sîmbătă, 7 martie 2015

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Guvernul Ponta reîntregește salariile bugetarilor

Bugetarii vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru creșterea cu 8 la sută a veniturilor celor din sistemul public. A doua tranșă, de peste 7 procente, care va duce la reîntregirea salariilor tăiate de fostul Guvern, va fi acordată în luna ianuarie a anului viitor. Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal de fostul Guvern din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor. Tot astăzi, ministrul Economiei a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de lege pentru suprataxarea companiilor petroliere cu profit. Prima și cea mai importantă decizie de la ședința Guvernului a fost aceea prin care milioanele de angajați din sistemul public vor primi salarii majorate de la 1 iunie. Cu opt la sută, mai exact. Banii au fost alocați prin ordonanță de urgență, iar cea de-a doua tranșă, de 7,4 procente, urmează să fie acordată în ianuarie 2013, lucru care va duce la reîntregirea veniturilor bugetarilor tăiate încă de pe vremea Guvernului Boc.  Cabinetul Ponta a găsit și resursele financiare necesare restituirii sumelor reținute ilegal din contribuțiile la sănătate aplicate pensiilor mai mari de 740 de lei. Banii vor fi dați în 16 tranșe lunare egale. Premierul Ponta a anunțat, înainte de sedință, că banii pe care i-au primit necuvenit primăriile PDL înainte de căderea Guvernului Ungureanu nu au fost alocați din fondul de urgență, ci din tăierile care s-au făcut din bugetele ministerelor. În acest sens, premierul a spus că va cere un raport de la Finanțe și a preconizat că vor fi recuperate aproape 400 de milioane de lei. În plus, premierul a dezvăluit că fostul Guvern nu a prevăzut niciun leu pentru organizarea alegerilor parlamentare din toamnă, lucru pe care Ponta l-a catalogat drept iresponsabil. Premierul a taxat și faptul că Guvernul Boc a tăiat banii profesorilor care participă la organizarea examenului de bacalaureat și a anunțat că actualul Executiv va încerca să repare acest lucru cât mai repede. De asemenea, premierul a spus că va trimite Corpul de Control să verifice situația de la Poșta după ce a primit informații conform cărora instituția ar fi în pericol de insolvență. Pe de altă parte, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a anunțat că Guvernul vrea să aplice o suprataxă companiilor petroliere, de energie electrică și gaze care au avut profit. Tot astăzi, premierul a anunțat că șeful Gărzii Naționale de Mediu, Silvian Ionescu, a demisionat. De asemenea, Oana Badea a fost eliberată din funcția de secretar de stat în Ministerul Educației, locul ei fiind luat de Stelian Fedorca. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

PRECIZĂRI. Un partid se poate înființa cu 3 MEMBRI!

Comisia de Cod electoral a finalizat, joi, proiectul de lege privind partidele politice, stabilind, între altele, că un partid se poate înființa doar cu trei membri, proiectul de lege urmând să fie trimis luni în dezbaterea Senatului.

Parlamentarii PP-DD se aliază cu PMP în Camera Deputaților
De Mihai Tudorică 4 martie 2015

După ce Dan Diaconescu a fost condamnat la închisoare, grupul parlamentar al Partidului Poporului își schimbă denumirea în grupul "Democrat și Popular".

Numirea lui Hellvig la SRI, la mâna parlamentarilor
De Cătălin Manea si Bogdan Muzgoci 2 martie 2015

Eduard Hellvig este oficial noul director al Serviciului Român de Informații. Votul dat, astăzi, în plenul celor două Camere ale Parlamentului a fost covârșitor: 498 pentru și doar 15 împotrivă. Hellvig a depus deja și jurământul, așa că se poate spune că noul șef al SRI a intrat în pâine.

Traian Băsescu contrazis de procurorii DNA
De Cătălin Manea 1 martie 2015

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au dat peste nas fostului șef al statului, după ce Traian Băsescu a declarat că fratele său, Mircea Băsescu, a fost anchetat abia după ce imaginile compromițătoare au fost difuzate în presă.

Tăriceanu despre programul de guvernare al PNL: ”Un eșec lamentabil!”
De Cătălin Manea 1 martie 2015

Călin Popescu Tăriceanu a criticat dur programul de guvernare al PNL.

Băsescu a ieșit să o apere din nou pe Elena Udrea: „Am încredere în Elena Udrea“
De Roxana Glăvan 1 martie 2015

După ce a apărut motivarea instanței privind arestarea Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, fostul președinte, Traian Băsescu, a ținut să o susțină încă o dată public pe protejata sa. Prezent la ședința cu liderii PMP, Băsescu a spus din nou că are încredere în nevinovăția fostei sale șefe de cabinet.

CONSTANȚA. UNPR vrea vot indirect pentru președinții de consilii județene și scăderea vârstei de vot a românilor la 16 ani
De Victor Radu 28 februarie 2015

UNPR vrea vot indirect pentru președinții de consilii județene. Este anunțul, făcut la Constanța, de liderii partidului. Asta în condițiile în care cei mai mulți dintre președinții consiliilor județene consideră măsura antidemocratică și spun că nu vor mai candida în 2016.

