miercuri, 14 octombrie 2015

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Bugetarii vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru creșterea cu 8 la sută a veniturilor celor din sistemul public. A doua tranșă, de peste 7 procente, care va duce la reîntregirea salariilor tăiate de fostul Guvern, va fi acordată în luna ianuarie a anului viitor. Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal de fostul Guvern din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor. Tot astăzi, ministrul Economiei a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru suprataxarea companiilor petroliere cu profit. Prima și cea mai importantă decizie de la ședința Guvernului a fost aceea prin care milioanele de angajați din sistemul public vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Cu opt la sută, mai exact. Banii au fost alocați prin ordonanță de urgență, iar cea de-a doua tranșă, de 7,4 procente, urmează să fie acordată în ianuarie 2013, lucru care va duce la reîntregirea veniturilor bugetarilor tăiate încă de pe vremea Guvernului Boc.  Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor mai mari de 740 de lei. Banii vor fi dați în 16 tranșe lunare egale. Premierul Ponta a anunțat, înainte de sedință, că banii pe care i-au primit necuvenit primăriile PDL înainte de căderea Guvernului Ungureanu nu au fost alocați din fondul de urgență, ci din tăierile care s-au făcut din bugetele ministerelor. În acest sens, premierul a spus că va cere un raport de la Finanțe și a preconizat că vor fi recuperate aproape 400 de milioane de lei. În plus, premierul a dezvăluit că fostul Guvern nu a prevăzut niciun leu pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, lucru pe care Ponta l-a catalogat drept iresponsabil. Premierul a taxat și faptul că Guvernul Boc a tăiat banii profesorilor care participă la organizarea examenului de bacalaureat și a anunțat că actualul Executiv va încerca să repare acest lucru cât mai repede. De asemenea, premierul a spus că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta după ce a primit informații conform cărora instituția ar fi în pericol de insolvență. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că Guvernul vrea să aplice o suprataxă companiilor petroliere, de energie electrică și gaze care au avut profit. Tot astăzi, premierul a anunțat că șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a demisionat. De asemenea, Oana Badea a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, locul ei fiind luat de Stelian Fedorca. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Victor Ponta: România nu este speriată de atitudinea Rusiei
De Alina Gâju 13 octombrie 2015

Moscova tratează țările din jur "cu dispreț față de legile internaționale". Este reacția premierului Victor Ponta la declarațiile oficialilor din ministerul rus de Externe care au cerut României și Statelor Unite să renunțe la scutul antirachetă de la Deveselu cât timp nu este prea târziu.

Senatul a spus NU Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate
De Florina Militaru 13 octombrie 2015

Proiectul de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate a fost respins, astăzi, de Senat.

Traian Băsescu scapă de dosarul de uzurpare
De Alina Gâju 13 octombrie 2015

Fostul președinte Traian Băsescu a scăpat de un nou dosar penal ce ar fi urmat să fie deschis pe numele său.

Liviu Dragnea, președinte PSD cu 97% din voturi: 'Trebuie evitate greșelile trecutului'
De Alina Gâju 12 octombrie 2015

Ales președinte al PSD, Liviu Dragnea a anunțat că nu vrea să repete greșelile pe care partidul le-a făcut în trecut și nici compromisurile la care a recurs. Noul președinte al social democraților a mai precizat că va discuta cu Klaus Iohannis despre o eventuală schimbare a premierului doar în cazul în care șeful statului solicită o astfel de negociere.

Liviu Dragnea devine oficial președintele PSD, după o cursă de unul singur
De Victor Radu 11 octombrie 2015

Alegerile pentru funcția de președinte al PSD au început la ora 8. O oră mai târziu, liderii organizației județene a social-democraților din Constanța s-au prezentat deja la urne.

Alegeri la PSD. Secțiile de votare se deschid la ora 08.00!
De Bogdan Muzgoci si Robert Nenciu 10 octombrie 2015

A început numărătoarea inversă până la alegerile istorice din PSD. Peste 500 de mii de membrii ai Partidului Social Democrat sunt așteptați să își voteze liderul. În cursă a rămas un singur candidat, Liviu Dragnea. Secțiile de votare se deschid mâine dimineață la ora 08.00.

Fostul președinte al țării va avea din nou carnet de partid
De Cristina Burcea 9 octombrie 2015

Traian Băsescu amenință că revine în forță în viața politică, deși la finalul mandatului anunța că se retrage.

4 milioane de chestionare vor fi împărțite odată cu buletinele de vot la alegerile interne ale PSD
De Victor Radu 9 octombrie 2015

Alegeri fără surprize, duminică, la PSD. Astăzi au fost împărțite în teritoriu buletinele de vot pe care se regăsește numele singului candidat, Liviu Dragnea. În 11 octombrie, PSD declanșează și cea mai mare cercetare sociologică de după Revoluție. Le va înmâna atât membrilor, cât și simpatizanților aproape 4 milioane de chestionare prin care vrea să le afle opinia despre conducerea partidului și Guvernul României.

