miercuri, 17 iulie 2019

Haosul continuă la Primăria Mangalia

Haosul continuă la Mangalia după ce prefectul l-a eliberat din funcție pe primarul Claudiu Tusac. Astăzi, Ion Mincă, cel pe care reprezentantul Guvernului l-a repus luna trecută în funcția de viceprimar a încercat să preia atribuțiile lui Tusac în baza ordinului prefectului, dar fără un titlu judecătoresc, acuză juriștii Primăriei. Pe de altă parte, mai mulți consilieri locali ai PSD și PNL, dar și primarul eliberat din funcție, spun că viceprimarul Mangaliei este în prezent Sorin Andrei, cel ales în ședința de Consiliu Local convocată de îndată la sfârșitul lunii trecute. Cert este că până se va clarifica situația vicelui, locuitorii orașului rămân în pericol să stea în frig în această iarnă după ce administrația a fost blocată practic de prefect, după cum acuză aleșii Opoziției.

 

Liderul PC Mangalia, Ion Mincă, s-a certat minute în șir cu paznicii de la intrarea în Primăria Mangalia înainte să fie lăsat să treacă de ușă. A venit însoțit de un executor judecătoresc și a spus că vrea să-și intre în atribuțiile de viceprimar pentru că prefectul l-ar fi repus în funcție. Numai că, până să intre în instituție, Mincă a fost contestat și de câțiva localnici adunați în fața Primăriei. Mincă a stat de vorbă cu mai mulți consilieri locali, dar și cu viceprimarul Sorin Andrei, cel ales în această funcție în ședința Consiliului Local convocată de îndată după ce același prefect l-a eliberat din funcție și pe fostul viceprimar Constantin Filimon. Discuția nu a dus însă la nimic nou, pentru că aleșii locali și juriștii Primăriei au spus că Mincă nu avea și un titlu judecătoresc, iar ordinul prefectului oricum nu mai e valabil pentru că în locul conservatorului, Consiliul Local l-a ales viceprimar pe liberalul Sorin Andrei. Primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, eliberat din funcție și el de prefect, spune că reprezentantul Guvernului în teritoriu este singurul vinovat de blocajul din administrația locală. Cei mai afectați de haosul de la Mangalia sunt locuitorii orașului. Problema căldurii nu a fost încă rezolvată în întregime, iar oamenii pot rămâne fără căldură în această iarnă. Claudiu Tusac spune că a reușit să-i convingă pe cei de la Rompetrol să ajute municipalitatea cu 50 de tone de combustibil pentru ca locuitorii din Mangalia să aibă căldură măcar în perioada sărbătorilor. Și în timp ce prefectul demite pe bandă rulantă conducerea administrației locale, o firmă privată strânge datele personale de la mai mulți localnici într-un restaurant patronat de membri PDL. Chipurile pentru că cineva le va da pachete cu alimente. Claudiu Tusac spune însă că acțiunea are un scop ascuns. Poliția și corpul de control al Primăriei au mers la acel local și au constatat că o firmă a închiriat localul, dar nu avea autorizație de funcționare. Așa că Primăria va aplica o amendă, iar Poliția le-a întocmit reprezentanților societății un dosar penal.  

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.