marţi, 21 noiembrie 2017

Guvernul se răzgândește în privința măririi alocațiilor pentru mame și copii: 'Avem un cadru bugetar îngust'

Guvernul se răzgândește în privința măririi alocațiilor pentru mame și copii: 'Avem un cadru bugetar îngust'

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a invocat din nou, astăzi, ''cadrul fiscal-bugetar strâns'', ca reacție la inițiativele parlamentarilor de a mări alocațiile pentru mame sau copii.

"Nu știu impactul financiar și nu vreau să comentez. De principiu, suntem într-un cadru bugetar-fiscal foarte strâns. Orice modificare de legislație este, din acest punct de vedere, extrem de problematic de îndeplinit", a declarat Dan Suciu, întrebat care este poziția Guvernului cu privire la o inițiativă parlamentară care prevede alocații pentru copii în funcție de salariul minim brut pe țară, respectiv 20% pentru copii până în 2 ani și 10% pentru cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

RECOMANDARE: OFICIAL. VEȘTI BUNE PENTRU MĂMICI! Indemnizația de creștere a copilului SE MĂREȘTE, iar mamele vor primi bonusuri de 50%!

El a precizat că este un comentariu general, nu neapărat cu referință la acest proiect de lege.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a invocat același avertisment și când s-a referit la alocațiile pentru mame.

"Am remarcat că nu există o sursă de finanțare. Înțelegem că e un proiect important pe baza obiectivelor demografice. Guvernul a remarcat și votul puternic în favoarea acestui proiect în Parlament. Vom vedea după rectificare. Repet: cadrul îngust bugetar. Nu vreau să fac speculații, dar privim cu mare seriozitate și încercăm să găsim o variantă de răspuns acceptabilă social la această solicitare", a conchis Dan Suciu.

Parlamentul trebuie să spună Guvernului de unde trebuie "să taie" dacă dorește creșterea indemnizațiilor pentru mame, a declarat în urmă cu două săptămâni premierul Dacian Cioloș, precizând totodată că bugetul pe acest an este angajat, iar cel de anul viitor poate depăși un deficit de 3% pentru că sunt angajamente luate.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Fetițe lăsate în mașină de mama plecată la cumpărături - o copilă a pornit motorul ÎN JOACĂ! VIDEO
De Andreea Jîjîie si Cristina Puşcaşu 7 noiembrie 2017

Este de necrezut ce a făcut o mamă din Constanța. Femeia și-a lăsat cei doi copii în mașină, ce par de vârsta grădiniței, într-o parcare a unui supermarket, și a plecat liniștită la cumpărături. Câțiva clienți ai magazinului le-au văzut pe fetițe și nu s-au mai dezlipit de lângă autoturism, mai ales că una dintre copile a reușit să pornească motorul.

Mămică ÎNGROZITĂ de imaginea propriului bebeluș în timpul unei ecografii
De Neptun TV 30 octombrie 2017

Prima data când auzi inimioara copilului tău, prima dată când vezi chipul sau trupușorul bebelușului tău, chiar dacă o faci cu ajutorul unui ecograf, este un moment plin de magie, de care fiecare mămică își va aminti toată viața.

SEMNAL DE ALARMĂ de la meteorologi: vine o iarnă de coșmar, cu ger năprasnic! PROGNOZĂ METEO
De Neptun TV 30 octombrie 2017

Președintele Societății Meteorologice Române a declarat că ne așteaptă o iarnă grea, o iarnă asemănătoare cu cea din 2012. Potrivit acestuia, pe durata iernii ne vom confrunta cu cel puțin trei viscole.

CONSTANȚA. Laborator de analize, acuzat de NEPĂSARE! O gravidă a pierdut consultul pentru că nu a primit analizele la timp!
De Andreea Filip 25 octombrie 2017

Tânăra este gravidă în luna a treia și se confruntă cu o sarcină cu probleme.

CAZ ȘOCANT! Mămică MĂCELĂRITĂ de doctor - 10 zile ÎN COMĂ după cezariană! Manuela are nevoie de ajutorul nostru
De Neptun TV 22 octombrie 2017

Medicii susțin că este necesară conectarea la un aparat care sa stimuleze carnea sa creasca.