marţi, 20 noiembrie 2018

IAȘI. 100.000 de pelerini au participat la slujba Hramului Sfintei Parascheva

IAȘI. 100.000 de pelerini au participat la slujba Hramului Sfintei Parascheva

Aproximativ 100.000 de pelerini participă, la Iași, la slujba Hramului Sfintei Parascheva. Peste 60.000 de porții de sarmale au fost distribuite celor înfometați; oamenii au mai primit și apă, vin sau sucuri și au așteptat zeci de minute să le vină rândul pentru a primi câte o porție.

Porțiile cu sarmale, care au fost împărțite pelerinilor au fost pregătite încă de joi de mai multe instituții subordonate Primăriei Iași, dar și de restaurante din oraș. Masa pelerinilor a început cu o scurtă slujbă de sfințire, oficiată și în prezența primarului Mihai Chirica.

Ne continuăm tradiția bună de a răsplăti efortul pelerinilor care au venit la Iași. Fără ei, aceste sărbători nu și-ar avea sensul”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Anul acesta sarmalele au fost cu carne, pentru că Hramul Cuvioasei Parascheva nu a căzut într-o zi de post. Credincioșii au primit, pe lângă mâncare, vin, apa și sucuri.

Pentru prepararea sarmalelor au fost folosite o tonă de varză, 450 de kilograme de carne tocată, 140 de kilograme de orez, 50 de litri de ulei, 50 de kilograme de bulion și sute de kilograme de legume. Toate aceste ingrediente au fost cumpărate de Direcția de Asistență Comunitară din cadrul primăriei din Iași pentru 20.000 de sarmale.

Restul de 40.000 de sarmale au fost pregătite de alte institutitii din Iași.

De marți, peste 150.000 de credincioși s-au închinat la racla cu moașteleSfintei Cuvioase Parascheva.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

'Lumină, Ție', concert de excepție Nicolae Voiculeț la Muzeul Național al Literaturii Române
De Neptun TV 30 octombrie 2018

Nicolae Voiculeț este unul dintre demnii apărători și continuatori ai valorilor autentice, dedicându-se unui instrument complex, cu sonorități divine, precum naiul.

'Filarmonica de comedie', piesă de teatru de excepție pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța
De Neptun TV 28 octombrie 2018

Vrajba vecinilor dintr-un bloc, milionarul de carton care cumpără o filarmonică, provincialul care caută să răzbească în București, muncitori cu probleme metafizice… Satira unei lumi pestrițe, cu țâfnele, candoarea și gândirea abisală a eternului locatar din spațiul Carpato- Danubiano- Pontic.

Ultimul REGE al României. Mihai I
De Neptun TV 25 octombrie 2018

Mihai s-a născut la Sinaia, fiind fiul principelui Carol (viitorul rege Carol al II-lea) și al prințesei Elena a Greciei. Din partea tatălui este nepot al regelui Ferdinand I și al reginei Maria, iar din partea mamei nepot al regelui Constantin al Greciei.

'Te iubesc dar nu pe tine', piesă de teatru de excepție pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța
De Neptun TV 24 octombrie 2018

'Te iubesc dar nu pe tine', piesă care se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța duminică, 28 octombrie, începând cu ora 19,00. Prețul biletui este de 50 de lei.