marţi, 2 septembrie 2014

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Bugetarii vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru creșterea cu 8 la sută a veniturilor celor din sistemul public. A doua tranșă, de peste 7 procente, care va duce la reîntregirea salariilor tăiate de fostul Guvern, va fi acordată în luna ianuarie a anului viitor. Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal de fostul Guvern din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor. Tot astăzi, ministrul Economiei a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru suprataxarea companiilor petroliere cu profit. Prima și cea mai importantă decizie de la ședința Guvernului a fost aceea prin care milioanele de angajați din sistemul public vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Cu opt la sută, mai exact. Banii au fost alocați prin ordonanță de urgență, iar cea de-a doua tranșă, de 7,4 procente, urmează să fie acordată în ianuarie 2013, lucru care va duce la reîntregirea veniturilor bugetarilor tăiate încă de pe vremea Guvernului Boc.  Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor mai mari de 740 de lei. Banii vor fi dați în 16 tranșe lunare egale. Premierul Ponta a anunțat, înainte de sedință, că banii pe care i-au primit necuvenit primăriile PDL înainte de căderea Guvernului Ungureanu nu au fost alocați din fondul de urgență, ci din tăierile care s-au făcut din bugetele ministerelor. În acest sens, premierul a spus că va cere un raport de la Finanțe și a preconizat că vor fi recuperate aproape 400 de milioane de lei. În plus, premierul a dezvăluit că fostul Guvern nu a prevăzut niciun leu pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, lucru pe care Ponta l-a catalogat drept iresponsabil. Premierul a taxat și faptul că Guvernul Boc a tăiat banii profesorilor care participă la organizarea examenului de bacalaureat și a anunțat că actualul Executiv va încerca să repare acest lucru cât mai repede. De asemenea, premierul a spus că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta după ce a primit informații conform cărora instituția ar fi în pericol de insolvență. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că Guvernul vrea să aplice o suprataxă companiilor petroliere, de energie electrică și gaze care au avut profit. Tot astăzi, premierul a anunțat că șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a demisionat. De asemenea, Oana Badea a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, locul ei fiind luat de Stelian Fedorca. 

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Parlamentarii se întorc la muncă. Pe agendă noii sesiuni sunt amnistierea fiscală și reducerea CAS
De Cristina Pancrat 1 septembrie 2014

Parlamentarii s-au întors astăzi la muncă. A început sesiunea de toamnă, iar senatorii și deputații trebuie să se pronunțe asupra unor propuneri legislative care, din diferite motive nu au fost dezbătute și votate.

O femeie ar putea fi viitorul comisar european din partea României
De Roxana Glăvan 30 august 2014

Surse politice susțin că pe lângă Dacian Cioloș, țara noastră ar mai putea fi reprezentată de Corina Crețu.

Traian Băsescu susține sprijinirea cu ARMAMENT a Ucrainei și îl numește pe Vladimir Putin "UN OM BOLNAV"
De Victor Radu 29 august 2014

Președintele Traian Băsescu susține sprijinirea Ucrainei cu armament și merge până într-acolo încât îl numește pe Vladimir Putin un „om bolnav”. Șeful statului a declarat că armata țării vecine „s-a săturat de câte căști și arme neletale i-au fost trimise”. De partea cealaltă, cu un ton moderat, Victor Ponta a anunțat că situația din Ucraina va fi discutată în ședința CSAT de săptămâna viitoare, iar poziția României va fi prezentată la Paris la reuniunea liderilor europeni social-democrați convocată de președintele Franței.

Ponta, la inaugurarea digului Beiu: „Râul Teleorman nu va mai face probleme“
De Oana Iancu 29 august 2014

La aproape patru luni de la inundațiile devastatoare din Teleorman, digul de peste 4.000 de metri - care va apăra localitatea Beiu de puhoaie - a fost finalizat. Prezent la inaugurare, Victor Ponta i-a asigurat pe oameni că apele râului Teleorman nu le vor mai face probleme și a glumit cu ei, amintind de un episod interpretat în defavoarea premierului de mass-media, în timpul inundațiilor.

BĂSESCU: „România condamnă acțiunile Rusiei de a sprijini separatiștii“

Băsescu a declarat că România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a produs o invazie.

Victor Ponta: “Îmi asum OUG privind primarii, termenul trebuie să fie de 45 de zile”
De Cristina Pancrat si Andreea Radu 28 august 2014

Primarii vor avea la dispoziție 45 de zile pentru a-și alege partidul. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, în ședința de Guvern în care a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind aleșii locali. Ponta a explicat motivul pentru care Guvernul a inisistat să emită acestă ordonanță: în țară sunt foarte multe cazuri de aleși locali votați ca parte a USL, iar acum unii dintre ei nu se mai regăsesc în formula liberal-democrată cu Iohannis și Blaga în frunte.

Darius Vâlcov, investit ministru al Bugetului
De Cristi Popovici 28 august 2014

Darius Vâlcov, noul ministru al Bugetului a depus astăzi jurământul de învestitură, în prezența șefului statului, a premierului și a președintelui Camerei Deputaților.

