luni, 22 iulie 2019

Hotel din deșeuri în mijlocul Madridului

Un hotel făcut din gunoaie, proiectat de un artist german a fost inaugurat  în Piața Callao din Madrid. Acesta va rămâne acolo timp de trei zile  pe toată durata Targului Internațional de Turism, care are loc în această perioadă în capitala spaniolă. Inițiativa aparține unei companii mexicane de bere, care  promoveaza păstrarea litoralului curat.

Hotelul instalat în Madrid a fost construit din 12 tone de reziduuri găsite pe plajele europene. Acesta a fost  amplasat și la Roma în luna iunie a anului trecut, pe durata Zilei mondiale a mediului. Hotelul va putea fi vizitat  zilnic între orele 11 și 19, iar în fiecare noapte, vor putea fi găzduite aici câte 10 persoane, în cele 5 camere de care dispune. Clădirea  este decorată în exterior cu obiecte uitate sau aruncate pe plajă, cum ar fi cauciucuri uzate, șosete colorate, resturi din pastic sau rame de tablouri culese din mare.  

Camerele nu au uși și sunt despărțite doar de niște perdele croite din resturi. Așa că cei cazați aici preferă să stea la povești și să asculte muzică în jurul unor sticle de bere, ca la o mică petrecere între prieteni.  Cei care vor să se cazeze în acest hotel au însă o problemă. Nu mai sunt locuri, pentru că  peste 200 de persoane și-au exprimat deja intenția de a petrece o noapte specială. În cadrul proiectului, sprijinit de autoritățile locale, se va face și o donație. Banii vor fi folosiți pentru  plantarea  de arbori.

Comenteaza aceasta stire