiliul miniștrilor de Interne, care se va desfășura pe 22 septembrie, la Bruxelles, va trebui să amâne decizia extinderii Spațiului Schengen. Coaliția de guvernare olandeză se bazează pe un acord care stipulează, între altele, că România și Bulgaria nu vor adera la Schengen înainte de a fi realizat progrese durabile și ireversibile în lupta împotriva corupției. Decizia Olandei vine la numai trei zile după ce ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, declarase că România are 99 la sută șanse să facă parte din acest spațiu. Aderarea unei țări la această zonă are ca efect ridicarea controalelor între frontierele interne ale statelor membre Schengen.   

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.