vineri, 22 septembrie 2017

Guvernul se răzgândește în privința măririi alocațiilor pentru mame și copii: 'Avem un cadru bugetar îngust'

Guvernul se răzgândește în privința măririi alocațiilor pentru mame și copii: 'Avem un cadru bugetar îngust'

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a invocat din nou, astăzi, ''cadrul fiscal-bugetar strâns'', ca reacție la inițiativele parlamentarilor de a mări alocațiile pentru mame sau copii.

"Nu știu impactul financiar și nu vreau să comentez. De principiu, suntem într-un cadru bugetar-fiscal foarte strâns. Orice modificare de legislație este, din acest punct de vedere, extrem de problematic de îndeplinit", a declarat Dan Suciu, întrebat care este poziția Guvernului cu privire la o inițiativă parlamentară care prevede alocații pentru copii în funcție de salariul minim brut pe țară, respectiv 20% pentru copii până în 2 ani și 10% pentru cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

RECOMANDARE: OFICIAL. VEȘTI BUNE PENTRU MĂMICI! Indemnizația de creștere a copilului SE MĂREȘTE, iar mamele vor primi bonusuri de 50%!

El a precizat că este un comentariu general, nu neapărat cu referință la acest proiect de lege.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a invocat același avertisment și când s-a referit la alocațiile pentru mame.

"Am remarcat că nu există o sursă de finanțare. Înțelegem că e un proiect important pe baza obiectivelor demografice. Guvernul a remarcat și votul puternic în favoarea acestui proiect în Parlament. Vom vedea după rectificare. Repet: cadrul îngust bugetar. Nu vreau să fac speculații, dar privim cu mare seriozitate și încercăm să găsim o variantă de răspuns acceptabilă social la această solicitare", a conchis Dan Suciu.

Parlamentul trebuie să spună Guvernului de unde trebuie "să taie" dacă dorește creșterea indemnizațiilor pentru mame, a declarat în urmă cu două săptămâni premierul Dacian Cioloș, precizând totodată că bugetul pe acest an este angajat, iar cel de anul viitor poate depăși un deficit de 3% pentru că sunt angajamente luate.

Comenteaza aceasta stire

Primul mamograf 3D cu tomosinteză ajunge în Constanța!
De Andreea Bajdechi 15 septembrie 2017

În mai puțin de o lună, un aparat mamograf 3D cu tomosinteză va fi adus în Constanța. Numărul cazurilor de cancer la sân a crescut alarmant, în ultimii ani, spun specialiștii, care trag un semnal de alarmă. Ei speră ca, odată cu existența unui astfel de aparat și în Constanța, tot mai multe cazuri să fie depistate la timp, iar femeile să aibă încă o șansă la viață.

Mesajul unui părinte, după ce a ajuns cu bebelușul la Urgențe: 'Știu florari care se poartă mai frumos cu florile lor... mie mi-ar fi rușine în locul vostru'
De Neptun TV 15 septembrie 2017

Nu am sa ma pronunt cu privire la profesionalismul celor ce au reusit sa puna in 30 de minute o branula dupa muuuuulte incercari..

Medici din țară și străinătate, prezenți la Constanța! Dezbatere despre analizele din timpul sarcinii și ecografiile periodice!
De Andreea Bajdechi 24 august 2017

Suntem cu toții de acord că sarcina este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Aceasta însă trebuie atent monitorizată, spun specialiști din țară și din străinătate care dezbat, la Constanța, modul în care se pune corect diagnosticul ecografic pentru a depista din timp posibilele anomalii dezvoltate de făt.