sîmbătă, 20 decembrie 2014

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Bugetarii vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru creșterea cu 8 la sută a veniturilor celor din sistemul public. A doua tranșă, de peste 7 procente, care va duce la reîntregirea salariilor tăiate de fostul Guvern, va fi acordată în luna ianuarie a anului viitor. Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal de fostul Guvern din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor. Tot astăzi, ministrul Economiei a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru suprataxarea companiilor petroliere cu profit. Prima și cea mai importantă decizie de la ședința Guvernului a fost aceea prin care milioanele de angajați din sistemul public vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Cu opt la sută, mai exact. Banii au fost alocați prin ordonanță de urgență, iar cea de-a doua tranșă, de 7,4 procente, urmează să fie acordată în ianuarie 2013, lucru care va duce la reîntregirea veniturilor bugetarilor tăiate încă de pe vremea Guvernului Boc.  Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor mai mari de 740 de lei. Banii vor fi dați în 16 tranșe lunare egale. Premierul Ponta a anunțat, înainte de sedință, că banii pe care i-au primit necuvenit primăriile PDL înainte de căderea Guvernului Ungureanu nu au fost alocați din fondul de urgență, ci din tăierile care s-au făcut din bugetele ministerelor. În acest sens, premierul a spus că va cere un raport de la Finanțe și a preconizat că vor fi recuperate aproape 400 de milioane de lei. În plus, premierul a dezvăluit că fostul Guvern nu a prevăzut niciun leu pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, lucru pe care Ponta l-a catalogat drept iresponsabil. Premierul a taxat și faptul că Guvernul Boc a tăiat banii profesorilor care participă la organizarea examenului de bacalaureat și a anunțat că actualul Executiv va încerca să repare acest lucru cât mai repede. De asemenea, premierul a spus că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta după ce a primit informații conform cărora instituția ar fi în pericol de insolvență. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că Guvernul vrea să aplice o suprataxă companiilor petroliere, de energie electrică și gaze care au avut profit. Tot astăzi, premierul a anunțat că șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a demisionat. De asemenea, Oana Badea a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, locul ei fiind luat de Stelian Fedorca. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Victor Ponta: “Nu vor fi creșteri de taxe și impozite în 2015!”
De Cătălin Manea 19 decembrie 2014

Bugetul pe anul 2015 a ajuns pe ultima sută de metri. Parlamentarii dezbat, la această oră, cum vor fi distribuiți banii românilor anul viitor.

Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL
De Alina Gâju 18 decembrie 2014

Liberalii au de astăzi un nou lider. Alina Gorghiu, fostul purtător de cuvânt al formațiunii, a fost votată în locul lui Klaus Iohannis, care și-a dat demisia de la șefia partidului. Chiar președintele ales a fost cel mai mare susținător al ei. Este necesară deschiderea partidului și acceptarea oricăror ”resurse de valoare”, le-a transmis Gorghiu colegilor de partid.

Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL în locul lui Klaus Iohannis

Alina Gorghiu este noul copreședinte al PNL, alături de Vasile Blaga. Ea a fost votată de 47 membri ai Biroului Politic Național al vechiului Partid Național Liberal, în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a obținut 28 voturi.

Alina Gorghiu candidează la șefia Partidului Național Liberal
De Roxana Murat 17 decembrie 2014

Alina Gorghiu - surpriza lui Iohannis pentru șefia Partidului Național Liberal. Anunțul a fost făcut în această seară la reuniunea informală a liberalilor.

Legea migrației, neconstituțională
De Cătălin Manea 17 decembrie 2014

Ordonanța privind trecerea aleșilor locali de la un partid la altul este neconstituțională.

Traian Băsescu a atacat doi miniștri, în timpul depunerii jurământului
De Cristina Pancrat 17 decembrie 2014

Deși mai are doar patru zile de mandat, președintele Traian Băsescu a ieșit din nou la atac. La ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștri, șeful statului i-a acuzat pe Sorin Cîmpeanu și Liviu Pop că au contribuit la un fals în interes public, fără a da însă mai multe explicații. Noul Executiv s-a întrunit deja în prima ședință.

Articolul în baza căruia sunt judecați Klaus Iohannis și aleși locali este constituțional
De Cristina Pancrat 16 decembrie 2014

Procesul lui Klaus Iohannis cu Agenția Națională de Integritate merge mai departe. Curtea Constituțională a decis că articolul din legea în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulți aleși locali, este constituțional.

Președintele a semnat decretul privind revocarea și numirea noilor membri ai Guvernului

Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul privind revocarea din funcție și numirea unor membri ai Guvernului, informează Administrația Prezidențială.

Victor Ponta renunță la doctorat
De Irina Radu 16 decembrie 2014

Premierul Victor Ponta renunță la doctorat. Anunțul a fost făcut chiar pe pagina sa de facebook. Ponta a trimis, astăzi, o scrisoare rectorului Universității București, în care îl informează că vrea să renunțe la titlul de doctor în drept, acordat în anul 2003 și care a provocat scandalul plagiatului.

