luni, 15 iulie 2019

Harry Tavitian a concertat la Constanța și a primit titlul de cetățean de onoare

Un mozaic spectaculos de ritmuri balcanice și muzică clasică, un vulcan de savoare emoțională, toate într-un singur artist de excepție: Harry Tavitian. Maestrul jazz-ului este fiul Dobrogei, iar aseară, Constanța și-a întors încă o dată față către oamenii de geniu cu care se mândrește. Harry Tavitian a primit, oficial, titlul de cetățean de onoare.

Armonia notelor este haina pe care de fiecare dată Harry Tavitian o îmbracă pe scenă și care tot de atâtea ori îi vine ca turnată. După 40 de ani de carieră, timp în care a colindat toate colțurile Europei,  maestrul jazz-ului spune cu tărie că orașul său natal, Constanța, i-a rămas la suflet. Recunoașterea a venit atât din partea publicului, cât și din partea oficialitățile locale care i-au oferit titlul de cetățean de onoare.

Sala Teatrului de Operă și Balet “Oleg Danovski” a devenit neîncăpătoare pentru iubitorii de jazz. Seara s-a împletit armonios și cu momente de discurs istoric ale lui Sorin Antohi. Alături de maestrul Tavitian, pe scenă au mai urcat Delia Pavlovici, una dintre cele mai mari pianiste ale României, saxofonistul rus Anatoly Vapirov, invitatul special al serii, și prietenul său de-o viață Corneliu Stroe.

Concertul lui Harry Tavitian a fost organizat de fundația “Fiii Dobrogei” care vrea să dezvolte o mișcare cu caracter cultural dedicată constănțenilor.

Evenimentul a fost completat și de  lansarea cărții „Cazinoul din Constanța” semnată de Doina Păuleanu, dar și de o expoziție de grafică realizată de Ion Tițoiu. 

Comenteaza aceasta stire