joi, 26 noiembrie 2015

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Bugetarii vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru creșterea cu 8 la sută a veniturilor celor din sistemul public. A doua tranșă, de peste 7 procente, care va duce la reîntregirea salariilor tăiate de fostul Guvern, va fi acordată în luna ianuarie a anului viitor. Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal de fostul Guvern din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor. Tot astăzi, ministrul Economiei a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru suprataxarea companiilor petroliere cu profit. Prima și cea mai importantă decizie de la ședința Guvernului a fost aceea prin care milioanele de angajați din sistemul public vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Cu opt la sută, mai exact. Banii au fost alocați prin ordonanță de urgență, iar cea de-a doua tranșă, de 7,4 procente, urmează să fie acordată în ianuarie 2013, lucru care va duce la reîntregirea veniturilor bugetarilor tăiate încă de pe vremea Guvernului Boc.  Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor mai mari de 740 de lei. Banii vor fi dați în 16 tranșe lunare egale. Premierul Ponta a anunțat, înainte de sedință, că banii pe care i-au primit necuvenit primăriile PDL înainte de căderea Guvernului Ungureanu nu au fost alocați din fondul de urgență, ci din tăierile care s-au făcut din bugetele ministerelor. În acest sens, premierul a spus că va cere un raport de la Finanțe și a preconizat că vor fi recuperate aproape 400 de milioane de lei. În plus, premierul a dezvăluit că fostul Guvern nu a prevăzut niciun leu pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, lucru pe care Ponta l-a catalogat drept iresponsabil. Premierul a taxat și faptul că Guvernul Boc a tăiat banii profesorilor care participă la organizarea examenului de bacalaureat și a anunțat că actualul Executiv va încerca să repare acest lucru cât mai repede. De asemenea, premierul a spus că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta după ce a primit informații conform cărora instituția ar fi în pericol de insolvență. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că Guvernul vrea să aplice o suprataxă companiilor petroliere, de energie electrică și gaze care au avut profit. Tot astăzi, premierul a anunțat că șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a demisionat. De asemenea, Oana Badea a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, locul ei fiind luat de Stelian Fedorca. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Comisia juridică a aprobat cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova
De Neptun TV 24 noiembrie 2015

Cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova a primit, astăzi, raport favorabil la Comisia juridică a Senatului, cu cinci voturi pentru, două voturi împotrivă și trei abțineri.

Iohannis a discutat cu Cioloș despre situația refugiaților și bugetul pe 2016
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o primă întâlnire de la instalarea noului guvern, discuțiile vizând situația refugiaților în contextul ultimelor evenimente din Europa și proiectul bugetului de stat pentru anul 2016.

Cererea privind încuviințarea reținerii și arestării lui Dan Șova va fi votată săptămâna viitoare
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Cererea justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova va fi votată în plen săptămâna viitoare, miercuri, a anunțat președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

Șova, în fața colegilor senatori cu o nouă cerere de reținere și arestare
De Florina Militaru 23 noiembrie 2015

Dan Șova ajunge din nou astăzi în fața colegilor din Senat cu o cerere pentru reținerea și arestarea sa preventivă.

Victor Ponta, atac direct la Guvernul Cioloș
De Robert Nenciu 22 noiembrie 2015

Victor Ponta atacă noul Guvern. Fostul premier susține că informațiile pe care s-a bazat Dacian Cioloș atunci când a declarat că Programul Operațional Regional a fost blocat sunt eronate.

Dacian Cioloș vrea să refacă fotografia de grup cu membrii Guvernului, după scandalul femeilor 'mascate' de miniștri
De Neptun TV 22 noiembrie 2015

După ce imaginile oficiale cu membrii Cabinetului Cioloș au provocat un adevărat scandal pe rețelele de socializare, internauții criticând faptul că femeile au fost așezate pe rândul din spatele bărbaților, mascate aproape total de aceștia, premierul a anunțat că fotografiile oficiale vor fi refăcute.

Premierul Cioloș vrea adoptarea bugetului până pe 10 decembrie și recompensarea medicilor pentru noaptea incendiului de la Colectiv
De Victor Radu 21 noiembrie 2015

Guvernul și-a propus ca legea bugetului să fie adoptată până în data de 10 decembrie. Cabinetul Cioloș s-a întrunit astăzi într-o ședință informală în care a mai discutat și despre posibilitatea ca odată cu bugetul, să depună și un plan de măsuri imediate în toate domeniile.

Întâlnire între premierul Dacian Cioloș și comisarul european pentru politică regională Corina Crețu
De Madalina Pavel 20 noiembrie 2015

'Programul Operațional Regional de dezvoltare a infrastructurii și a mediului de afaceri a fost blocat după ultimul audit al Comisiei Europene, dar încercăm să-l deblocăm rapid pentru a reîncepe plățile și a reduce pierderile'. Anunțul a fost făcut de premierul Dacian Cioloș după întâlnirea de astăzi cu comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Legea votului prin corespondență a fost promulgată de președinte
De Neptun TV 19 noiembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a promulgat azi legea votului prin corespondență, precizând că acest 'act normativ este unul așteptat de întreaga societate și asigură premisele respectării dreptului fundamental la vot pentru toți românii'.

