joi, 18 iulie 2019

IAȘI. 100.000 de pelerini au participat la slujba Hramului Sfintei Parascheva

IAȘI. 100.000 de pelerini au participat la slujba Hramului Sfintei Parascheva

Aproximativ 100.000 de pelerini participă, la Iași, la slujba Hramului Sfintei Parascheva. Peste 60.000 de porții de sarmale au fost distribuite celor înfometați; oamenii au mai primit și apă, vin sau sucuri și au așteptat zeci de minute să le vină rândul pentru a primi câte o porție.

Porțiile cu sarmale, care au fost împărțite pelerinilor au fost pregătite încă de joi de mai multe instituții subordonate Primăriei Iași, dar și de restaurante din oraș. Masa pelerinilor a început cu o scurtă slujbă de sfințire, oficiată și în prezența primarului Mihai Chirica.

Ne continuăm tradiția bună de a răsplăti efortul pelerinilor care au venit la Iași. Fără ei, aceste sărbători nu și-ar avea sensul”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Anul acesta sarmalele au fost cu carne, pentru că Hramul Cuvioasei Parascheva nu a căzut într-o zi de post. Credincioșii au primit, pe lângă mâncare, vin, apa și sucuri.

Pentru prepararea sarmalelor au fost folosite o tonă de varză, 450 de kilograme de carne tocată, 140 de kilograme de orez, 50 de litri de ulei, 50 de kilograme de bulion și sute de kilograme de legume. Toate aceste ingrediente au fost cumpărate de Direcția de Asistență Comunitară din cadrul primăriei din Iași pentru 20.000 de sarmale.

Restul de 40.000 de sarmale au fost pregătite de alte institutitii din Iași.

De marți, peste 150.000 de credincioși s-au închinat la racla cu moașteleSfintei Cuvioase Parascheva.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire