joi, 29 ianuarie 2015

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Bugetarii vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru creșterea cu 8 la sută a veniturilor celor din sistemul public. A doua tranșă, de peste 7 procente, care va duce la reîntregirea salariilor tăiate de fostul Guvern, va fi acordată în luna ianuarie a anului viitor. Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal de fostul Guvern din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor. Tot astăzi, ministrul Economiei a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru suprataxarea companiilor petroliere cu profit. Prima și cea mai importantă decizie de la ședința Guvernului a fost aceea prin care milioanele de angajați din sistemul public vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Cu opt la sută, mai exact. Banii au fost alocați prin ordonanță de urgență, iar cea de-a doua tranșă, de 7,4 procente, urmează să fie acordată în ianuarie 2013, lucru care va duce la reîntregirea veniturilor bugetarilor tăiate încă de pe vremea Guvernului Boc.  Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor mai mari de 740 de lei. Banii vor fi dați în 16 tranșe lunare egale. Premierul Ponta a anunțat, înainte de sedință, că banii pe care i-au primit necuvenit primăriile PDL înainte de căderea Guvernului Ungureanu nu au fost alocați din fondul de urgență, ci din tăierile care s-au făcut din bugetele ministerelor. În acest sens, premierul a spus că va cere un raport de la Finanțe și a preconizat că vor fi recuperate aproape 400 de milioane de lei. În plus, premierul a dezvăluit că fostul Guvern nu a prevăzut niciun leu pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, lucru pe care Ponta l-a catalogat drept iresponsabil. Premierul a taxat și faptul că Guvernul Boc a tăiat banii profesorilor care participă la organizarea examenului de bacalaureat și a anunțat că actualul Executiv va încerca să repare acest lucru cât mai repede. De asemenea, premierul a spus că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta după ce a primit informații conform cărora instituția ar fi în pericol de insolvență. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că Guvernul vrea să aplice o suprataxă companiilor petroliere, de energie electrică și gaze care au avut profit. Tot astăzi, premierul a anunțat că șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a demisionat. De asemenea, Oana Badea a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, locul ei fiind luat de Stelian Fedorca. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Consultări la Cotroceni. Partidele vor reducerea numărului de parlamentari
De Cătălin Manea 28 ianuarie 2015

Reducerea numărului de parlamentari, modificarea votului în străinătate și simplificarea procedurilor de înființare a partidelor politice. Acestea sunt câteva dintre subiectele discutate de reprezentanții partidelor politice cu președintele Klaus Iohannis.

Dosarul FLOTA poate fi redeschis, anunță Victor Ponta!
De Cristina Burcea 26 ianuarie 2015

Premierul Victor Ponta a anunțat că a cerut Ministerului Justiției și AVAS să studieze decizia de clasare a dosarului Flota, în care fostul președinte Traian Băsescu era acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și delapidare, și că există posibilitatea ca această decizie să fie atacată de Guvern

PSD vrea un Parlament de maximum 400 de senatori și deputați și ca primarii să fie aleși tot din primul tur. PNL vrea ca edilii locali să fie aleși în două tururi
De Victor Radu 26 ianuarie 2015

Un Parlament cu 400 de senatori și deputați, față de aproape 600 în prezent, alegerea primarilor în continuare din primul tur și organizarea scrutinelor de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Klaus Iohannis a mers la sediul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității
De Victor Radu 26 ianuarie 2015

Președintele Klaus Iohannis a mers în această dimineață la sediul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

PSD susține alegerea primarilor într-un singur tur. În PNL se iau decizii contradictorii
De Alex Costea 26 ianuarie 2015

Partidul Social Democrat va susține în Comisia de Cod electoral alegerea primarilor într-un singur tur.

Klaus Iohannis vrea Guvern PNL cu Predoiu premier. Victor Ponta spune că actualul Executiv este cea mai bună variantă pentru România
De Victor Radu 23 ianuarie 2015

În campania electorală spunea că nu e bine ca un partid să dețină toată puterea, după care a declarat că ar fi bine ca PNL să vină la guvernare.

Partidele, chemate de președinte la consultări. Iohannis vrea un Parlament "mai mic, mai eficient și mai credibil"
De Cristi Popovici 23 ianuarie 2015

Președintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări. Invitația a fost trimisă astăzi de Administrația Prezidențială, iar miercuri, liderii partidelor sunt așteptați la discuții, la Cotroceni.

Codul Fiscal se schimbă din nou. Premierul Victor Ponta a anunțat că va fi pe înțelesul tuturor
De Bogdan Muzgoci 21 ianuarie 2015

Codul Fiscal se schimbă din nou. Acesta va fi gata până în a doua jumătate a lunii februarie, însă va intra în vigoare anul viitor. Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că legea va fi mai clară și pe înțelesul turturor.

Instanța Supremă a dat verdictul privind incompatibilitatea în dosarul președintelui României
De Roxana Murat 21 ianuarie 2015

Președintele Klaus Iohannis a câștigat definitiv procesul cu ANI. Judecătorii Înaltei Curții de Casație și Justiție au decis că acesta nu a fost incompatibil pe vremea când a reprezentat Primăria Sibiului în Adunările Generale ale Acționarilor de la societățile Apă Canal și Piețe.

Nicușor Constantinescu a contestat controlul judiciar din dosarul Centrului Militar Zonal. Cere să i se respecte dreptul de ales local
De Victor Radu 21 ianuarie 2015

Nicușor Constantinescu contestă controlul judiciar în dosarul Centrului Militar Zonal. Președintele Consiliului Județean s-a prezentat astăzi la Tribunalul Constanța pentru a le explica judecătorilor că motivele pentru care a fost instituită inițial această măsură nu mai sunt valabile.

Instanța supremă va da verdictul astăzi privind incompatibilitatea în dosarul președintelui României
De Roxana Murat 21 ianuarie 2015

Zi importantă, astăzi, pentru președintele Klaus Iohannis. Înalta Curte de Casație și Justiție va da sentința definitivă în dosarul de incompatibilitate al șefului statului.

Ședința Parlamentului pentru criza francului elvețian, amânată. În zilele următoare va fi dezbătură legea insolvenței persoanelor fizice
De Victor Radu 20 ianuarie 2015

Ședința extraordinară a Parlamentului pentru criza francului elvețian a fost amânată. Cel mai probabil va fi convocată miercurea viitoare. Președintele Camerei Deputaților a anunțat că până atunci, în zilele următoare comisia de buget-finanțe va dezbate proiectul legii insolvenței persoanelor fizice, care ar putea să-i ajute pe cei peste 75.000 de români cu credite în moneda elvețiană.

Iohannis, la prima vizită la Bruxelles. Președintele, declarație de presă comună cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Junker
De Bogdan Muzgoci 15 ianuarie 2015

Președintele Klaus Iohannis se află în prima sa vizită oficială la Bruxelles. Șeful statului român a făcut o declarație de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker în cadrul căreia a vorbit despre europenizarea completă a României și despre aderarea la spațiul Schengen.

Chiuariu s-a autosuspendat din PNL
De Florina Militaru 13 ianuarie 2015

Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din Partidul Național Liberal. După ce conducerea PNL i-a dat termen până pe 23 ianuarie să-și prezinte demisia pe fondul ultimelor acuzații penale ce i se aduc, senatorul PNL și-a anunțat decizia.

Limitări pentru consiliile județene. Liderii instituțiilor, nemulțumiți de măsurile Guvernului
De Bogdan Muzgoci 12 ianuarie 2015

Semnal de alarmă tras de președinții consiliilor județene! Aceștia sunt nemulțumiți de noile măsuri privind funcționarea instituțiilor pe care le conduc, adoptate de Guvern. Executivul a preluat atribuțiile consiliilor județene de repartizare a unor fonduri către bugetele primăriilor și are în vedere limitarea mandatelor aleșilor locali la maximum două consecutiv.

ȘTIREA ZILEI. Pactul pentru Apărare și amenințările teroriste!

Partidele parlamentare au ajuns astăzi la un acord în prezența președintelui Klaus Iohannis cu privire la bugetul Apărării care urmează să atingă 2% din PIB din 2017, acest nivel urmând să fie păstrat pentru cel puțin 10 ani. Așteptăm opiniile dvs. pe adresa de email stireazilei@ntvonline.ro sau pe pagina de Facebook a emisiunii.

Victor Ponta: „Vom rămâne la guvernare până în 2016. Nu mă tem de trădare”
De Victor Radu 12 ianuarie 2015

„Vom rămâne la guvernare până în 2016”. Declarația a fost făcută astăzi de premierul Victor Ponta care a precizat că nu se teme de trădare în coaliția de la Putere. În schimb, social-democratul spune că a văzut foamea celor care au fost în Cabinetul Boc de a reveni la guvernare.

Prima ședință de Guvern din 2015, primele vești bune pentru români. Prețul gazului râmâne neschimbat
De Bogdan Muzgoci 7 ianuarie 2015

Guvernul s-a reunit astăzi în prima ședință din 2015. Iar veștile sunt bune: prețul gazului pentru consumatorii casnici rămâne neschimbat până la 1 iulie. Un alt subiect important discutat astăzi a fost scăderea prețului la barilul de petrol sub 50 de dolari pentru prima dată din 2009.

ȘTIREA ZILEI. Ponta și Iohannis, umăr la umăr!

În această seară, începând cu ora 21.00, la „Știrea Zilei“, Adriana Teodoru va analiza alături de invitații ei temele zilei, colaborarea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, cererea președintelui de ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare, dar și discursul acestuia din ședința Consiliului Suprem al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii și-a ales o nouă conducere
De Irina Radu 6 ianuarie 2015

Marius Tudose Badea este noul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar pentru funcția de vicepreședinte a fost ales Bogdan Gabor. La ședința de astăzi a CSM a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

PNL are probleme cu organizarea internă, dar vrea la guvernare. Alina Gorghiu: „Vom depune o moțiune de cenzură”
De Victor Radu 5 ianuarie 2015

Au probleme cu organizarea internă a partidului, dar vor să vină la guvernare. Co-președinții noului PNL au anunțat că își doresc alageri anticipate și vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. PSD spune că PNL nu reprezintă o alternativă viabilă la guvernare și că moțiunea de cenzură are o singură menire, aceea de a-i aduce pe democrat-liberalii lui Băsescu înapoi la putere.