Guvernul Cioloș, întrunit în prima ședință. Premierul nu a precizat nimic despre situația morților și răniților din Colectiv
De Victor Radu 19 noiembrie 2015

Prima ședință de Guvern, prima gafă a noului premier. Dacian Cioloș nu a pomenit nimic despre situația morților și a răniților din clubul Colectiv. Asta în ciuda faptului că premierul recunoștea la votul de învestitură că noul Executiv vine la Putere în condiții excepționale provocate chiar de tragedia din localul bucureștean.

Tehnocrații lui Klaus Iohannis și-au preluat mandatele în prezența președintelui
De Robert Nenciu 18 noiembrie 2015

Cu un zâmbet larg și o atitudine de învingător Klaus Iohannis a mers personal, seara trecută, la Palatul Victoria să-și instaleze Guvernul, lucru pe care nici măcar Traian Băsescu nu l-a făcut atunci când ținea în palmă cabinetul Boc.

Klaus Iohannis: 'Musulmanii din România nu vor fi supervizați'
De Madalina Pavel 18 noiembrie 2015

'Musulmanii de la noi NU vor fi supervizați. Noi respectăm minoritățile etnice și religioase în România'. Este declarația președintelui Klaus Iohhanis, prezent astăzi, în Slovacia. Șeful statului a atras atenția că teroriștii își ating obiectivul doar dacă lăsăm frica să pătrundă în țesutul social al țărilor noastre.

Noul ministru al Apărării Naționale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm
De Neptun TV 18 noiembrie 2015

Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, l-a primit astăzi, 18 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe James J. Townsend Jr., asistentul adjunctului secretarului american al apărării pentru politica europeană și NATO. La întâlnire a fost prezent ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Senatorii nu vor salarii mari pentru demnitari
De Robert Nenciu 18 noiembrie 2015

Înalții demnitari, printre care și președintele României, ar putea rămâne fără indemnizațiile triplate.

Românii vor sta la taclale... online cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm
De Neptun TV 18 noiembrie 2015

Ambasadorul Hans Klemm a sosit în România cu două luni în urmă. Interesat de România încă din anii studenției, grație profesorului său, distinsul scriitor și critic literar Matei Călinescu, și fermecat de limba, istoria și cultura României, ambasadorul a declarat că își dorește un dialog deschis și productiv cu românii, atât în persoană, cât și online.

CCR: Votul prin corespondență este constituțional
De Victor Radu 18 noiembrie 2015

Legea votului prin corespondență respectă legea fundamentală.

GUVERNUL CIOLOȘ. Miniștrii noului guvern au depus jurământul pe o melodie a celebrei Kylie Minogue
De Cristina Burcea 17 noiembrie 2015

Guvernul Cioloș a depus jurământul la Palatul Cotroceni. La finalul ceremoniei, potrivit protocolului, noii membri ai Executivului au ciocnit un pahar de șampanie. Numai că, pe fundal, a început o melodie în forță a lui Kylie Minogue, cel mai probabil o gafă a responsabilului de sunet.

Klaus Iohannis: 'Guvernul independent, o șansă pentru România'
De Neptun TV 17 noiembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la ceremonia de la Palatul Cotroceni în care membrii noului Cabinet au depus jurământul, că acest Guvern independent politic este o șansă pentru România, iar partidele vor avea ocazia timp de un an de zile să se reconecteze la alegători.

Modificările programului de guvernare, respinse de Camera Deputaților
De Robert Nenciu 17 noiembrie 2015

Un premier nehotărât. Asta spun analiștii politici după ce Dacian Cioloș a venit astăzi cu o nouă completare, a două, la programul de guvernare. Este un semn de nesiguranță, dar în același timp și de superficialitate, consideră specialiștii. Modificările au fost respinse de Biroul Permanent al Camerei Deputaților care a motivat că acceptarea ultimelor retușuri ar fi însemnat reaudierea miniștrilor.

Parlamentarii de Constanța despre guvernul Cioloș: Influența partidelor politice se va vedea!
De Cristi Popovici 17 noiembrie 2015

Avem un Guvern de tehnocrați, însă influența partidelor politice se va vedea în deciziile luate de miniștri.

Guvernul Cioloș A PRIMIT VOTUL Parlamentului - noul cabinet a depus jurământul!
De Neptun TV 17 noiembrie 2015

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit, în aceste momente, în ședință comună pentru a acorda votul de încredere pentru Cabinetul Cioloș și programul de guvernare. UPDATE. Guvernul Cioloș a primit votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi 'pentru', 115 'împotrivă' și două voturi anulate.