sîmbătă, 17 august 2019

Horia Tecău, mândru că e român

Povestea de succes a lui Horia Vlad Tecau, constanteanul care a readus tenisul romanesc in Top 10 mondial, a inceput cu multi ani in urma. Pe vremea cind era, asemenea copiilor care il asalteaza astazi pentru autografe, un junior dornic sa-i calce pe urme marelui Ilie Nastase. 2011 a insemnat pentru tenismenul in varsta de 26 de ani, virful de pina acum al carierei: a jucat a doua finala consecutiva la Wimbledon impreuna cu partenerul sau de dublu, suedezul Robert Lindstedt, si a devenit primul roman prezent in Turneul Campionilor!

Premiul pentru performanta anului, decernat ieri la gala tenisului romanesc, a incununat un 2011 fructuos. Singurul mare regret este ratarea calificarii in Grupa Mondiala cu echipa de Cupa Davis a Romaniei. O Romanie pe care Horia o simte mult prea tematoare si nesigura pe posibilitatile sale.

Devenit un veritabil globe-trotter de cind lupta pentru marile trofee ale tenisului mondial, Horia Tecau se bucura sa fie intotdeauna acasa, in prag de Sarbatori. Alaturi de cei apropiati si de compatriotii sai.

Comenteaza aceasta stire