sîmbătă, 17 noiembrie 2018

Ilie Floroiu, cetățean de onoare al Constanței!

Ilie Floroiu a devenit cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. Astăzi, aleşii locali au votat proiectul de hotărâre privind acordarea acestui titlu fostului mare atlet, actualul director al Clubului Sportiv Farul. Floroiu va ieşi la pensie săptămâna aceasta.

După o carieră de excepție, ca sportiv și conducător al clubului Farul Constanța, Ilie Floroiu a primit recunoașterea meritelor sale din partea comunității. Consilierii locali au votat în unanimitate acordarea titlului de cetățean de onoare.

Floroiu este recordmenul României în probele de 5000 și 10.000 de metri, performanțe neegalate din 1979, campion mondial universitar și multiplu campion balcanic și național, participant în două finale olimpice, la Montreal și Moscova.

Din 1989, a devenit unul dintre conducătorii Clubului Sportiv Farul, iar acum, după aproape trei decenii, se pregătește să iasă la pensie. Fostul mare atlet vrea să marcheze momentul într-un mod deosebit. Peste 600 de oameni de sport și colaboratori îi vor fi alături la Casa de Cultură miercuri, 29 noiembie, în ziua în care va împlini 65 de ani.

 

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep se desparte de antrenorul său, Darren Cahill: Am fost norocoasă să te am alături de mine. Ce parcurs am avut!
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep, locul 1 WTA, i-a mulțumit lui Darren Cahill pentru colaborarea de patru ani, mesajul venind după ce antrenorul a anunțat că renunță la pregătirea ei din motive personale.

Simona Halep, a doua distincție în România. Arhiepiscopia Tomisului îi oferă Crucea Sf. Andrei
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Simona Halep a devenit, luni, Ambasador al Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), fiind primul titlu de acest fel pe care instituția îl decernează unui sportiv român. Halep a spus că distincția este specială și diferită.

Simona Halep este lider. WTA a anunțat clasamentul de final de an
De Neptun TV 5 noiembrie 2018

În această săptămână, Irina Begu se află pe locul 66, Ana Bogdan pe 71, Monica Niculescu pe 78, iar Sorana Cirstea pe 85. Cele patru jucătoare mai pot înregistra modificări în clasament până la finalul anului.

Simona Halep a devenit prima jucătoare din lume care a primit trofeul Chris Evert
De Neptun TV 27 octombrie 2018

Simona Halep a cucerit în acest an trei trofee, la Shenzhen, Roland Garros și Montreal, și a mai pierdut trei finale, la Australian Open, Roma și Cincinnati.

DOLIU în sportul românesc! Un renumit fotbalist a încetat din viață
De Neptun TV 21 octombrie 2018

Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 și a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova. A câștigat trei titluri naționale și patru Cupe ale României și a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 și 1982. În prima ligă are 347 de meciuri și 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scornicești și Dinamo București.

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor: 'Spatele meu nu este bine'!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Simona Halep nu a reușit să învingă lupta cu problemele la spate și a fost nevoită să se retragă și de la ultima competiție din acest an, Turneul Campioanelor.