duminică, 30 august 2015

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Bugetarii vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru creșterea cu 8 la sută a veniturilor celor din sistemul public. A doua tranșă, de peste 7 procente, care va duce la reîntregirea salariilor tăiate de fostul Guvern, va fi acordată în luna ianuarie a anului viitor. Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal de fostul Guvern din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor. Tot astăzi, ministrul Economiei a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru suprataxarea companiilor petroliere cu profit. Prima și cea mai importantă decizie de la ședința Guvernului a fost aceea prin care milioanele de angajați din sistemul public vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Cu opt la sută, mai exact. Banii au fost alocați prin ordonanță de urgență, iar cea de-a doua tranșă, de 7,4 procente, urmează să fie acordată în ianuarie 2013, lucru care va duce la reîntregirea veniturilor bugetarilor tăiate încă de pe vremea Guvernului Boc.  Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor mai mari de 740 de lei. Banii vor fi dați în 16 tranșe lunare egale. Premierul Ponta a anunțat, înainte de sedință, că banii pe care i-au primit necuvenit primăriile PDL înainte de căderea Guvernului Ungureanu nu au fost alocați din fondul de urgență, ci din tăierile care s-au făcut din bugetele ministerelor. În acest sens, premierul a spus că va cere un raport de la Finanțe și a preconizat că vor fi recuperate aproape 400 de milioane de lei. În plus, premierul a dezvăluit că fostul Guvern nu a prevăzut niciun leu pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, lucru pe care Ponta l-a catalogat drept iresponsabil. Premierul a taxat și faptul că Guvernul Boc a tăiat banii profesorilor care participă la organizarea examenului de bacalaureat și a anunțat că actualul Executiv va încerca să repare acest lucru cât mai repede. De asemenea, premierul a spus că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta după ce a primit informații conform cărora instituția ar fi în pericol de insolvență. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că Guvernul vrea să aplice o suprataxă companiilor petroliere, de energie electrică și gaze care au avut profit. Tot astăzi, premierul a anunțat că șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a demisionat. De asemenea, Oana Badea a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, locul ei fiind luat de Stelian Fedorca. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

PSD vrea un pact politic pentru dezvoltarea României
De Madalina Pavel 29 august 2015

„Vreau un pact al tututor forțelor politice pentru o strategie eficientă de dezvoltare a țării în următorii 20-30 de ani“. Declarația a fost făcută, seara trecută, la Constanța, de președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a atras atenția că în cei 10 ani de „război“ cu Traian Băsescu, România a pierdut oportunități importante. Liderul PSD a fost prezent la Școala de vară a femeilor social-democrate dși a mai anunțat că, în 4-5 ani, partidul ar putea da un premier femeie.

PSD merge la alegerile locale din 2016 cu Decebal Făgădău și Cristinel Dragomir
De Victor Radu 28 august 2015

Cristinel Dragomir și Decebal Făgădău sunt candidații propuși de liderul PSD de la malul mării pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean și de primar al Constanței. Felix Stroe a făcut anunțul în cadrul primei întâlniri pe care a avut-o cu femeile din Partidul Social Democrat, după ce a fost ales în funcția de președinte al organizației județene. Cristinel Dragomir spune că, deocamdată, nu a luat nicio decizie în privința candidaturii.

Femeile Social Democrate se întâlnesc, timp de trei zile, în Mamaia, la lucrările Școlii de Vară OFSD
De Victor Radu 28 august 2015

„Cerem pedepse mai aspre pentru infracțiunile cu violență împotriva femeilor”. Este mesajul transmis de membrele Organizației de Femei a Partidului Social Democrat care zilele acestea participă la Școala de Vară în stațiunea Mamaia. Peste 200 de reprezentante ale sexului frumos vor semna o rezoluție la final prin care vor cere Parlamentului să modifice legislația în domeniu, mai ales după cazul celor 7 violatori din Vaslui. De asemenea, social-democratele atrag atenția și asupra problemei migranților pentru care liderii europeni încă nu au o soluție.

Liderii partidelor politice au convenit noua formă a Codului Fiscal
De Madalina Pavel 27 august 2015

Partidele au ajuns la un consens pe tema Codului Fiscal. Acesta va fi adoptat până la sfârșitul săptămânii viitoare. La întâlnirea liderilor partidelor politice de la Palatul Parlamentului s-a stabilit ca proiectul să rămână în forma adoptată inițial, însă o serie de prevederi să fie aplicate în etape.

Ilie Sârbu renunță la funcția de lider al grupului PSD din Senat
De Ioana Paidos 25 august 2015

Ilie Sârbu renunță la funcția de lider al grupului PSD din Senat.