Udrea se plânge că este victima denunțurilor: „circuitul” denunțurilor, pe Facebook
De Victor Radu 28 februarie 2015

Din spatele gratiilor, Elena Udrea se plânge prin intermediul echipei de comunicare că este victima denunțurilor. Aceasta a postat pe o rețea de socializare un mesaj în care susține că persoanele din jurul său au ajuns să o denunțe pentru a „plasa vina mai departe”.

Trei sferturi dintre președinții de consilii județene nu mai candidează în 2016 dacă se menține votul indirect
De Bogdan Muzgoci 26 februarie 2015

„Trei sferturi dintre președinții de Consilii Județene nu vor mai candida dacă se menține propunerea să fie aleși prin vot de către consilierii județeni”. O spune liderul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Marian Oprișan, și vine la capătul unei ședințe la care a participat și premierul Victor Ponta.

ȘTIREA ZILEI. Schimbări majore la Codul Electoral!

Revenirea la votul pe liste pentru senatori și deputați, așa cum era în 2004, finanțarea campaniilor electorale doar de la bugetul de stat, un număr de minimum trei membri pentru înființarea unui partid politic, primari aleși după un singur tur de scrutin și președinți de consilii județene aleși indirect, de către consilieri și nu de către alegători.

Noul Cod fiscal ajunge pe masa Executivului pentru dezbatere și aprobare în martie
De Bogdan Muzgoci 25 februarie 2015

Proiectul noului Cod Fiscal, care prevede reduceri de TVA, de accize, precum și eliminarea altor tipuri de taxe – va fi discutat și aprobat de Executiv în a doua jumătate a lunii martie.

PSD îl susține pe Eduard Hellvig la conducerea SRI
De Irina Radu 23 februarie 2015

Partidul Social Democrat îl susține pe Eduard Hellvig la conducerea Serviciului Român de Informații.

Guvernul ar putea să își asume răspunderea pe noul Cod Fiscal, dacă nu va fi adoptat de Parlament

Guvernul și-ar putea asuma răspunderea pe noul Cod Fiscal, în cazul în care acesta va fi blocat în Parlament.

Traian Băsescu și Elena Udrea nu îl vor pe Eduard Hellvig la șefia SRI
De Madalina Pavel 20 februarie 2015

Nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații a stârnit reacții vehemente din partea lui Traian Băsescu dar și a protejatei sale, Elena Udrea.

Ambasadoarea Africii de Sud, o apropiată a lui Nelson Mandela, în vizită în Constanța
De Andreea Filip 19 februarie 2015

In cursul zilei de astăzi, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, a primit vizita Thenjiwe Ethel Mtintso, ambasador al Republicii Africa de Sud în România, însoțită de Venita Smit, Secretar 1 Politic.

Marian Oprișan i-a cerut demisia lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților
De Cristina Burcea 18 februarie 2015

Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, i-a cerut demisia lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totul după ce acesta a adoptat în Comisia de Cod electoral votul indirect pentru președinții de Consilii Județene.

Știrea zilei: Scandal pe legea electorală, blocaj în administrațiile locale!

Președinții de Consilii Județene să fie desemnați din rândul consilierilor și de către aceștia, primarii să fie aleși dintr-un singur tur de scrutin, modificări la legea funcționării și finanțării partidelor politice.

Guvernul reduce TVA la 20% de anul viitor și la 18% din 2018. Taxa va ajunge la 9% pentru carne, legume și fructe
De Victor Radu 18 februarie 2015

Taxa pe Valoarea Adăugată redusă și contribuții sociale mai mici, atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Sunt unele dintre cele mai importante prevederi ale proiectului de modificare a Codului Fiscal, adoptat astăzi de Guvern.

Traian Băsescu: Elena Udrea nu minte, nu am auzit să ia bani; am încredere în ea și în justiție
De Cristina Burcea 16 februarie 2015

Nu voi intra în corul mediatic împotriva Elenei Udrea. Este declarație pe care fostul președinte Traian Băsescu a făcut-o în această seară la televiziunea publică.

Peste 14.000 de semnături pentru AUTONOMIA TRANSILVANIEI - un student cere Guvern regional la Cluj!
De Adrian Georgescu 16 februarie 2015

Un student de naționalitate maghiară din Cluj, membru al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, a trimis o petiție președintelui României, Klaus Iohannis. Acesta a anunțat, în cursul zilei de astăzi, în cadrul Adunării Generale ACoR, că dezbaterea despre regionalizare și descentralizare trebuie reluată.

Udrea acuză pe Facebook fostul guvern Boc
De Cristi Popovici 14 februarie 2015

Aflată în arestul Poliției Capitalei, Elena Udrea își atacă foștii colegi din PDL prin declarații postate pe Facebook. Astăzi a afirmat că mai multe ministere din guvernarea Boc atribuiau contracte direct, fără licitații