Noii miniștrii depun jurământul miercuri dimineață
De Cristina Pancrat 16 decembrie 2014

Miniștrii Cabinetului Ponta IV vor depune jurământul mâine la ora 9. Inițial, evenimentul era programat pentru această seară la ora 20.30, însă președintele Traian Băsescu a anunțat că din cauza programului încărcat a fost nevoit să amâne depunerea jurământului.

Judecătorii Curții Constituționale se pronunță asupra regimului incompatibilităților aleșilor locali
De Cristina Pancrat 16 decembrie 2014

Zi importantă pentru Klaus Iohannis. Curtea Constituțională decide dacă acesta scapă sau nu de procesul cu Agenția Națională de Integritate.

Guvernul Ponta 4 a primit, cu largă majoritate, votul de încredere al Parlamentului!
De Roxana Glăvan 15 decembrie 2014

Guvernul Ponta 4 a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 377 de voturi. Guvernul numără 21 de miniștri, între care un vicepremier și doi miniștri delegați. Noul Guvern a ajuns în Parlament iar premierul Victor Ponta a cerut votul de încredere.

UPDATE. REMANIERE în Guvernul Ponta! Care este NOUA STRUCTURĂ a Executivului
De Roxana Glăvan 14 decembrie 2014

Coaliția de guvernare a anunțat, în această seară, modificările făcute după demisia unor miniștri, demiterea altora, dar și după ieșirea UDMR de la guvernare. Noua structură a fost votată în unanimitate în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD.

Scandal în PSD. Liviu Dragnea despre Cătălin Ivan: “E un puști obraznic”
De Victor Radu 13 decembrie 2014

E din nou scandal la vârful PSD. Conducerea femeilor social-democrate cere sancționarea europarlamentarului Cătălin Ivan după ce acesta le-a atacat public pe Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al partidului, și pe Viorica Dăncilă, liderul europarlamentarilor PSD.

Guvernul a definitivat proiectul de buget. Azi a ajuns la Parlament, iar până marți se vor depune amendamente
De Victor Radu 13 decembrie 2014

Proiectul de buget pe 2015 a fost definitivat seara trecută de Guvern și a fost trimis la Parlament. Aleșii se așteaptă, ca după depunerea amendamentelor, legea bugetului să intre în dezbatere pe 19 decembrie și să fie adoptată două zile mai târziu. Premierul Victor Ponta a precizat că nu vor fi introduse taxe sau impozite noi, vor crește pensiile și salariul minim, iar deficitul va fi cel convenit cu FMI, de 1,4%.

Kelemen Hunor: "Maghiarii trebuie SĂ RECUPEREZE PĂMÂNTURILE NATALE!"

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, astăzi, că maghiarii aflați pe teritoriul României trebuie să recupereze pământul natal.

Victor Ponta: Luni vom cere un vot Parlamentului pentru noul Guvern
De Roxana Glăvan 12 decembrie 2014

Noul Guvern se lasă așteptat. Se poartă negocieri însă structura agreată va fi anunțată în următoarele două zile. Până atunci, în coaliție sunt discuții aprinse pentru anumite ministere. În ceea ce privește propunerile noului Executiv printre acestea se numără introducerea unei limite de două mandate la nivel local și parlamentar.

Ședința pentru bugetul anului 2015 a fost reprogramată
De Roxana Glăvan 12 decembrie 2014

Ședința de Guvern pentru aprobarea bugetului pe anul viitor a fost amânată pentru ora 17, din motive tehnice. În acest context, întâlnirea Parlamentului stabilită inițial pentru astăzi la ora 13.00 a fost reprogramată pentru mâine la ora 10.00.

Constanța a primit de la Guvern peste 84 de milioane de lei pentru salariile tăiate ale profesorilor
De Victor Radu 12 decembrie 2014

În prag de sărbători, mii de profesori din Constanța își primesc drepturile salariale, tăiate de fostul Guvern Boc și câștigate ulterior în instanță. Banii, peste 40 de milioane de lei, provin de la actualul Guvern. Executivul a alocat alți peste 40 de milioane de lei pe care Consiliul Județean i-a folosit astăzi pentru plata arieratelor și a împrumuturilor primăriilor din județ.

BUGETUL ANULUI 2015. Mai mulți bani la ministerele Muncii, Agriculturii și Finanțelor, mai puțini la Interne
De Roxana Glăvan 11 decembrie 2014

Învățământul, Transporturile, Apărarea, Sănătatea, Investițiile și Agricultura vor primi mai mulți bani în 2015. În schimb, Cultura și Internele vor avea fonduri mai mici, conform proiectului de buget pentru anul viitor. Discuții aprinse sunt la Justiție, dar și la Sănătate, acolo unde au existat acuzații că bugetul a fost mișcorat.

Victor Ponta despre acordul cu FMI. Pensiile vor fi indexate, iar salariul minim va crește la 1050 lei. „Nu vor exista TAXE suplimentare în 2015“

Premierul Victor Ponta a anunțat astăzi că s-a ajuns la „un acord de principiu“ cu FMI și Comisia Europeană pentru bugetul pe 2015, iar vineri va fi aprobat și trimis către Parlament.