sîmbătă, 24 august 2019

HALUCINANT. Pachete cu droguri sunt găsite în continuare pe litoralul românesc, dar și pe cel bulgăresc

HALUCINANT. Pachete cu droguri sunt găsite în continuare pe litoralul românesc, dar și pe cel bulgăresc

Un număr total de 310 pachete cu droguri au fost găsite pe litoralul Mării Negre, de la sfârșitul săptămânii trecute și până în prezent, atât în România, cât și în Bulgaria, a informat miercuri Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța.

"Ca urmare a informării transmise de Poliția Română omologilor bulgari, la data de 6 aprilie 2019, prin canalele polițienești de cooperare internațională, autoritățile statului vecin au demarat o operațiune similară, pe litoralul Mării Negre. Astfel, autoritățile din Bulgaria au descoperit 150 de pachete susceptibile a conține droguri cu o concentrație foarte ridicată (peste 90%). În continuare, operațiunea este în desfășurare, fiind ridicate, până la acest moment, 310 astfel de colete, atât în România, cât și în Bulgaria", potrivit IPJ.

Peste 300 de polițiști și jandarmi sunt angrenați într-o amplă acțiune care se desfășoară pe litoralul românesc, pe o distanță de circa 90 de kilometri, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând și 14 ambarcațiuni, scafandri, precum și două elicoptere, a precizat sâmbătă, la Mamaia, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Conform acestuia, căutarea drogurilor va continua în zilele următoare, acțiunile fiind coordonate de DIICOT.

Drăgan a afirmat că în cadrul dosarului de trafic de droguri au fost reținute și apoi arestate preventiv două persoane, ulterior fiind efectuate șapte percheziții domiciliare, ancheta fiind în derulare. Cantitatea de droguri găsite pe plaje și pe Marea Neagră este în afara celor circa 800 de kilograme de astfel de substanțe depistate în județul Tulcea în urmă cu două săptămâni. 

Comenteaza aceasta stire