Sesiunea parlamentară privind Codul Fiscal a fost ANULATĂ!
De Madalina Pavel 24 august 2015

Sesiunea parlamentară extraordinară privind Codul Fiscal a fost anulată. După o scurtă discuție, liderii Coaliției au decis, în această dimineață, să amâne votul în Parlament. O nouă dezbatere, la nivel politic, va avea loc joi și abia atunci se va lua o decizie, spun reprezentanții PSD.

PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal
De Cristina Pancrat 24 august 2015

Sesiunea parlamentară extraordinară privind Codul Fiscal a fost anulată. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că membrii Comisiei de buget nu au reușit să elaboreze un raport. De altfel, în ședința Coaliției, PSD a cerut amânarea dezbaterilor de astăzi.

Noul Cod Fiscal se întoarce, din nou, în Parlament
De Liliana Enache 23 august 2015

Codul fiscal se întoarce mâine, din nou, în Parlament. După o vacanță de două luni, deputații și senatorii au fost convocați într-o sesiune extraordinară în care vor vota cererea de reexaminare a Codului Fiscal trimisă de președintele Klaus Iohannis.

Livia Stanciu, huiduită la instanță, la rejudecarea Dosarului Rarinca
De Lorena Târşoagă 21 august 2015

Nu meritați să fiți în justiție, doamna Livia Stanciu! Sunt cuvintele cu care a fost întâmpinată astăzi șefa Curții Supreme la ieșirea de la Curtea de Apel, unde s-a rejudecat dosarul Marianei Rarinca.

DNA a pus sechestru asigurator pe apartamentul în care locuiește premierul Victor Ponta. Decizia, luată în dosarul “Turceni-Rovinari”
De Victor Radu 19 august 2015

Direcția Națională Anticorupție a pus sechestru asigurator pe apartamentul în care locuiește premierul Victor Ponta. Procurorii au recurs la această măsură după ce expertiza din dosarul “Turceni-Rovinari” a stabilit un prejudiciu de peste 50 de mii de lei.

Medicii primesc bani, dascălii protestează - vezi ce spune premierul despre salariile bugetarilor
De Bogdan Muzgoci 19 august 2015

Premierul Victor Ponta a participat, astăzi, la prima ședință de guvern, după trei săptămâni de vacanță. Șeful Executivului a anunțat că își dorește ca Taxa pe Valoarea Adăugată să fie de 20%. Totodată, premierul a ținut să-i liniștească pe profesori și le-a transmis că vor beneficia și ei de măriri salariale, dar nu din octombrie, ci de îndată ce economia o va permite. Nemulțumiți, sindicaliștii din Învățământ amenință cu proteste de amploare, dacă nu vor avea parte de același tratament ca angajații din Sănătate.

Victor Ponta, despre Supercupa Europei: Messi m-a ignorat, o să îmi ceară Gorghiu demisia
De Alina Gâju 12 august 2015

Premierul Victor Ponta, postare ironică pe facebook, după ce a fost la Tbilisi, unde a asistat la finala Supercupei Europei la fotbal. La sfârșitul meciului dintre Barcelona și Sevilla, șeful Executivului a scris pe pagina de socializare că Messi l-a ignorat și a spus că Alina Gorghiu îi va cere demisia. Premierul a participat și la o degustare de vinuri alături de omologii săi din Georgia și Estonia.

Victor Ponta: „Nu demisionez”. Premierul a anunțat că a fost supravegheat în vacanța din SUA
De Victor Radu 11 august 2015

Premierul Victor Ponta a anunțat că nu demisionează din fruntea Guvernului. Șeful Executivului a făcut primele declarații de la revenirea din vacanță, seara trecută, la România TV. Ponta l-a ironizat pe președintele Klaus Iohannis despre care a spus că își face concediile pe banii statului și că, din acest punct de vedere, este o copie nereușită a lui Traian Băsescu. Premierul a precizat și că a fost supravegheat în vacanța din Statele Unite de o agenție privată plătită de un site de presă din România.

Ponta despre demisie: Mai e puțin până în decembrie 2016
De Irina Ditu 10 august 2015

Toate discuțiile și afirmațiile lui Liviu Dragnea au fost stabilite cu mine. Este una dintre declarațiile făcute de premierul Victor Ponta, proaspăt întors din vacanță, în cadrul unei emisiuni la un post central de televiziune.

Gabriel Oprea vrea consultări pe Codul Fiscal
De Andreea Filip 6 august 2015

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat astăzi că va trimite o scrisoare tuturor partidelor politice, pentru a le chema la consultări pe tema noului Cod fiscal.

Tăriceanu: Respingerea Codului Fiscal este o greșeală a președintelui Klaus Iohannis!
De Cristina Burcea 1 august 2015

Respingerea Codului Fiscal este o greșeală a președintelui Klaus Iohannis. Declarația îi aparține șefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a subliniat că noul Cod Fiscal este un proiect de țară. Tăriceanu a vorbit despre importanța Codului Fiscal și erorile șefului statului, aseară, la un post central de televiziune.