miercuri, 7 decembrie 2016

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

loading...
Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Bugetarii vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru creșterea cu 8 la sută a veniturilor celor din sistemul public. A doua tranșă, de peste 7 procente, care va duce la reîntregirea salariilor tăiate de fostul Guvern, va fi acordată în luna ianuarie a anului viitor. Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal de fostul Guvern din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor. Tot astăzi, ministrul Economiei a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru suprataxarea companiilor petroliere cu profit. Prima și cea mai importantă decizie de la ședința Guvernului a fost aceea prin care milioanele de angajați din sistemul public vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Cu opt la sută, mai exact. Banii au fost alocați prin ordonanță de urgență, iar cea de-a doua tranșă, de 7,4 procente, urmează să fie acordată în ianuarie 2013, lucru care va duce la reîntregirea veniturilor bugetarilor tăiate încă de pe vremea Guvernului Boc.  Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor mai mari de 740 de lei. Banii vor fi dați în 16 tranșe lunare egale. Premierul Ponta a anunțat, înainte de sedință, că banii pe care i-au primit necuvenit primăriile PDL înainte de căderea Guvernului Ungureanu nu au fost alocați din fondul de urgență, ci din tăierile care s-au făcut din bugetele ministerelor. În acest sens, premierul a spus că va cere un raport de la Finanțe și a preconizat că vor fi recuperate aproape 400 de milioane de lei. În plus, premierul a dezvăluit că fostul Guvern nu a prevăzut niciun leu pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, lucru pe care Ponta l-a catalogat drept iresponsabil. Premierul a taxat și faptul că Guvernul Boc a tăiat banii profesorilor care participă la organizarea examenului de bacalaureat și a anunțat că actualul Executiv va încerca să repare acest lucru cât mai repede. De asemenea, premierul a spus că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta după ce a primit informații conform cărora instituția ar fi în pericol de insolvență. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că Guvernul vrea să aplice o suprataxă companiilor petroliere, de energie electrică și gaze care au avut profit. Tot astăzi, premierul a anunțat că șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a demisionat. De asemenea, Oana Badea a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, locul ei fiind luat de Stelian Fedorca. 

Ar putea sa va intereseze:

loading...

Comenteaza aceasta stire

Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au primit INTERZIS la recepția de 1 Decembrie organizată de Administrația Prezidențială!
De Neptun TV 24 noiembrie 2016

Președintele Klaus Iohannis va organiza, pe 1 Decembrie, o recepție fastuoasă la Palatul Cotroceni, unde vor fi 600 de invitați, a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Demisie în Consiliul Județean Constanța! Un nou consilier a fost numit astăzi!
De Neptun TV 22 noiembrie 2016

Demisie în Consiliul Județean Constanța! Consilierul Robert Boroianu, din partea PNL, și-a depus, astăzi, demisia din CJ Constanța, iar locul său a fost ocupat de liberalul Liviu Popa.

Candidatul PMP la Senat, Dorel Onaca, vine la Reporter Special, după o săptămână de întâlniri cu alegătorii din județ
De Neptun TV 21 noiembrie 2016

Campania electorală a întrat în etapa întâlnirilor dintre candidați și alegători. După o săptămână în care membrii PMP au făcut turul județului Constanța, candidatul la Senat, Dorel Constantin Onaca, vine la Reporter Special.

Dacian Cioloș, huiduit de sindicaliștii din Educație: 'Dacă îmi cereți să revolz într-un an ce nu s-a rezolvat în 4-5 ani, nu se poate'
De Neptun TV 18 noiembrie 2016

Peste 100 de sindicaliști din învățămant și salariați disponibilizați ai companiei Fortus, care protestau de la primele ore ale dimineții în fața prefecturii din Iași, l-au huiduit pe premierul Dacian Cioloș, aflat într-o vizită de lucru.

Nicușor Constantinescu: 'Consilierii județeni s-au constituit parte civilă din dispoziția lui Iuda, Felix Stroe'. Directorul SC RAJA SA neagă acuzațiile
De Victor Radu 17 noiembrie 2016

Nicușor Constantinescu îl acuză pe președintele PSD Constanța că le-a dat dispoziție consilierilor județeni să se constituie parte civilă în dosarul referitor la cadastrul drumurilor. Fostul șef al Consiliului Județean Constanța a declarat că îi va da în judecată și pe consilieri, și pe Felix Stroe, care este și directorul SC RAJA SA. Stroe respinge acuzațiile și spune că nu are nicio legătură cu modul în care votează consilierii.

Dorel – Constantin Onaca, la 'Reporter Special'
De Neptun TV 17 noiembrie 2016

Candidat pentru Senat din partea PMP, Dorel - Constantin Onaca este invitatul lui Robert Nenciu, în această seară, la 'Reporter Special'.

Fostul prefect al județului Constanța, Bogdan Huțucă, la 'Reporter Special'
De Neptun TV 16 noiembrie 2016

Fostul director al Direcției de Finanțe și fost prefect al județului Constanța, Bogdan Huțucă, în prezent candidat pentru Camera Deputaților din partea PNL, este invitatul lui Robert Nenciu, în această seară, la 'Reporter Special'.

Cristian Darie, în această seară la 'Reporter Special'
De Neptun TV 15 noiembrie 2016

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Cristian Darie, candidat pentru Senat din partea Partidului România Unită, este invitat, în această seară, la 'Reporter Special'.

Propunerile candidaților PNL Constanța la alegerile parlamentare - VIDEO
De Victor Radu 11 noiembrie 2016

Uniformizarea legislației în domeniul maritim și limitarea mandatelor parlamentarilor la două. Sunt câteva dintre propunerile candidatului PNL Constanța la Senat, Vergil Chițac. Acesta susține și un proiect de lege prin care să li se interzică firmelor care au contracte cu statul să finanțeze partidele.

Start pentru campania electorală! Bătălia politică s-a mutat în mediul online!
De Ioana Paidos 11 noiembrie 2016

Dacă în alții ani bătălia politică se ducea în stradă, acum s-a mutat în mediul online. Așa se face că partidele care candidează la alegerile parlamentare nu se mai înghesuie să se promoveze pe panourile stradale.

Începe campania electorală! Reguli stricte pentru candidați și cine își dorește să reprezinte Constanța în Parlament!
De Alin Tarnovschi 10 noiembrie 2016

Mâine se dă startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Sunt reguli stricte privind afișajul electoral: sunt interzise corturile și bannerele pe stâlpi.

Adrian Năstase, despre victoria lui Trump: Dacă Hillary Clinton câștiga, aveam un război rece pe granița de răsărit a României
De Cristi Popovici 9 noiembrie 2016

Într-un interviu acordat prin telefon în cadrul emisiunii After News de la Neptun TV, Adrian Năstase, fostul premier al României, a salutat victoria republicanului Donald Trump, în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

REPORTER SPECIAL. 'Let’s make America great again!': Trump a câștigat, ce fac România și Uniunea Europeană?
De Neptun TV 9 noiembrie 2016

Donald Trump devine al 45-lea președinte american după declarații dure despre rolul tuturor membrilor NATO și după ce a felicitat Marea Britanie pentru 'Brexit'.

Fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, vine la 'Reporter Special', de la ora 20.30
De Neptun TV 8 noiembrie 2016

Problemele de mediu ale Constanței, cum a ajuns ca Lucia Varga, deputat de Bihor, să candideze la Constanța și cum schimbă femeile politica.