Premieră pentru Consiliul Local Constanța în ultimii 15 ani. Ședința s-a amânat din lipsă de cvorum!
De Robert Nenciu 7 octombrie 2015

Premieră pentru Consiliul Local Constanța în ultimii 15 ani. Astăzi a fost prima ședință în care nu s-a întrunit cvorumul. Amânarea ședinței a avut și primele consecințe. CVM Tomis Constanța a fost la un pas să se retragă din Liga Campionilor pentru că nu a fost votată hotărârea care le-ar fi asigurat fondurile necesare participării în această competiție.

Zi decisivă pentru Oprescu
De Liliana Enache 6 octombrie 2015

Curtea de Apel București decide astăzi dacă admite cererea lui Sorin Oprescu de eliberare din arest.

Noua șefă a femeilor Social Democrate - Cel puțin 30% din candidații social democrați de anul viitor trebuie să fie femei!
De Bogdan Muzgoci 4 octombrie 2015

Cel puțin 30% din candidații social democrați de anul viitor trebuie să fie femei. Asta își dorește noul președinte al Organizației de Femei a PSD, Viorica Dăncilă. Europarlamentarul ocupă acum funcția rămasă vacantă după ce Rovana Plumb a preluat conducerea Consiliului Național al PSD.

România nu va fi primită în Schengen nici în 2016!
De Robert Nenciu 4 octombrie 2015

România nu va fi primită în spațiul Schengen nici în 2016. Declarația a fost făcută de premierul Victor Ponta, la Amman, care a amintit că anul viitor președinția Uniunii Europene va fi asigurată de Olanda. Șeful Guvernului a vorbit și despre refugiați și despre ultimul cruciat al secolului XXI, făcând referire clară la fostul președinte Traian Băsescu.

Liviu Dragnea: 'Candidații PSD la alegerile locale, validați pe liste după consultarea comunităților locale'
De Ioana Paidos 3 octombrie 2015

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că, ”în premieră”, candidații partidului la alegerile locale vor fi validați pe liste doar după ce va fi consultată comunitatea locală, dar și că oamenii vor fi chestionați și cu privire la obiectivele PSD, pentru o legătură mai ”strânsă” cu cetățenii.

Parlamentarii și-au votat privilegii noi: mai mulți bani pentru cazare și transport
De Cristina Sîmbeteanu 29 septembrie 2015

Înaintea moțiunii de cenzură, parlamentarii și-au votat noi privilegii. Aceștia și-au acordat mai mulți bani pentru combustibil și cazare.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă
De Robert Nenciu 29 septembrie 2015

Moțiunea de cenzură a PNL a picat. ”A fost un eșec din toate punctele de vedere”, a declarat premierul Victor Ponta, după aflarea rezultatului. Deputații și senatorii PSD, UNPR, ALDE și aleșii minorităților naționale au fost prezenți în sală, însă nu au votat moțiunea.

Moțiunea de cenzură, șanse minime la votul din Parlament
De Bogdan Muzgoci 28 septembrie 2015

Este tot mai clar că moțiunea de cenzură a PNL nu va trece mâine de votul Parlamentului. Liderii coaliției s-au reunit astăzi într-o ședință cu ușile închise iar concluziile de la final au fost clare: coaliția sprijină în continuare Guvernul Ponta.

Primarii PSD, nemulțumiți de șefii de deconcentrate de la Constanța
De Robert Nenciu 28 septembrie 2015

Ședința Comitetului Executiv Județean al PSD Constanța a fost un bun prilej pentru mai mulți primari constănțeni de a-și expune nemulțumirile față de atitudinea unor directori de servicii deconcentrate.

Ponta despre scandalul Volkswagen: Din când în când, o lecție pentru cei care tot dau lecții e binevenită
De Victor Radu 28 septembrie 2015

Vine și prima reacție publică din partea autorităților române în scandalul-monstru legat de Volkswagen. Premierul Victor Ponta a reacționat ironic la adresa producătorului german, care păcălea testele pentru normele de poluare.

PSD Constanța îl susține pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al organizației naționale
De Robert Nenciu 28 septembrie 2015

Organizația Județeană a PSD Constanța îl susține pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al social democraților. Astăzi, membrii Comitetului Executiv Județean au aprobat cu unanimitate de voturi și propunerea ca Valeriu Zgonea să fie președinte Executiv al PSD.

Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat
De Cristina Pancrat 28 septembrie 2015

Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat. Primul termen în apelul din dosarul referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost programat pentru 23 noiembrie.

Iohannis a vorbit, la New York, în fața Adunării Generale a ONU
De Neptun TV 27 septembrie 2015

Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, la New York, primul său discurs în cadrul Adunării Generale a ONU, unde a vorbit despre "dezastrul uman" provocat de criza migrației și a atras atenția că, fără soluții adecvate, fiecare val de migrație îl va depăși pe cel anterior.