Victor Ponta despre amânarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov: „E un lucru neserios și nu-mi place să ne jucăm cu lucrurile acestea“
De Alina Gâju 27 august 2014

Președintele Traian Băsescu a amânat depunerea jurământului de către noul ministru delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, pe motiv că premierul Victor Ponta nu este prezent la ceremonie. Mai mult, șeful statului a ținut să precizeze că a crezut că absența șefului Executivului înseamnă că nu îl mai susține pe Vâlcov.

PONTA: „Dorim prezență consistentă a NATO în România; nu putem spune MOLDOVEI că nu putem face nimic“
De Andreea Radu 27 august 2014

România dorește consolidarea flancului estic al NATO și o prezență cât mai consistentă a Alianței în România. Declarația a fost făcută de premierul Victor Ponta în cadrul Reuniunii anuale a Diplomației Române.

Traian Băsescu amână depunerea jurământului lui DARIUS VÂLCOV în funcția de ministru al Bugetului. Victor Ponta: Băsescu e neserios!
De Silvia Pascale si Roxana Glăvan 27 august 2014

După ce a semnat numirea lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget, președintele Traian Băsescu s-a răzgândit.

Guvernul a alocat 192 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014
De Alina Gâju 26 august 2014

Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, 192 de milioane lei pentru organizarea alegerilor prezidențiale.

Grupul de Investigații Politice a cerut redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

Președintele GIP Mugur Ciuvică a solicitat Oficilului Național de Prevenire și Combatere a spălării banilor să reverifice două tranzacții făcute de Băsescu: cumpărarea unui imobil în Șoseaua București Ploiești 137B și cumpărarea și apoi vânzarea unui teren în Aleea Privighetorilor.

Legea C.A.S. VOTATĂ, AMNISTIA amânată
De Victor Radu si Andreea Radu 25 august 2014

Amnistia fiscală pentru pensionari, pentru mame și pentru unii profesori din mediul rural a trecut, astăzi, de votul Senatului. Dacă mâine se va întâmpla același lucru și în Camera Deputaților, românii care au primit bani în plus de la stat din vina unor funcționari nu vor mai fi nevoiți să-i returneze.

Legea de reducere a CAS ajunge din nou în Senat. Premierul Victor Ponta participă la ședință
De Victor Radu 25 august 2014

Legea de reducere a contribuțiilor asigurărilor sociale este rediscutată la această oră în Senat, iar premierul participă la ședință.

Legea privind reducerea CAS ajunge din nou în Parlament; președintele nu mai poate respinge proiectul
De Cristi Popovici 23 august 2014

Proiectul de lege privind reducerea CAS va fi votat de Parlament și va ajunge la președinte până la jumătatea lunii septembrie.

Victor Ponta: Voi fi președintele tuturor românilor, unul cu alt profil și altă agendă decât a lui Traian Băsescu
De Victor Radu si Alina Gâju 22 august 2014

Vreau să fiu președintele tuturor românilor, unul cu alt profil și altă agendă decât a președintelui Băsescu. A declarat, astăzi, premierul Victor Ponta, la Tulcea, unde s-a desfășurat o întâlnire informală a PSD. Ulterior, liderul social democrat a venit la Constanța. Ponta a anunțat că se va lansa în cursa pentru Cotroceni în ziua în care va împlini 42 de ani.

Elena Udrea îi desparte pe „băsiști“ de Băsescu!
De Victor Radu 22 august 2014

Susținerea pentru Elena Udrea i-a făcut până și pe suporterii înfocați ai lui Traian Băsescu să se dezică de președinte. Jurnaliști de la trusturile de „casă” ale șefului statului sau foști membri ai PMP spun că acesta a ales prost.

Femeile social-democrate, întâlnire de lucru la Mamaia
De Victor Radu si Andreea Radu 22 august 2014

“Îmi dau seama că în 2014 nu voi fi învins de o femeie, dar în 2019 e posibil să am probleme”. Asta le-a transmis astăzi colegelor sale de partid președintele PSD, Victor Ponta, care crede că o femie e capabilă să-i ia locul în Guvern. Acesta a fost prezent la Constanța în prima zi a Școlii de Vară a femeilor social-democrate. Acestea au dezbătut subiecte precum criza economică și migrația forței de muncă.

Premierul Victor Ponta a donat sânge la Tulcea. Află când își va lua ziua liberă la care are dreptul prin lege
De Cătălin Manea 22 august 2014

Premierul Victor Ponta a donat sânge, în această dimineață, la Centrul de Transfuzii din Tulcea.

Traian Băsescu riscă din nou suspendarea
De Victor Radu 22 august 2014

Aflat în ultimele luni de mandat prezidențial, Traian Băsescu recurge la aceleași practici care l-au suspendat până acum de 2 ori.

ADRIAN NĂSTASE, după ieșirea din închisoare: „Penitenciarul este o instituție depășită și o fabrică pentru recidivă“
De Alina Gâju 21 august 2014

O zi de neuitat pentru fostul premier al României, Adrian Năstase. După alte 500 de zile petrecute în arest, în condamanarea din dosarul Trofeul Calității, fostul politician respiră din nou aerul libertății. Încercările din ultimii ani m-au întărit, le-a declarat Năstase jurnaliștilor.