marţi, 17 octombrie 2017

Hero

Hero

DeFacto este un brand de îmbrăcăminte din Turcia, cu magazine în toată Europa, așa cum mai sunt vreo cîteva, prezente inclusiv în România. În general marfă ieftină, imaginație puțină, calitate ok, către modestă. DeFacto are doar un magazin la Piața Unirii din București, care din păcate are doar prea puțină legătură cu cele purtînd același nume, din Turcia. De acolo mi-am luat lucruri de calitate, care în capitala României nu se găsesc, ioc. Dar atît cu reclama gratuită.

Unul dintre tricourile altminteri lipsite de inspirație ale brandului e alb, cu o inscripție neagră, pe care scrie în engleză (slavă Domnului că nu în turcește): ''Erou - eroii sunt nemuritori''. Costă 14 lire turcești, adică vreo cinci dolari. Ieftin și bun, nerecomandat burtoșilor, a căror culoare preferată e negru. Cu un astfel de tricou, Gokhan Guclu, un fost soldat acuzat de participare la puciul eșuat din 15 iulie 2016, a apărut în fața instanței. Bănuiala mea e că neintenționat - doar nu și-a comandat special, prin avocat; pur și simplu îl avea la îndemănă, în bagaje. Sau poate, cine știe.

Și-a turbat regimul Erdogan, din cauza mesajului subliminal, adică! Mai nou, Autoritățile turce sunt în căutarea persoanelor care poartă tricouri cu inscripția „Erou“, întrucât cred că acestea au legătură cu mișcarea clericului islamist Fethullah Gulen și cu puciul eșuat împotriva regimului Erdogan. În ultimele zece zile, polițiștii au reținut aproape 30 de persoane doar pentru că purtau tricouri cu inscripția „HERO“!?!  „Unii mergeau la examen, alții erau în campusuri universitare... Aproape oricine purta un asemenea tricou a fost luat la rost de către polițiști”, au relatat jurnaliștii CNNTurk. Pînă și turiști teribiliști au fost luați pe sus și ținuți în beciuri cu orele. Repet, tricoul s-a vîndut în mod legal, inclusiv în Turcia!

Pe vremea comunismului românesc, creatori autohtoni acuzau că cenzura și statul polițienesc blocau mesaje, incluse în operele culturale, absolut fără nicio noimă. Li se părea lor, autorităților, că unele fraze, imagini, texte incită. Prin interzicere, le transformau în mesaje virale. Tricourile din magazinul din București, cu ''Hero'' au dispărut peste noapte. Mesajul a devenit politic, cu țintă exactă: regimul totalitar al lui Erdogan. Al meu e făcut la o ''imprimerie'', nu e original. Dar arată al naibii de autentic! Și, dacă e nevoie, mai facem.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Să vă povestesc de ce nu am eu prieteni români în Italia
De Neptun TV 16 octombrie 2017

Mi s-a confirmat pentru a mia oară că românii sunt un neam de ciudați, neadaptați, pur și simplu groaznici.

Chiar și la DNA 'cadrele se mai rotește, tovarăși' (!?)

O non-știre a înnebunit, aseară, programele posturilor de știri - aceea conform căreia Laura Codruța Kövesi își va da demisia în această săptămână. Adevărată sau nu, mie mi se pare mult mai interesant modul în care anormalitatea a devenit normalitate. Băi, frate, odată suflarea românească vorbea despre un eveniment care, într-o societate democratică normală, ar fi fost un fapt cotidian.

Votul din CSM vrea să spună: Noi procurori și judecători vrem să facem politică nu justiție

                                                       ...

În 'pas de gâscă': Angela Merkel devine cel mai longeviv cancelar al Germaniei!

Din perspectiva Uniunii Europene alegerile din Germania sunt la fel de importante ca cele din Franța, dacă ținem cont de faptul că odată cu Brexit –ul, Germania și Franța sunt principalii piloni ai UE și reprezintă cele mai puternice economii europene.

România stat de 'drepți' și Watergate-ul de carton

După 43 de ani, în statul de drepți România, odată cu dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir, o poveste similară, confiscării statului ș a instituțiilor lui, ajunge la apogeu, dar cu accente locale grotești, caricaturale și bineînțeles că nici măcar nu se pune problema unei demisii a președintelui în funcție.

Procuror curat ca lacrima. Pentru liniștea DNA

S-a petrecut un eveniment istoric. Autoritatea autorităților, Consiliul Superior al Magistraturii, a bătut în cuie noua definiție a procurorului model. Așa cum a fost ea formulată de către Inspecția Judicară.